Pojke i kontrollrum med TV-studion i bakgrunden.

Medieprogram i Studion

I kölvattnet av Fake news och ett nytt medielandskap erbjuder vi ett viktigt utbildningspaket för elever i åk 6-gymnasiet. Få ett smakprov från Studion i denna film:

Skolprogrammen i Tekniska museets kompletta livestudio ger eleverna en unik workshop där de skapar nyhetssändningar. Tillsammans med våra pedagoger och professionell utrustning samt riktiga nyhetskällor görs allt precis som i verkliga yrkeslivet.

Under ert besök kommer ni att få en fördjupad kunskap om hur man producerar TV-sändningar, vilka villkor som gäller och hur man väljer ut vad som ska vara med i nyhetssändningarna. Eleverna får tillfälle att utveckla sin förmåga att tolka det de möter i media och i sina sociala flöden på ett källkritiskt sätt. Hur kan jag veta att ett budskap är sant och att källan är trovärdig? Vad betyder egentligen ”filterbubbla”?

Tekniska museet är ansvarig utgivare för program som skapas i Studion och produktionerna som eleverna skapar sänds lokalradio och -TV.

Välj mellan dessa upplägg beroende på antalet elever:

När vi öppnar upp för Medieprogram i studion under VT 2021 kan studion bokas för grupper upp till 16 elever. För max 16 elever producerar vi en nyhetssändning i TV tillsammans med en pedagog. Vill du besöka studion med helklass (32 elever) så kan du boka en workshop på förmiddagen och en på eftermiddagen.

Våra paket

Studion för max 16 elever

Åk 6-gymnasiet
Pris: 3 500 kr

Boka paketet

Senast uppdaterad 13 oktober 2021.