Labb med olika fysikexperiment

Fysiklabb med Veteranerna från Tekniska Museets Vänner.

Tekniska Museets Vänner

Tekniska museets vänförening för dig som brinner för teknik och naturvetenskap, teknikhistoria samt industrihistoria och vilken roll de spelar i samhället.

Vänföreningen är en social mötesplats för dig som är intresserad av teknik och naturvetenskap, teknik- och industrihistoria och vad de spelar för roll i samhället. Vi ordnar utflykter, visningar och sammankomster där du träffar likasinnade. Med ditt medlemskap stödjer du Tekniska museets verksamhet.

Kalendarium

  • 1 december 2021: Telefonkiosken – rum för resande
  • 11 december 2021: SDHD presenterar dyktankhuset och dykerihistoriska samlingar
  • INSTÄLLD 11 januari 2022: Föredrag med rymddoktor Ella Carlsson Sjöberg.
    Vi återkommer med en senare tid när smittspridningsläget ser annorlunda ut.

Se tidigare medlemsaktiviteter

Valberedning

Äldre man som genomför ett experiment med ett glas och sugrör

 Nu har du chansen att påverka och utveckla Tekniska Museets Vänner. Hjälp oss i valberedningen med att föreslå kandidater till den nya styrelsen 2022 – 2023.

Viktiga egenskaper är engagemang och intresse att förmedla det spännande och roliga med teknik och att ha ideer kring hur vi kan använda den i människans tjänst.

Vi ser gärna att våra kandidater har ett brinnande teknikintresse och en viss administrativ erfarenhet. En teknisk bakgrund är inte ett måste.

Låt inte ditt engagemang och medlemskap stanna vid att ha fritt inträde till museet, läsa en bra medlemsbok, lyssna till intressanta föredrag eller följa med på spännande utflykter.

Om du kan tänka dig att ställa upp för egen del eller om du vill föreslå en vän/kollega, så kontakta Wilhelm, Anders eller Claes Göran.

Logotyp med kugghjul som bildar ett hjärta

Senast uppdaterad 24 januari 2022.