barn tittar nyfiken på en 3D ansikte som projiceras mot en vit vägg.

På egen hand

Utforska, upptäck och upplev allt museet har att erbjuda på egen hand tillsammans med din klass. Till din hjälp har vi tagit fram material som du kan använda före, under och efter besöket.

När du besöker museet på egen hand står 12 000 kvadratmeter och tolv utställningar till ditt förfogande. Här kan du tillsammans med din klass se skolbänken komma till liv och ni bestämmer själva vad ni vill se, hur länge ni vill stanna och vad ni vill göra. Museet har öppet 10 – 22 och har en restaurang ni kan fylla på med energi till er dagsutflykt. Det finns även möjlighet att värma mat i museets matsäcksrum.

 

Pris

  • 60 kr per elev från 7 år och gratis för lärare och medföljande föräldrar.
  • Gratis för förskolebarn och pedagoger men ni behöver ändå boka ert skolbesök.

Före, under och efter skolbesöket

Vi vill ge dig en helhetsupplevelse med tydlig koppling till läroplanen. Därför har vi tagit fram lärarhandledningar och elevuppgifter som ni kan arbeta med i klassrummet före, under och efter skolbesöket. Just nu har vi material för fyra av våra tolv utställningar.

två tjejer tittar på en stor skärm gemensamt

Zero City

Zero City är en 2 000 kvadratmeter interaktiv och utmanande utställning där besökarna tillsammans planerar transporter av människor och gods för morgondagens fossilfria stad för att klara klimatmålet. Utställningen visar hur framtidens stad, med hjälp av teknik och innovation, skulle kunna se ut men tar även besökarna bakåt i tiden för att visa hur bilsamhället har växt fram.

Ta del av lektionsmaterialet

No description found for the image subject-hello-korridor-1024x576

Subject: Hello

Utställningen utgår från vår allra mest vardagliga teknik – mobiltelefonen, och en uppkopplad värld som vi vant oss vid att ständigt ha i fickan. Med över 600 föremål ur samlingarna kan du upptäcka hur tekniken utvecklas och fungerar – från 200 år gamla binära system för optiska telegrafer till framtidens supersnabba uppkoppling för människor, robotar, bilar och andra smarta prylar.

Ta del av lektionsmaterialet

handkontroller med orange bakgrund futuregames

Play Beyond Play

Upptäck gränslösa världar och kreativa spelmiljöer på Tekniska museets stora dataspelssatsning – Play Beyond Play. Ett helt våningsplan, 1 000 kvadratmeter stort, fyllt med spännande spelstationer och en fantasifull dataspelsutställning.

Ta del av lektionsmaterialet

No description found for the image matematiktradgarden-uppifran-1024x576

Matematikträdgården

Matematikträdgården bjuder på en rolig upplevelse där du kan upptäcka att matematik finns överallt – i naturen, konsten, musiken och tekniken i form av mönster, symmetri, gyllene proportioner, talserier och fraktaler.

Ta del av lektionsmaterialet

No description found for the image mega-mind--1024x576

MegaMind

Ta dig an roliga uppdrag i MegaMind, platsen där du utforskar och experimenterar dig till nya smarta idéer. Vi rekommenderar att arbeta i små grupper där eleverna kan med hjälp av uppdragen utforska utställningen.

Ta mig till uppdragen

Senast uppdaterad 22 februari 2024.