Film och ljud

I Tekniska museets samlingar finns det 400 filmer, 800 ljudband och 700 videokassetter. De äldsta filmerna är från tidigt 1920-tal.

På grund av Coronapandemin har Tekniska museets avdelning Kunskap & Samlingar temporärt stängt sin externa service vad gäller förvärv, utlån, bildbeställningar, arkivbesök och besvarande av frågor kring samlingarna. Denna temporära stängning gäller från den 1 maj till den 31 augusti. Vänligen återkom till oss i september så hjälper vi er då.

Ordinarie information

Det rörliga bildmaterialet berättar om allt från rymden, tapettillverkning, porslinstillverkning, lie- och yxsmide till datamaskiner och stadsplanering.

Du är välkommen att ta del av det material som är i formaten mikrofilm, VHS, DVD, CD och kassettband i vår läsesal. Här kan du se några exempel ur vår filmsamling. Klicka på symbolen i nedre högra hörnet på spelaren för att visa på helskärm.

Personuppgifter

Läs om hur vi hanterar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Kontakt och mer information

Lotta Oudhuis

Arkivarie

+46 8 450 57 08

Mejla

Besök arkiv och bibliotek

På grund av Coronapandemin och korttidspermittering har Tekniska museets avdelning Kunskap & Samlingar temporärt stängt sin externa service vad gäller förvärv, utlån, bildbeställningar, arkivbesök och besvarande av frågor kring samlingarna. Denna temporära stängning gäller från den 1 maj till den 31 augusti. Vänligen återkom till oss i september så hjälper vi er då.

samlingsinfo@tekniskamuseet.se

Senast uppdaterad 7 maj 2020.