Svart-vitt foto från 1902, män med spadar
Järnvägsarbetare vid Laktajokk grusgrop. Fotot vann Svenska Turistföreningens pris 1902. Fotograf: Borg Mesh 1902.

Bildförmedling

I Tekniska museets stora bildsamling finns över 1 000 000 bilder och negativ från 1850-talet och framåt. Här berättar vi om hur du själv kan ladda ner bilder och hur du gör om du vill beställa bilder.

Beställ bilder

Om du vill beställa en bild som inte finns på DigitaltMuseum, eller önskar en bild med högre upplösning så är du välkommen att kontakta oss.

På grund av corononapandemin situation och korttidsarbete är Tekniska museets bildförmedling stängd tills vidare. 

Bildbeställningar – prislista och leveransvillkor (87,65 KB)

Telefon direkt: 08-450 57 58/växel: 08-450 56 00
bildarkiv@tekniskamuseet.se

Tillgänglighet

Vi strävar efter att webbpublicera och tillgängliggöra material med så generös och fri användning som möjligt. Finns inga upphovsrättsliga hinder är materialet fritt att använda. Om du har frågor kring våra bilder, behöver hjälp med research eller önskar en bild med högre upplösning är du välkommen att kontakta oss.

Sök i våra samlingar

Vi arbetar kontinuerligt med att tillgängliggöra våra bild-, föremåls- och arkivsamlingar. På DigitaltMuseum kan du ladda ner bilder i högupplöst JPEG. Alla bilder är inte bildbehandlade, som till exemepl retuscherade eller justerade, för att på bästa sätt stämma överens med det analoga originalet. Det finns också bilder som inte ännu är sökbara på webben. Kontakta oss så hjälper vi dig att söka vidare i museets samlingar.

Beställ bilder

Om du vill beställa en bild som inte finns på DigitaltMuseum, eller önskar en bild med högre upplösning så är du välkommen att kontakta oss.

Information med anledning av Covid-19

Tekniska museets arkiv och bibliotek håller öppet för förbokade besök. Boka in ditt besök på samlingsinfo@tekniskamuseet.se alternativt 08 450 57 08.

På grund av rådande situation och korttidsarbete är Tekniska museets bildförmedling stängd tills vidare. Tack för ditt tålamod!

Bildbeställningar – prislista och leveransvillkor (87,65 KB)

Telefon direkt: 08-450 57 58/växel: 08-450 56 00
bildarkiv@tekniskamuseet.se

Våra bilder och upphovsrätt

Allt material med utslocknad upphovsrätt märks med Public Domain och material med upphovsrätt märks med så fri Creative Commons-licens som möjligt. I undantagsfall används © (copyright)-märkning för material med fullt ut hävdad upphovsrätt.

Tekniska museets samlingar tillgängliggörs också via andra kanaler som Europeana, Flickr, Kringla, K-Samsök och Wikimedia Commons.

Vi följer den lagstiftning som finns kring upphovsrätt och Dataskyddsförordningen (GDPR), Dataskyddslagen och övrig kompletterande lagstiftning.

Personuppgifter

Läs om hur vi hanterar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Kontakt och mer information

För att komma i kontakt med bildförmedlingen, mejla samlingsinfo@tekniskamuseet.se eller ring 08-4505716.

Besök arkiv och bibliotek

Vi tar emot förbokade besök enligt överenskommelse. Kontakta oss i så god tid som möjligt så förbereder vi ditt besök på bästa sätt och plockar fram materialet.

Telefon: 08 450 57 16
E-post: arkiv@tekniskamuseet.se

Senast uppdaterad 18 mars 2021.