barn tittar nyfiken på en 3D ansikte som projiceras mot en vit vägg.

På egen hand

Utforska, upptäck och upplev allt museet har att erbjuda på egen hand tillsammans med din klass. Till din hjälp har vi tagit fram material som du kan använda före, under och efter besöket.

När du besöker museet på egen hand står 12 000 kvadratmeter och tio utställningar till ditt förfogande. Här kan du tillsammans med din klass se skolbänken komma till liv och ni bestämmer själva vad ni vill se, hur länge ni vill stanna och vad ni vill göra. Museet har öppet 10 – 22 och har en restaurang ni kan fylla på med energi till er dagsutflykt. Det finns även möjlighet att värma mat i museets matsäcksrum.

 

Pris

  • 50 kr per elev från 7 år och gratis för lärare och medföljande föräldrar.
  • Gratis för förskolebarn och pedagoger.

Före, under och efter skolbesöket

Vi vill ge dig en helhetsupplevelse med tydlig koppling till läroplanen. Därför har vi tagit fram lärarhandledningar och elevuppgifter som ni kan arbeta med i klassrummet före, under och efter skolbesöket. Just nu har vi material för fyra av våra tio utställningar.

två tjejer tittar på en stor skärm gemensamt

Zero City

Zero City är en 2 000 kvadratmeter interaktiv och utmanande utställning där besökarna tillsammans planerar transporter av människor och gods för morgondagens fossilfria stad för att klara klimatmålet. Utställningen visar hur framtidens stad, med hjälp av teknik och innovation, skulle kunna se ut men tar även besökarna bakåt i tiden för att visa hur bilsamhället har växt fram.

Ta del av lektionsmaterialet

No description found for the image subject-hello-korridor-1024x576

Subject: Hello

Utställningen utgår från vår allra mest vardagliga teknik – mobiltelefonen, och en uppkopplad värld som vi vant oss vid att ständigt ha i fickan. Med över 600 föremål ur samlingarna kan du upptäcka hur tekniken utvecklas och fungerar – från 200 år gamla binära system för optiska telegrafer till framtidens supersnabba uppkoppling för människor, robotar, bilar och andra smarta prylar.

Ta del av lektionsmaterialet

No description found for the image pedagog-visar-utstallning

Skolprogram

Vi har skräddarsydda skolprogram för stora och små där museets duktiga pedagoger tar emot dig och din klass - välj mellan workshop eller visning.

Skolprogram

Senast uppdaterad 30 maj 2023.