Labb med olika fysikexperiment

Fysiklabb med Veteranerna från Tekniska Museets Vänner.

Tekniska Museets Vänner

Tekniska museets vänförening för dig som brinner för teknik och naturvetenskap, teknikhistoria samt industrihistoria och vilken roll de spelar i samhället.

Vänföreningen är en social mötesplats för dig som är intresserad av teknik och naturvetenskap, teknik- och industrihistoria och vad de spelar för roll i samhället. Vi ordnar utflykter, visningar och sammankomster där du träffar likasinnade. Med ditt medlemskap stödjer du Tekniska museets verksamhet.

Kalendarium

  • 31 maj kl 17.00 besöker vi Brännkyrka krigsbrandstation, Nässlan,  i Midsommarkransen.

Se tidigare medlemsaktiviteter

Besök hos Brännkyrka krigsbrandstation

Nässlan anlades ursprungligen 1943 som bombsäker distriktscentral i berg samt fordonsskydd åt Stockholms brandförsvar. Nässlan byggdes 1977 om till en så kallad ”Framskjuten enhet” (FE). Anläggningens funktion lades ner på 1990-talet. Idag är den garage och verkstad för Stockholms brandförsvars veteranbilar. Nässlan är den enda kvarvarande anläggning som inte byggts om till serverhall eller garage.

Då antalet besökare är begränsat behöver du anmäla om du vill vara med. Skulle intresset vara stort kan det finnas möjlighet att dubblera detta besök vid annan tidpunkt. Hur du anmler dig framgår av medlemsmejl.

När: 31 maj
Tid: kl 17.00

Logotyp med kugghjul som bildar ett hjärta

Senast uppdaterad 12 maj 2022.