En del av restaurangen med en hängande glaskruka med växter i förgrunden
Fantasifulla tapeter i bakgrunden och barbord med stolar

Mat och fika

I restaurangen Tekniska by Pontus står hållbarhet, innovation och framtid i fokus.

Tekniska museet öppnar omsorgsfullt och har våra besökare och anställdas säkerhet som första prio. Här kan du läsa mer om öppningen, och här om hur vi arbetar för att för att göra ditt besök säkert.

Restaurangen har öppet måndag – fredag kl. 11.00 – 17.00 och lördag – söndag kl. 10.00 – 17.00

Här är det max 4 personer från ett sällskap per bord som gäller. det kommer finnas en hovmästare som visar er till bordet. Det går inte att förboka bord.

Chokladkaka med pixlig dataspelsfigur och röda vinbär

Restaurangen är KRAV-certifierad

Innovation är viktigt för museet och så även för restaurangen. Här har vi egna odlingar, tillagar allt från grunden och arbetar med att visualisera allt från el- och vattenförbrukning till matsvinn för våra gäster. Detta har belönats med två stjärnor av organisationen KRAV, vilket vi är mycket stolta över.

I köket pågår ständiga experiment med nya metoder och användningsområden för att ta vara på hela grönsaken. Det som inte går att ta hand om åker ner i mullmaskinen och blir till näring för nya grönsaker.
Om det mot förmodan blir rester kvar på din tallrik, så tar vår hållbarhetspartner E.ON hand om avfallet och omvandlar det till biogas. Det kan till exempel bli till drivmedel för många av våra innerstadsbussar.

Så här tycker barnen

Barn i stans testpatrull var på besök och provsmakade vegetariska buffén. I början berättar Pontus Fritiof om det hållbara konceptet. Klicka på play-ikonen i nedre vänstra hörnet på spelaren nedan för att starta filmen.

Snacks

I våra varuautomater, hittar du dryck och snacks och i butiken finns det även glass.

Matsäck

För att minimera trängsel ska våra serviceytor helst användas ifall restaurangen är fullbokad. Skulle det vara så, är du välkommen till matsäcksrummet där du njuta av en snabb fika eller frukt. Läs mer om matsäcksrummet och vad som gäller.

Företag och konferensgäster

Vi har en helt ny event- och restaurangmiljö att inspireras i. Bland vertikala växtväggar, föremål som fått nytt liv och en akustik som får högsta betyg har du alla förutsättningar för ett lyckat event.

Tekniska i svart och By pontus i grönt mot vit bakgrund

Med hållbarhet, innovation och framtid i fokus bygger matkonceptet på rätter från växtriket. Proteiner som kött och fisk blir valbara tillbehör. Rätterna väljs med omsorg utifrån råvaror som är i säsong.

Senast uppdaterad 12 april 2021.