Film och ljud

I Tekniska museets samlingar finns det 400 filmer, 800 ljudband och 700 videokassetter. De äldsta filmerna är från tidigt 1920-tal.

Information med anledning av Covid-19

Tekniska museets arkiv och bibliotek håller öppet för förbokade besök. Boka in ditt besök på samlingsinfo@tekniskamuseet.se alternativt 08 450 57 08. Vi har sommarstängt vecka 29–33.

På grund av rådande situation och korttidsarbete är Tekniska museets bildförmedling stängd tills vidare. Tack för ditt tålamod!

Ordinarie information

Det rörliga bildmaterialet berättar om allt från rymden, tapettillverkning, porslinstillverkning, lie- och yxsmide till datamaskiner och stadsplanering.

Du är välkommen att ta del av det material som är i formaten mikrofilm, VHS, DVD, CD och kassettband i vår läsesal. Här kan du se några exempel ur vår filmsamling. Klicka på symbolen i nedre högra hörnet på spelaren för att visa på helskärm.

Personuppgifter

Läs om hur vi hanterar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Kontakt och information

För att komma i kontakt med film- och ljudansvarig, mejla samlingsinfo@tekniskamuseet.se eller ring 08-4505716

Besök arkiv och bibliotek

Vi tar emot förbokade besök enligt överenskommelse. Kontakta oss i så god tid som möjligt så förbereder vi ditt besök på bästa sätt och plockar fram materialet. Vi har sommarstängt vecka 29–33.

Telefon: 08 450 57 16
E-post: arkiv@tekniskamuseet.se

Senast uppdaterad 14 juni 2021.