No description found for the image film-1600x600

Detalj av en ram till ett diapositiv klippt ur en filmrulle. Souvenir från Stockholmsutställningen 1897. Foto: TM arkiv

Film och ljud

I Tekniska museets samlingar finns det 400 filmer, 800 ljudband och 700 videokassetter. De äldsta filmerna är från tidigt 1920-tal.

Information med anledning av Covid-19

Tekniska museets arkiv och bibliotek håller öppet för förbokade besök. Boka in ditt besök på samlingsinfo@tekniskamuseet.se alternativt 08 450 57 08.

För närvarande har Tekniska museet inte möjlighet att hantera bildbeställningar. Nytt beslut om detta tas under våren 2022. Vi uppdaterar löpande denna sida med information. Tack för ditt tålamod.

Ordinarie information

Det rörliga bildmaterialet berättar om allt från rymden, tapettillverkning, porslinstillverkning, lie- och yxsmide till datamaskiner och stadsplanering.

Du är välkommen att ta del av det material som är i formaten mikrofilm, VHS, DVD, CD och kassettband i vår läsesal. Här kan du se några exempel ur vår filmsamling. Klicka på symbolen i nedre högra hörnet på spelaren för att visa på helskärm.

Personuppgifter

Läs om hur vi hanterar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Besök arkiv och bibliotek

Vi tar emot förbokade besök enligt överenskommelse. Kontakta oss i så god tid som möjligt så förbereder vi ditt besök på bästa sätt och plockar fram materialet.

Telefon: 08 450 57 16
E-post: arkiv@tekniskamuseet.se

Kontakt och information

För att komma i kontakt med film- och ljudansvarig, mejla samlingsinfo@tekniskamuseet.se eller ring 08-4505716.

Senast uppdaterad 28 december 2022.