Jobba hos oss

Tekniska museet är en spännande arbetsplats med många intressanta och utvecklande arbetsuppgifter. Här hittar du information om lediga tjänster och hur du gör om du vill praktisera hos oss.

Lediga tjänster

Teamleader

Ung tjej som håller en visning i hyper human

Brinner du för mötet med besökaren och är trygg i att leda kollegor till goda resultat? Då vill vi gärna ha med dig i vårt team. Vi söker dig som stimuleras av att leda en grupp, stötta gruppen du ansvarar för och själv jobba operativt i driften. Du har en stark ansvarskänsla, naturligt ledarskap och vågar ställa krav på dina medarbetare för att se dom utvecklas och växa i sin roll. Nu har du chansen att leda, stötta och skapa upplevelser i världsklass!

Läs mer om tjänsten

Kursledare

barn som skrattar medan hon tittar genom vr-glasögon

Vi söker nu kursledare med kunskap av blockprogrammering, gärna Scratch. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha jobbat med barn och ungdomar tidigare och du får gärna vara pedagogiskt lagd. Vi har ett färdigt kursupplägg för Koda och skapa.

Läs mer om tjänsten

Pedagog

Tycker du att teknisk och digital kompetens är en demokratisk rättighet? Då vill vi ha dig med i vår mobila verksamhet – Maker Tour, ett unikt skol- och integrationsprojekt som vänder sig till mellanstadieskolor i utsatta områden i Stockholm. Med hjälp av en rosa programmeringsbuss lastad med pedagoger, datorer, kretskort och robotar rullar Tekniska ut till mellanstadieskolor i dessa områden.

Läs mer om tjänsten

Explainer

Vill du lära ut teknik på ett lustfullt sätt?  Då har Tekniska ett jobb för dig!
Gillar du att stå på scen och bjuda på dig själv? Tänk dig att få ge vår besökare en upplevelse som både är underhållande och vetenskaplig. Hos oss kommer du få möjligheten att jobba med edutainment!

Som Explainer kommer du ingå i ett team på avdelning Värdskap som jobbar mot både skolan, event och inte minst vår besökare på loven. Värdskap är den del i organisationen som tar hand om besökarna och ska se till att de får en upplevelse de sent kommer glömma.

Läs mer om tjänsten

Om Tekniska museet

På Tekniska museet arbetar ett 60-tal tillsvidareanställda personer. Bland museets medarbetare finns många olika kompetenser som intendenter, pedagoger, projektledare, IT-tekniker, arkivarier, ekonomer, fotografer, kommunikatörer med flera. Vi anlitar också konsulter för tillfälliga uppdrag.

Kontakt och mer information: Dan Jacobsson

Prao och praktik

Vi har tyvärr inga fler prao- eller praktikplatser att erbjuda för vårterminen 2022.

Allmänt om prao på Tekniska museet museet.

Under praotiden på tekniska museet kommer praktikanterna att få ta del av museets verksamhet, med fokus på den publika delen. Det innebär att de kommer att få hjälpa till  med arbete i butiken, informationen, rondering i museets utställningar samt med lokalvård. De kommer att vara med och hjälpa till med skolvisningar och med arbetet som hör ihop med det. Dessutom kommer det andra arbetsuppgifter som vi behöver hjälp med. Vi ska tillsammans försöka hitta något som praktikanterna är extra intresserad av.

Så behandlar vi personuppgifter

För att Tekniska museet ska kunna hantera din ansökan som du skickat in, genomföra intervjuer och fatta beslut i ett rekryteringsförfarande måste vi behandla vissa personuppgifter. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår Integritetspolicy.

Senast uppdaterad 11 augusti 2022.