Fötter klättrar nerför stege i Gruvan

Gruvan

Gruvan, en av våra första utställningar, har genom alla tider varit en av de mest populära attraktionerna på Tekniska museet. Nu pågår arbetet med att skapa nya spännande upplevelser i de gamla gruvgångarna och en helt ny del med moderna maskiner och gruvmiljöer.

Nya Gruvan öppnar 18 februari 2017.

Gruvan genomgår en rejäl renovering – förutom nya ytskikt, realistiska gruvarbetare och stämningsfull belysning fylls de gamla gruvgångarna av nya överraskningar, effekter och andra spännande inslag. Dessutom byggs en helt ny del med moderna gruvmiljöer, där besökare kommer att kunna prova simulatorer, spel, sprängladdningar och mäktiga maskiner.

Gruvan bjuder besökaren på en resa genom trånga, mörka gruvgångar där man får uppleva hur arbetet i underjorden gått till genom tiderna.

I den nya delen av Gruvan fortsätter berättelsen till nutid, och vi får se hur de en gång farliga arbetsplatserna numera liknar kontorsmiljöer och fikarum på vilken arbetsplats som helst. Vi får också träffa dagens gruvarbetare, avfyra sprängladdningar, åka buss långt ner i underjorden och prova att köra en borr- och lastningssimulator.

Samarbetspartner

Tack till vår samarbetspartner Swemin, som gjort förnyelsen av utställningen möjlig.

Kontakta sidansvarig

Lars Paulsson

Utställningsintendent

+46 8 450 56 81

Mejla

Senast uppdaterad 12 januari 2017.