Svart-vitt foto från 1902, män med spadar

Järnvägsarbetare vid Laktajokk grusgrop. Fotot vann Svenska Turistföreningens pris 1902. Fotograf: Borg Mesh 1902.

Bildförmedling

I Tekniska museets stora bildsamling finns över 1 000 000 bilder och negativ från 1850-talet och framåt. Här berättar vi om hur du själv kan ladda ner bilder och hur du gör om du vill beställa bilder.

Beställ bilder

För närvarande har Tekniska museet inte möjlighet att hantera bildbeställningar.

Tillgänglighet

Vi strävar efter att webbpublicera och tillgängliggöra material med så generös och fri användning som möjligt. Finns inga upphovsrättsliga hinder är materialet fritt att använda. Vi har för närvarande inte möjlighet att svara på frågor kring våra bilder, hjälpa till med research eller erbjuda en bild med högre upplösning.

Sök i våra samlingar

Vi arbetar kontinuerligt med att tillgängliggöra våra bild-, föremåls- och arkivsamlingar. På DigitaltMuseum kan du ladda ner bilder i högupplöst JPEG. Alla bilder är inte bildbehandlade, som till exempel retuscherade eller justerade, för att på bästa sätt stämma överens med det analoga originalet. Det finns också bilder som inte ännu är sökbara på webben. Kontakta oss så hjälper vi dig att söka vidare i museets samlingar.

Våra bilder och upphovsrätt

Allt material med utslocknad upphovsrätt märks med Public Domain och material med upphovsrätt märks med så fri Creative Commons-licens som möjligt. I undantagsfall används © (copyright)-märkning för material med fullt ut hävdad upphovsrätt.

Tekniska museets samlingar tillgängliggörs också via andra kanaler som Europeana, Flickr, Kringla, K-Samsök och Wikimedia Commons.

Vi följer den lagstiftning som finns kring upphovsrätt och Dataskyddsförordningen (GDPR), Dataskyddslagen och övrig kompletterande lagstiftning.

Personuppgifter

Läs om hur vi hanterar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Bildförmedling

Vi har ingen möjlighet att handlägga bildbeställningar för närvarande.

Vid frågor, kontakta samlingsinfo@tekniskamuseet.se

Kontakt och information

För att komma i kontakt med bildansvarig, mejla samlingsinfo@tekniskamuseet.se eller ring 08-4505716.

Senast uppdaterad 8 januari 2024.