Personer går runt bland speglar i olika formationer.
Utforska våra utställningar, till exempel Spegelskogen i MegaMind. Foto: Emma Fredriksson

Aktiviteter för event, konferens och after work

Vi skräddarsyr event utifrån dina behov. Hör av dig så sätter vi ihop allt från lokaler, mat och dryck till aktiviteter och förfriskningar. Vår personal finns med under hela eller delar av eventet, helt beroende på önskemål.

Här listar vi några exempel på aktiviteter som kan avrunda konferensen innan middagen eller vara en del av er After Work.

Femkamp på Tekniska museet

Vår science center-utställning MegaMind har totalt 44 interaktiva stationer. Vi hjälper er att välja ut fem godbitar, utifrån era önskemål.

Två personer spelar dataspel på klättervägg

Exempel på femkampsgrenar i MegaMind

• Hinderbanan – vem är snabbast och vem har flest rätt på kontrollfrågorna?
  • Mind ball – mest fokuserad vinner!
  • Utmana varandra på vår AR-klättervägg; här utmanar ni varandra i det klassiska dataspelet Pong, som tar plats på en klättervägg. Eller ett annat spel där ni jagar små figurer som dyker upp på olika ställen på klätterväggen där det gäller att fånga dem på kortast möjliga tid.

Möt Nao – Tekniska museets lilla robot

Vill du inleda mötet på ett inspirerande och annorlunda sätt? Eller ge dina konferensdeltagare ett kort avbrott under konferensen för att bjuda på något annorlunda? Bryt av lite från agendan och ge deltagarna ny energi med Tekniska museets humanoid-robot Nao!

En museivärd kommer med roboten och ger er en kort introduktion om vad en robot är, vad Nao är för typ av robot, varför den finns och hur den fungerar.

Några av deltagarna kommer sedan att få möjlighet att interagera med roboten och kommunicera med den. Avslutningsvis så kan alla deltagare få ställa sig upp och försöka att härma Naos ”Tai Chi”-dans. Ett roligt och annorlunda inslag. Tidsåtgången är cirka 20 min.

Nao kan programmeras för att hälsa ditt sällskap välkommen eller säga någonting som passar för ert event.

Workshops/Teambuilding

Legorobot som står på en bana.

Vi sätter ihop olika utmaningar som ni utför i mindre grupper med hjälp av olika material. Exempel:

• Programmera en legorobot att utföra tuffa uppdrag
  • Bygg hållbara konstruktioner med hjälp av 4D-Frame – fortsätt bygga någon annans konstruktion, vems håller bäst? En riktigt rolig aktivitet för teambuildning.
  • Lös ett givet problem med hjälp av sensorer och enklare programmering (littleBits)

Visningar i våra utställningar

100-innovationer-roboten

• 100 innovationer – utställningen som visar svenskarnas 100 viktigaste innovationer genom tiderna.
  • Gruvan – Vi börjar i gruvmiljöer som de såg ut för 100 år sedan och slutar i dagens moderna driftsmiljöer.
  • MegaMind – vårt science center om var alla smarta idéer kommer ifrån. Måla med ögonen, styr med tankekraft och forma i luften – här kan du göra saker du inte trodde var möjligt.

Annika Brantingson

Eventansvarig

Mejla

Pontus Frithiof, krögare

Menyer konferens och event

Vår krögare Pontus Frithiof i samarbete med Nordrest har satt ihop spännande menyer till våra konferens- och eventgäster.

Menyer

Senast uppdaterad 21 juni 2018.