Upplev

Det händer mycket kul på Tekniska museet. Här hittar du kommande helg- och lovaktiviteter, våra utställningar och annat kul du kan göra här. Vi bjuder också på några experiment som du kan testa att göra hemma.

två tjejer tittar på en stor skärm gemensamt
Här visar vi alla kalenderhändelser som händer på Tekniska museet framöver. Visningar, shower, workshops och mycket annat.
Utställningar som visas nu på Tekniska museet. Aktuella utställningar där hela familjen utforskar och lär sig om nya saker tillsammans.
En rosa buss som kör förbi
Maker Tour är Tekniska museets turnerande verksamhet. Du kan stöta på våra rosa bussar när vi är på väg ut i landet för att inspirera barn och ungdomar.
Vi håller i kurser för barn och ungdomar på helger och skollov. Lär dig att programmera, utveckla spel eller producera ett TV-program i vår studio.
Grön flerformig musikmaskin
MegaMind är platsen där du utforskar och experimenterar dig till nya smarta idéer. Här kan du måla med ögonen, styra med tankekraft och forma i luften.
Tekniska museet är stängt tills vidare. Men då vi ändå vill visa upp våra utställningar och samlingar – så har vi här samlat allt vi gör digitalt.
Här bjuder vi på experiment som du kan testa själv att göra hemma. Varje experiment presenteras med en film, som visar vi hur vi gjorde.
Dags för kalas? Kom och fira i vårt fina kalasrum och ha kul på Tekniska museet! Barnen får leka och utforska i våra utställningar ha en rolig stund ihop.

Senast uppdaterad 29 december 2022.