No description found for the image lasbara-kladskap-1600x600

Planera skolbesöket

Inför ditt besök

Trivselregler

Efter du har bokat ditt skolbesök till museet så är det dags att se över trivselreglerna med din klass. I ditt bekräftelsemejl ska du ha fått trivselreglerna annars hittar du dem i länken nedan. Du lämnar över en signerad kopia av trivselreglerna i Informationen. 

Vi rekommenderar att minst en medföljande vuxen per 10 elever. Tänk på att lärare eller andra medföljande vuxna går in gratis till muséet.  

Läs mer och ladda ned våra trivselregler

Skåp, mat och karta

Anslutning till entrén finns garderob med krokar och hängare för ytterkläder och väskor. Det finns låsbara skåp i anslutning till entrén. Vi har också skåp för hela klassen som ni kan låna, kontakta i så fall informationen vid ankomsten. 

Museet har även en matsäcksrum där du kan värma upp medtagen matsäck. Önskar du boka restaurangen kontaktar du restaurang@tekniskamuseet.se  

Här hittar du en digital karta på museet och dess utbud.

Hitta hit

Till oss kommer ni med buss nummer 69 från Centralstationen eller Blockhusudden (om ni kommer med båt från Nacka). Hållplatsen heter Museiparken. Ring till SL och förvarna om ni reser med en större grupp, tel 08-55 90 25 60. För tidtabeller och hjälp att planera resan, se SL reseplanerare. 

Under ditt besök

Checka in

Väl på plats går du till informationsdisken vid entrén för att checka in ert besök. Här skriver ni under trivselreglerna och går igenom dagens besök. Har ni bokat Wisdome så tänk på att det är extra viktigt att ni är på plats i god tid då föreställningen har en fast start- och sluttid.  

Ansvariga vuxna måste ha uppsikt över sina elever under hela besöket. Dela gärna in er i mindre grupper, minst en vuxen per 10 elever. 

Utforska alla museets utställningar

Museet har öppet alla dagar 10 – 22 och i ditt skolbesök har du möjlighet att utforska alla museets utställningar oavsett vilken typ av skolbesök du har bokat (Wisdome, egen hand, visning eller workshop).  

Det finns lektionsmaterial du kan använda både innan, under och efter ditt besök. 

Endast förtäring i Matsäcksrummet

Det är endast tillåtet att äta eller dricka i matsäcksrummet. Ingen förtäring i utställningarna, andra ytor på museet eller på restaurangens uteservering. 

Efter ditt besök

Faktura skickas

Fakturan skickas efter ditt besök. 30 dagar netto.

Om ni vill att vi ska fakturera er för kostnaden för besöket är det viktigt att ni lämnar en korrekt rekvisition eller beställning i entrékassan. Där ska framgå fakturaadress, referenskod, kontaktperson samt telefonnummer till denne. Vi tar även kontaktuppgifter till ansvarig lärare under besöket via trivselreglerna på baksidan av detta papper. 

Låt oss hålla kontakten

Vi är måna om att förbättra oss själva och uppskattar alltid den feedback vi får, både det som funkar och det som har potentiell att bli ännu bättre. Därför skickar vi ibland ut enkät och är glada om ni kan fylla i. 

 Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev så missar du aldrig våra senaste skolerbjudande. 

Senast uppdaterad 13 december 2023.