Upplev

Det händer mycket kul på Tekniska museet. Här hittar du kommande helg- och lovaktiviteter, våra utställningar och annat kul du kan göra här. Vi bjuder också på några experiment som du kan testa att göra hemma.

unga tjejer står framför en digital skärm

Kalendarium

VR-labb, Pop-up shower, visningar eller kurser. Det händer mycket i museet. I vår kalendarium hittar du allt som är på gång.

Se allt som är på gång

No description found for the image zero-city-pa-tekniska-1024x576

Utställningar

9 utställningar och en matematikträdgård. Med sina 10 000 kvadratmeter har Tekniska något för alla nyfikna.

Se alla våra utställningar

digitalt projeciering av människoskelett som visas på en digital skärm

Kvällar på Tekniska

Ta med vännerna, familjen, kollegorna eller dejten på den ultimata helkvällen i Stockholm. Vårens kvällsutbud är packat med samtal och debatt, pop-up shower, VR-labb, ikoniska fordon, spel och flera spännande utställningar.

Kvällsmuseet för nyfikna

Programserier

No description found for the image i-backspegeln-hero-1024x576

I backspegeln

Följ med på en resa och utforska bilsamhällets framväxt med några av Tekniska museets ikoniska fordon. Vi kommer att djupdyka i mopedernas värld, visa cykeln som symbol genom tiderna, upptäcka inkluderande mobilitet och uppleva EPA-kulturen.

Upptäck världen på hjul

No description found for the image upplev-tekniska-museet-1024x576

Talbar

Här är inga samtal för svåra, bara talbara. Det är högt i tak när vi diskuterar samhällsaktuella frågor inom teknik, innovation och forskning. Utöver livliga debatter, utlovar vi underhållning, mingel, mat och dryck.

Se kommande event

No description found for the image mega-mind--1024x576

Demo Stage

Utforska, testa och var en del av utvecklingen när forskare, experter och studenter visar allt från banbrytande forskning till helt nya omslutande upplevelser.

Upptäck vad som väntar

Förvånad kvinna som pekar på skärm och tittar på kamera

Superlördag

En lördag utöver de vanliga som bjuder på experimentshower, teater, rytmbaserade spel, lasersvärd och maxade upplevelser. Det finns något för alla i familjen!

Maxat för familjen

Kunskap och lärande

Vi håller i kurser för barn och ungdomar på helger och skollov. Lär dig att programmera, utveckla spel eller producera ett TV-program i vår studio.
Här bjuder vi på experiment som du kan testa själv att göra hemma. Varje experiment presenteras med en film, som visar vi hur vi gjorde.
Maker Tour är Tekniska museets turnerande verksamhet. Du kan stöta på våra rosa bussar när vi är på väg ut i landet för att inspirera barn och ungdomar.

Upplev museet på dina villkor

Senast uppdaterad 11 maj 2023.