En man och kvinna som tittar på varandra och ler. Mannen sitter ner med en öl och kvinnan står upp. De skålar.
Två unga tjejer går runt i sinnesskogen i utställningen Hyper Human

Kvällar på Tekniska

Kvällarna på Tekniska har allt du behöver för den ultimata helkvällen i Stockholm. Ta med vännerna, kollegorna eller dejten på en tur i framtidsstaden Zero City, bli ett med spelvärlden i Play Beyond Play eller utforska symbiosen mellan människa och maskin i Hyper Human.

Tekniska har öppet alla dagar 10 – 22  och höstens kvällsutbud är packat med temabarer, pop-up shower, Nintendo Switch, visningar i modelljärnvägen och flera spännande utställningar. Runda av kvällsbesöket med god mat och dryck i Tekniskas restaurang.

Temabarer

Succén med temabarer fortsätter under hösten. Programmet för temabarerna släpps två veckor innan, men redan nu kan du se vad som väntar i höst:

 • Space Bar 24 september
  Astronomin dag och natt avslutas med en rymdkväll där du skapar musik med hjälp av en GameBoy, rymdbrädspel, nostalgitripp i Play beyond Play och liveframträdande från Tekmann.
  Tid: 18 – 22
 • Life Science 19 okt
  Vad är Life Science egentligen? Och vem berörs av det? Det är sannolikt att du hittar olika definitioner och förklaringar, men begreppet samlar företag och forskning vars mål är förbättrad hälsa. Life science berör allt mellan himmel och jord, därför påverkas vi alla. Den 19 oktober djupdyker vi inom ämnet i en alldeles unik temabar. Samtal med spetspatienten Sara Riggare, Quiz med Gabrielle de Bourg och möjlighet att prova exoskelett-handsken!
  Tid: 18 – 22
 • Taste of Zero City 23 nov
  Få en försmak på hur livet i en klimatsmart stad kan se ut.  Zero City är en interaktiv, färgstark och optimistisk tillsammansupplevelse och den 23 november utforska vi allt staden har att erbjuda, speciellt den helt nyöppnade delen i utställningen. Samtal på scen och inbjuden gäst: Peter Alestig, klimatredaktör på DN, svensk författare och journalist med fokus på klimatförändringarna. Aktuell med boken Världen som väntar vid Mondial förlag, om hur Sverige påverkas av den globala uppvärmningen. Efter samtalet blir det uppträdande med den fantastiska artisten Vera Vinter. Missa inte detta!
  Tid: 18 – 22

Upptäck kvällsutbudet

Tekniska explainer som visar deras pop-up vagn med föremål på
2022-08-24 - 2022-12-31
Alla dagar: kl. 10.00-21.30
Alla dagar
Se och hör historien bakom Metoo telefonen, Piratebay servern och fotografier från Andrées polarexpedition.
tjej som spelar nintendo switch framför en gigantisk tv-skärm
2022-08-24 - 2022-12-31
Alla dagar: kl. 17.30-21.30
Alla dagar
Samla vänner och familj, det är dags att visa vem som är bäst när du svingar, sparkar och smashar dig fram till segern i tre olika sporter.
Tåg kommer ut ur tunnel i Modelljärnvägen.
2022-08-20 - 2022-12-31
Mån, Tis, Ons, Tors, Fre: kl. 19.00-19.20
Lör, Sön: kl. 14.00-14.20 & 19.00-19.20
Se tågen köra i Uno Miltons unika modelljärnväg med 50 meter räls, ett naturtroget landskap och exakta kopior av lok och tågvagnar.

Utställningar

Alla dagar
Ta en tur i en självkörande buss, hjälp till att packa lastcontainern, kryp genom avloppstunneln och lös svåra utmaningar kring energiförsörjning, transporter och stadsplanering
Play beyond Play är Tekniska museets stora dataspelssatsning – en totalupplevelse med spelstationer och fantasifulla spelmiljöer för barn och unga.
Del av utställningen med skelett på väggarna
Med avstamp i nya utställningen Hyper Human utforskar vi etiska frågor kring innovation, teknikens konsekvenser, digitalisering, upptäckter inom biologi och geneditering samt samhällets behov av lagstiftning.
en maskin som plockar grus i en gruva
Gruvan, en av våra mest populära utställningar får nya överraskningar, effekter och en ny del med simulatorer, spel, sprängladdningar och mäktiga maskiner.
Grön flerformig musikmaskin
MegaMind är platsen där du utforskar och experimenterar dig till nya smarta idéer. Här kan du måla med ögonen, styra med tankekraft och forma i luften.

Senast uppdaterad 22 september 2022.