Jobba hos oss

Tekniska museet är en spännande arbetsplats med många intressanta och utvecklande arbetsuppgifter. Här hittar du information om lediga tjänster och hur du gör om du vill praktisera hos oss.

Teamleader

Brinner du för mötet med besökaren och är trygg i att leda kollegor till goda resultat? Då vill vi gärna ha med dig i vårt team. Vi söker dig som stimuleras av att leda en grupp, stötta gruppen du ansvarar för och själv jobba operativt i driften. Du har en stark ansvarskänsla, naturligt ledarskap och vågar ställa krav på dina medarbetare för att se dom utvecklas och växa i sin roll. Nu har du chansen att leda, stötta och skapa upplevelser i världsklass!

Läs mer om tjänsten

Samlingsförvaltare

svart bil. I bakgrunden syns skuggan av ett flygplan.

Vi söker en samlingsförvaltare till Tekniska museets avdelning Kunskap och samlingar. I tjänsten ingår bland annat preventiv konservering och klimatkontroll, säkerställa ändamålsenlig förvaring för samlingarna i magasinen, drift av magasinen i samarbete med Tekniskas Fastighets, säkerhets och IT avdelning; hantering av föremål till bland annat utställningar; fotografering och registrering av föremål i föremålsdatabasen Primus. Det ingår också att packa och stabilisera föremål inför transport och att planera för logistiken inför transporter.

Läs mer om tjänsten

Explainer

Är du en fena på service eller älskar att stå på scen? Då har vi tjänsten för dig! Vad sägs om att få chansen att prata om morgondagens teknik med våra besökare, riva av en experimentshow med 150 glada barn eller genomföra visningar för nyfikna besökare. Vi söker dig som gillar teknik, är en lagspelare och har inga problem att tala inför större grupper. Hos oss kommer du få möjligheten att jobba med edutainment.

Läs mer om tjänsten

Sälj och service

Tekniska museets butik.

Är du serviceinriktad, drivs av sälj och älskar mötet med kunden? Då kommer du älska att jobba i vår avdelning sälj o service! Du är nyfiken, lösningsorienterad och en lyhörd person som kan leda en konversation. Du förstår att varje möte med en besökare är unik och vill gärna berätta mer om Tekniska museets utbud och utställningar med en entusiasm, engagemang som är unik vid varje tillfälle. I vårt team är man en del av butik, information och kassa, där vi skapar teamkänsla och imponerande möten med kunden.

Läs mer om tjänsten.

Spontanansökan

Vi får lite då och då möjlighet och behov av att ta in fler duktiga medarbetare. Verkar någon av nedanstående rollerna perfekt för dig? Skicka gärna en spontanansökan till rekrytering_mottagandet@tekniskamuseet.se

Om Tekniska museet

På Tekniska museet arbetar ett 60-tal tillsvidareanställda personer. Bland museets medarbetare finns många olika kompetenser som intendenter, pedagoger, projektledare, IT-tekniker, arkivarier, ekonomer, fotografer, kommunikatörer med flera. Vi anlitar också konsulter för tillfälliga uppdrag.

Kontakt och mer information: Dan Jacobsson

Prao och praktik

Vi har tyvärr inga fler prao- eller praktikplatser att erbjuda för vårterminen 2022.

Allmänt om prao på Tekniska museet museet.

Under praotiden på tekniska museet kommer praktikanterna att få ta del av museets verksamhet, med fokus på den publika delen. Det innebär att de kommer att få hjälpa till  med arbete i butiken, informationen, rondering i museets utställningar samt med lokalvård. De kommer att vara med och hjälpa till med skolvisningar och med arbetet som hör ihop med det. Dessutom kommer det andra arbetsuppgifter som vi behöver hjälp med. Vi ska tillsammans försöka hitta något som praktikanterna är extra intresserad av.

Så behandlar vi personuppgifter

För att Tekniska museet ska kunna hantera din ansökan som du skickat in, genomföra intervjuer och fatta beslut i ett rekryteringsförfarande måste vi behandla vissa personuppgifter. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår Integritetspolicy.

Senast uppdaterad 22 april 2022.