No description found for the image 2stationer-i-megamind-1600x600

Stationer i MegaMind

Det roligaste är ju såklart att komma till MegaMind och själv testa alla spännande stationer, men här får du några smakprov.

Klätterspelet

Det här är en klättervägg där du spelar olika dataspel med hela kroppen. Du kan spela själv eller tillsammans med en kompis. Här finns spel som whack a bat, där du jagar fladdermöss och klassiska dataspelet Pong – där du studsar bollen till motståndaren genom att klättra upp och ned längs klätterväggen. Kul och utmanande för alla åldrar.

Spela spel på klätterväggen i MegaMind

Forma i luften

Har du lekt med lera någon gång, eller kanske till och med testat att dreja? Det här är en high-tech-version av det, men utan kladd. Forma i luften är utvecklad i samarbete med KTH och med stöd av Innovativ kultur.

Telefonstationen

Ta en bakåtblick i tiden med Tekniska Museets Vänner telemuseum. Testa gamla fingerskivor, knapptelefoner eller varför inte tävla med en kompis och se vem som kan slå ett givet nummer snabbast.  Du hittar telefonstationen i Nervcellen.

Måla med ögonen

Den här datorn känner av var du tittar. Du styr datorn med din blick och på så sätt kan du skapa mönster och färger med ögonen. Ritverktyget på skärmen styr du genom att flytta blicken. Måla med ögonen är utvecklad i samarbete med KTH.

Bygg din stad

Det här är ett bygge där allt är möjligt. Jobba med klotsar, byggstenar och redskap och se vad det blir.

Vila dig smart

Har du märkt att det ofta är när du ska somna som du kommer på saker? Det beror på att hjärnan behöver vila för att kunna jobba med allt du har sett, hört och känt. Vila dig smart i MegaMind ger dig precis lagom med sinnesintryck. Vila dig smart är utvecklad med stöd av Arvsfonden.

Musik med hela kroppen

Det här är ett musikinstrument och en skulptur. Med den kan du skapa musik som hörs, känns och syns. Använd din kreativitet för att sätta ihop ljuden till musik – om du vill, kan du samarbeta med andra.

Utvecklad i samarbete med Håkan Lidbo och med stöd av Post- och telestyrelsen.

Se med andra ögon

Här kan du testa att se världen genom någon annans ögon. Hur ser katten i mörker? Hur kan en fluga se när du närmar dig nästan från vilket håll som helst? Eller hur ser världen ut för någon som är färgblind? I MegaMind kan du testa detta och mycket mer!

Senast uppdaterad 3 januari 2023.