En person sitter i en stol och fikar på uteserveringen.
Grön och skön uteservering. Foto: Vanni Jung Ståhle, Tekniska museet
En del av restaurangen med en hängande glaskruka med växter i förgrunden
Fantasifulla tapeter i bakgrunden och barbord med stolar

Mat och fika

I restaurangen Tekniska by Pontus står hållbarhet, innovation och framtid i fokus.

Restaurangen Tekniska by Pontus har öppet tisdag–söndag, 12.00–16.00.

En sommarmeny serveras klockan 12.00–15.30 med varierande rätter. Pannkakor med sylt och grädde serveras dagligen. Fika serveras under hela öppettiden.

Vi har gott om sittplatser, så det finns ingen anledning till trängsel. Vi har även öppet på vår uteservering.

Som ett steg i att minska smittrisken under coronautbrottet har vi beslutat att inte hantera kontanter. Det går utmärkt att betala med kort eller Swish.

Vi har vidtagit åtgärder för att minimera smittrisken.

Restaurang Tekniska by Pontus

Matkonceptet bygger på rätter från växtriket där proteiner som kött och fisk blir valbara tillbehör – nötkött finns inte alls på menyn. Rätterna väljs med omsorg utifrån råvaror som är i säsong.

I köket pågår ständiga experiment med nya metoder och användningsområden för att ta vara på hela grönsaken. Det som inte går att ta hand om åker ner i mullmaskinen och blir till näring för nya grönsaker. För närvarande går det inte att ta med mull hem.

Om det mot förmodan blir rester kvar på din tallrik, så tar vår hållbarhetspartner E.ON hand om avfallet och omvandlar det till biogas. Det kan till exempel bli till drivmedel för många av våra innerstadsbussar.

Tekniska by Pontus är öppet samma tider som resten av museet.

Ordinarie lunchmeny

(Se avvikande meny sommaren 2020 längre upp på denna sida.)

Lunch serveras dagligen klockan 11–14.30. (Barnpris inom parentes.)

Det går bra att mixa mellan rätterna, exempelvis går det att få dagens fisk eller kött tillsammans med potatis eller pasta.

Dagens kött/fisk/vegetariska rätt: 100 kr (75 kr)
Dagens soppa: 85 kr
Älgfärsbullar med kokt potatis, gräddsås och rårörda lingon: 175 kr (95 kr)
Pasta med vegansk färssås: 85 kr (75 kr)
Pannkakor (KRAV) med tillbehör: 75 kr

Tekniska museets årskortsmedlemmar har 10 procents rabatt i restaurangen.

Övriga tider när museet är öppet så finns smörgåsar, snacks och fikabröd.

Chokladkaka med pixlig dataspelsfigur och röda vinbär

Så här tycker barnen

Barn i stans testpatrull var på besök och provsmakade vegetariska buffén. I början berättar Pontus Fritiof om det hållbara konceptet. Klicka på play-ikonen i nedre vänstra hörnet på spelaren nedan för att starta filmen.

Snacks

I våra varuautomater, hittar du dryck och snacks och i butiken finns det även glass.

Matsäck

Inne på Tekniska museet finns ett matsäcksrum där du kan äta din matsäck. Läs mer om matsäcksrummet

Företag och konferensgäster

Vi har en helt ny event- och restaurangmiljö att inspireras i. Bland vertikala växtväggar, föremål som fått nytt liv och en akustik som får högsta betyg har du alla förutsättningar för ett lyckat event.

Tekniska i svart och By pontus i grönt mot vit bakgrund

Med hållbarhet, innovation och framtid i fokus bygger matkonceptet på rätter från växtriket. Proteiner som kött och fisk blir valbara tillbehör. Rätterna väljs med omsorg utifrån råvaror som är i säsong.

Senast uppdaterad 3 juli 2020.