Ett lag på fyra personer som spelar quiz battle och står i utställningen Hyper Human

Quiz battle på Tekniska

I samarbete med More Activities erbjuder vi en unik upplevelse som sätter teamets kunskap och samarbete på prov. En riktig rolig teambuildingsaktivitet som kan bokas som ett tillägg till en konferens, eller i anslutning till en AW eller middag i museets festvåning Eventrummet.

Quiz Battle är en skräddarsydd aktivitet för Tekniska museets utställningar. Fördjupa er i den utställning som intresserar er allra mest och testa sedan era nya kunskaper i ett interaktivt quiz!

Valbara utställningar

En självkörande buss från toyota

Zero City

Zero City är en 2 000 kvadratmeter interaktiv och utmanande utställning om framtidens stad, och med en världsunik fordonssamling med några av de bäst bevarade exemplaren som finns av ikoniska fordon.

Läs mer om Zero City

digitalt projeciering av människoskelett som visas på en digital skärm

Hyper Human

Vad händer när tekniken gör det möjligt att designa våra barn med geneditering? Var går gränsen mellan människa och maskin när vi kan förstärka och byta ut kroppsdelar? Utforska dessa frågor i Hyper Human.

Läs mer om Hyper Human

inzoomad bild på ett arkadspel som visar pacman

Play Beyond Play

Omsveps av nostalgi när du kliver in i en en totalupplevelse med spelstationer och fantasifulla spelmiljöer i spelutställningen Play Beyond Play. Här har vi fyllt ett helt våningsplan med arkadspel, VR, spelhistoria och möjligheten att bli ett med spelvärlden.

Läs mer om Play Beyond Play

bilar i en glasmonter som ska föreställa en gruva.

Gruvan

Gruvan var en av Tekniskas första utställningar och har genom alla tider varit en av de mest populära attraktionerna på museet. Utforska de gamla gruvgångarna och upplev en helt ny modern del med borrsimulator och andra spännande stationer.

Läs mer om Gruvan

Aktiviteten är uppdelad i två moment

Vi startar med en genomgång av aktiviteten tillsammans med en aktivitetsguide från More Activities. När lagen förstått upplägget och står i startgroparna startar guiden klockan. Det är då dags för lagen att ta sig ut i utställningen och samla på sig så mycket information som möjligt under 45 minuter. Här gäller det att snabbt komma överens hur man som lag strategiskt ska lägga upp informationsinsamlingen och vilka områden man ska fördjupa sig i.

När 45 minuter har gått samlas vi igen och Quizet drar igång! Här testas lagen inte bara på sina nya kunskaper utan även sin förmåga att samarbeta och lyssna på varandra. Ett gott samarbete är snabbaste vägen till vinst och efter en timmas quiz har vi ett vinnande lag med stora leenden och en medalj runt halsen!

Vid detta upplägg tar aktiviteten totalt 2 h från att vi möts tills dess att vi korat vinnarna. Aktiviteten är bokningsbar endast som ett tillägg till en konferens, eller i samband med en AW eller en middag i festvåningen eller Eventrummet där Quizet blir en del av kvällen!

 

Skicka en bokningsförfrågan

Fyll i vår bokningsförfrågan så återkommer vi med ett förslag på upplägg och kostnad.

Skicka bokningsförfrågan

Kontakt

Har du frågor om event kan du kontakta Sofi, Annika och Alicia på eventbokning@tekniskamuseet.se eller 08-450 56 73.

Senast uppdaterad 4 mars 2024.