Människor i en dome som tittar på en 360-upplevelse

Making Magic 3D

Making Magic är berättelsen om hur vi kan skapa fantastiska upplevelser i film och dataspel – och hur specialeffekterna påverkas av naturlagarna som styr den verkliga världen. Ett fartfyllt äventyr med vatten, eld, explosioner och en nästan livs levande dinosaurie!

Om föreställningen

Making Magic är en fulldome-show i 3D med 8K-upplösning. Producerad inom WISDOME-projektet av Norrköpings Visualiseringscenter C med stöd från Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse.

Denna visning av Making Magic är speciellt skräddarsydd för skolan. Under ett cirka tio minuter långt intro till filmen introducerar vår kunniga guide er till datorgrafikens utveckling genom en visualisering av pixlar och den historiskt exponentiellt ökande upplösningen. Filmen är i 3D och ni får låna 3D-glasögon specifikt designade för Wisdome Stockholm.

Längd: 30 minuter
Språk: Svenska, inga undertexter

Vad vi lär oss

Innehållet i Making Magic är specifikt framtaget för högstadiet och gymnasiet, med kopplingar mot läroplanen Lgr22 för högstadiet, samt de övergripande kunskapsmålen för gymnasiet som anges i andra stycket i läroplanen Gy11.

Vi vill ge dig en helhetsupplevelse med tydlig koppling till läroplanen. Därför har vi tagit fram lärarhandledningar och elevuppgifter som ni kan arbeta med i klassrummet före, under och efter skolbesöket.

Innan besöket

Under besöket

Efter besöket

Det här ingår i din bokning

När du bokar ett skolbesök till Wisdome Stockholm ingår alltid entrébiljetten till museet och därmed har du inträde till alla museets utställningar. Du kan avboka senast 14 dagar innan ditt besök. Se bokningsvillkoren.

Boka våra publika föreställningar

Alla skolor är välkomna att även boka våra publika föreställningar som vi har för allmänheten. De publika föreställningar är 15 minuter kortare och saknar skräddarsydd introduktion för skola, men däremot visas samma prisbelönta pedagogiska föreställning som skola får ta del av. 

Publika föreställningar visas:

  • Måndag 18.00 – 18.30.
  • Onsdag 15.00 – 15.30.
  • Fredag 15.00 – 15.30.
  • Lördag 11.00 – 11.30.
  • Söndag 15.00 – 15.30.

Skolor kan boka de publika föreställningar till reducerat pris. I kalendern till höger kan du byta vy mellan skolföreställning eller publik föreställning.

Rullstolsplats

Det finns två rullstolsplatser. Mejla skolbokning@tekniskamuseet.se för att boka.

Planera skolbesöket

Här hittar du fakta och tips inför ditt besök med klassen som underlättar planeringen av en riktigt bra dag tillsammans på Tekniska museet.

Läs mer

Senast uppdaterad 16 maj 2024.