Background Image

Välkommen till Skogen

Vacker, förtrollande, renande och mystisk. De flesta av oss känner nog något särskilt när vi tänker på skogen.

I vår nya upplevelse promenerar du längs stigar som slingrar fram kring träd och böljande kullar. Slå dig ner på en lugn plats, hör skogens musik och se solen gå ned över sjön. Skogen på Tekniska är en plats för att uppleva, reflektera och bara vara. Samtidigt är det en tankeväckande berättelse som ställer frågor och ger perspektiv på hur vi ska få skogen att räcka till allt som vi vill ha den till.

Skogen utställning

Människans relation till skogen

Utställningen tar dig med på en vandring genom sju olika teman. Från livet i skogen och trädens nyttor, människans välbefinnande i naturen till hur vi brukar den och det som produceras av trä. Allt detta kretsar kring fyra olika begrepp: värde, ägande, tid och innovation

Program

Upptäck vårt spännande programutbud som väcker tankar och engagemang kring skogens framtid. Från inspirerande föreläsningar om skogen och trämaterialets möjligheter till interaktiva debatter och konstnärliga framträdanden.

röd solnedgång som reflekteras på vatten.

Samtal och debatt

Djupdyk i de viktiga frågorna om skogens framtid genom våra samtal och debatter. Lyssna på kända röster och experter som diskuterar skogens roll i klimatkrisen, biologisk mångfald och samhällets omställning. Var med och påverka genom att delta i öppna diskussioner som öppnar upp för nya tankar och lösningar.

växter i ett labb.

Visningar

Följ med på en spännande resa genom Skogen med våra guidade visningar. Låt dig inspireras över skogens mångfald och möjligheter till förändring. Det kommer även finnas möjlighet för dig att utforska skogen på egen hand. Passar perfekt för både lärare och för dig som vill upptäcka Skogen på egen hand.

Grön skoga och närbild på träd i dagsljus.

Utforska Skogen

Se kommande program