En del av restaurangen med en hängande glaskruka med växter i förgrunden
Fantasifulla tapeter i bakgrunden och barbord med stolar
Barn i kockmössor och -rockar i restaurangen

Mat och fika

Tekniska by Pontus är museets nya restaurang som drivs av stjärnkrögaren Pontus Frithiof tillsammans med Nordrest.

I vår nybyggda restaurang presenterar krögaren Pontus Fritiof och medarbetare ett nytt matkoncept där framtid, innovation och hållbarhet är utgångspunkterna, som tillsammans med den lekfulla miljön blir en upplevelse för hela familjen. Ska du bara besöka restaurangen så betalar du ingen entré till museet.

Rätterna väljs med omsorg utifrån råvaror som är i säsong. Basen är vegetarisk, tillagad med mycket kärlek och spännande smakupplevelser. För dig som gärna vill ha fisk eller kött så finns även det på menyn.

Lunch

Lunch serveras dagligen klockan 11–14.30. (Barnpris inom parentes.)

Vegetarisk buffé: 100 kr (75 kr)
Dagens fisk och kött: 100 kr (75 kr)
Dagens soppa: 85 kr

Det finns även pannkakor med olika tillbehör och à la carte-rätter som varierar efter säsong. Tekniska museets medlemmar (årskort) har 10 procents rabatt i restaurangen.

Så här tycker barnen

Barn i stans testpatrull var på besök och provsmakade vegetariska buffén. I början berättar Pontus Fritiof om det hållbara konceptet. Klicka på play-ikonen i nedre vänstra hörnet på spelaren nedan för att starta filmen.

Mullmaskinen tar hand om resterna

När du har mumsat i dig din mat och sorterar din disk – lämna dina rester i återvinningsstationen och passa på att hälsa på pixelfiguren Långben (som inte är riktigt nöjd om det finns mat kvar på tallriken).

Allt ditt skräp som är nedbrytningsbart matar vi vår mullmaskin med. På 48 timmar förvandlas det till näringsrik mull – som du kan ta med dig hem.

Fikabröd med rawfood-bollar, bullar, muffins och energirika bars

Njut av en fikastund med nybakat, raw food och smörgåsar.

Snacks

I våra varuautomater, bland annat i MegaMind, hittar du dryck och snacks och i butiken finns det även glass.

Matsäck

Inne på Tekniska museet finns ett matsäcksrum där du kan äta din matsäck.

Företag och konferensgäster

Vi har en helt ny event- och restaurangmiljö att inspireras i. Bland vertikala växtväggar, föremål som fått nytt liv och en akustik som får högsta betyg har du alla förutsättningar för ett lyckat event.

Samarbetspartner

I restaurangen kan du bland annat se hur mycket energi och vatten som går åt varje dag tack vare vår hållbarhetspartner E.ON.

Eons logotyp

Senast uppdaterad 6 februari 2018.