En del av restaurangen med en hängande glaskruka med växter i förgrunden
Fantasifulla tapeter i bakgrunden och barbord med stolar
Barn i kockmössor och -rockar i restaurangen

Mat och fika

I restaurangen Tekniska by Pontus står hållbarhet, innovation och framtid i fokus.

Matkonceptet bygger på rätter från växtriket där proteiner som kött och fisk blir valbara tillbehör – nötkött finns inte alls på menyn. Rätterna väljs med omsorg utifrån råvaror som är i säsong.

I köket pågår ständiga experiment med nya metoder och användningsområden för att ta vara på hela grönsaken. Det som inte går att ta hand om åker ner i mullmaskinen och blir till näring för nya grönsaker. För närvarande går det inte att ta med mull hem.

Om det mot förmodan blir rester kvar på din tallrik, så tar vår hållbarhetspartner E.ON hand om avfallet och omvandlar det till biogas. Det kan till exempel bli till drivmedel för många av våra innerstadsbussar.

KRAV:s logotyp i grönt

Tekniska by Pontus är KRAV-certifierad.

Tekniska by Pontus är öppet alla dagar klockan 10–17, onsdagar till klockan 20.

Lunch

Lunch serveras dagligen klockan 11–14.30. (Barnpris inom parentes.)

Det går bra att mixa mellan rätterna, exempelvis går det att få dagens fisk eller kött tillsammans med potatis eller pasta.

Vegansk buffé: 139 kr (75 kr)
Dagens rätt: 100 kr (75 kr)
Dagens soppa: 85 kr
Älgfärsbullar med kokt potatis, gräddsås och rårörda lingon: 175 kr (95 kr)
Pasta med vegansk färssås: 85 kr (75 kr)
Pannkakor (KRAV) med tillbehör: 75 kr

Tekniska museets årskortsmedlemmar har 10 procents rabatt i restaurangen.

Övriga tider när museet är öppet så finns smörgåsar, snacks och fikabröd.

Chokladkaka med pixlig dataspelsfigur och röda vinbär

Så här tycker barnen

Barn i stans testpatrull var på besök och provsmakade vegetariska buffén. I början berättar Pontus Fritiof om det hållbara konceptet. Klicka på play-ikonen i nedre vänstra hörnet på spelaren nedan för att starta filmen.

Snacks

I våra varuautomater, bland annat i MegaMind, hittar du dryck och snacks och i butiken finns det även glass.

Matsäck

Inne på Tekniska museet finns ett matsäcksrum där du kan äta din matsäck.

Företag och konferensgäster

Vi har en helt ny event- och restaurangmiljö att inspireras i. Bland vertikala växtväggar, föremål som fått nytt liv och en akustik som får högsta betyg har du alla förutsättningar för ett lyckat event.

Samarbetspartner

I restaurangen kan du bland annat se hur mycket energi och vatten som går åt varje dag tack vare vår hållbarhetspartner E.ON.

Eons logotyp

Tekniska i svart och By pontus i grönt mot vit bakgrund

Med hållbarhet, innovation och framtid i fokus bygger matkonceptet på rätter från växtriket. Proteiner som kött och fisk blir valbara tillbehör. Rätterna väljs med omsorg utifrån råvaror som är i säsong.

Senast uppdaterad 27 mars 2019.