Jobba hos oss

Tekniska museet är en spännande arbetsplats med många intressanta och utvecklande arbetsuppgifter. Här hittar du information om lediga tjänster och hur du gör om du vill praktisera hos oss.

Lediga tjänster

Är du van att guida företagskunder och erfarenhet av guidning på ett museum?  Då har Tekniska jobbet för dig!  
Nu  söker vi ytterligare en kock till vårt köksteam på Tekniska museet. Restaurangen bygger på innovation och hållbarhet där grundtanken är att använda förnybara resurser, ta tillvara på hela råvarorna och återanvända avfallet.
Du kommer att arbeta i ett väl sammansvetsat team under vår restaurangchef som har det övergripande ansvaret för matsalen.

Vi söker löpande

Vi söker en explainer, som ska planera och hålla i visningar, shower och experiment. Du kommer även att vara arbetsledare för ditt team. Ansök snarast.
barn som skrattar medan hon tittar genom vr-glasögon
Vi söker nu kursledare med kunskap av blockprogrammering, gärna Scratch. Inspirera barn som drömmer om en karriär i spelbranschen.

Om Tekniska museet

På Tekniska museet arbetar ett 60-tal tillsvidareanställda personer. Bland museets medarbetare finns många olika kompetenser som intendenter, pedagoger, projektledare, IT-tekniker, arkivarier, ekonomer, fotografer, kommunikatörer med flera. Vi anlitar också konsulter för tillfälliga uppdrag.

Kontakt och mer information: Dan Jacobsson

Prao och praktik

Vi har tyvärr inga fler prao- eller praktikplatser att erbjuda för höstterminen 2022.

Allmänt om prao på Tekniska museet museet.

Under praotiden på tekniska museet kommer praktikanterna att få ta del av museets verksamhet, med fokus på den publika delen. Det innebär att de kommer att få hjälpa till  med arbete i butiken, informationen, rondering i museets utställningar samt med lokalvård. De kommer att vara med och hjälpa till med skolvisningar och med arbetet som hör ihop med det. Dessutom kommer det andra arbetsuppgifter som vi behöver hjälp med. Vi ska tillsammans försöka hitta något som praktikanterna är extra intresserad av.

Så behandlar vi personuppgifter

För att Tekniska museet ska kunna hantera din ansökan som du skickat in, genomföra intervjuer och fatta beslut i ett rekryteringsförfarande måste vi behandla vissa personuppgifter. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår Integritetspolicy.

Senast uppdaterad 24 november 2022.