Labb med olika fysikexperiment

Fysiklabb med Veteranerna från Tekniska Museets Vänner.

Tekniska Museets Vänner

Tekniska museets vänförening för dig som brinner för teknik och naturvetenskap, teknikhistoria samt industrihistoria och vilken roll de spelar i samhället.

Vänföreningen är en social mötesplats för dig som är intresserad av teknik och naturvetenskap, teknik- och industrihistoria och vad de spelar för roll i samhället. Vi ordnar utflykter, visningar och sammankomster där du träffar likasinnade. Med ditt medlemskap stödjer du Tekniska museets verksamhet.

Kalendarium

Se tidigare medlemsaktiviteter
På gång på Tekniska museet

Välkommen till TMV:s årsstämma 2021

På grund av den pågående pandemin kommer mötet att genomföras digitalt med hjälp av verktyget Zoom. Det kommer att vara möjligt att koppla upp sig via dator, läsplatta och telefon. Det är också möjligt att ringa in till mötet från en vanlig telefon.

Stämman äger rum Onsdagen den 21 april 2021. Från kl. 16:30 är det möjligt att koppla upp sig, själva stämmoförhandlingarna beräknas inledas kl. 17:00.

Kallelse har gått med e-post. Medlem som inte fått kallelsen ombeds kontakta styrelsen på e-post tmvinfo@tekniskamuseet.se

Årsredovisning

Välkommen!

Styrelsen

Studiebesök i museets magasin i Bro

Studiebesöket i Tekniska museets magasin i Bro skjuts på framtiden med anledning av det rådande läget kring Coronaviruset.

Pendeltåg mot Bålsta går från Stockholm City klockan 12.41 och vi samlas i biljetthallen vid Upplands-Bro station 13.15. Vi går tillsammans till magasinet, en promenad som tar 10-15 minuter.

Väl framme guidas vi genom magasinet av Christian Stadius, avdelningschef för Kunskap och samlingar samt föremålsspecialisterna Nedeljko Begenisic och Peter Häll. Lokalerna må vara väl tilltagna men det förvaras stora föremål där, så det kan vara trångt. Därför har deltagarantalet begränsats till 20 personer.

Anmälan sker som alltid till tmvanmalan@tekniskamuseet.se senast 20 mars. Du får alltid svar om du är anmäld. Om du får förhinder är det bra om du meddelar det så snabbt som möjligt, då det ger någon annan möjlighet att följa med istället.

Notera att just nu är det möjligt att anmäla sig till flera aktiviteter så var gärna övertydlig med vilket besökt du anmäler dig till.

Logotyp med kugghjul som bildar ett hjärta

Senast uppdaterad 26 augusti 2021.