Man med käpp vid glaciär
Handkolorerad skioptikonbild. Grotte du glaciér inférieur de Grindelwald, Suisse. Fotograf okänd, 1880.

Bilder

I Tekniska museets bildsamlingar hittar du över 1 000 000 bilder som speglar den tekniska utvecklingen och industrins framväxt i framför allt Sverige.

I våra bildsamlingar kan du utforska hur vattenrallarna levde när de byggde kraftverk i norra Sverige. Hur såg arbetet som telefonist ut på 1920-talet, hur var det att arbeta i en gruva och mycket annat. Eller varför inte bege dig ut på en resa i förra sekelskiftets Europa.

Här finns fotosamlingar efter stora verkstadsindustrier men också efter enskilda fotografer. Du kan se bilder på bilar, cyklar, byggnader, uppfinningar, de stora Världsutställningarna, arbetare, telehistoria och mycket mer. Vi har också en stor samling bilder från Tekniska museets egen verksamhet.

Arbetet med att digitalisera våra bilder pågår hela tiden. Välkommen att söka i våra bildsamlingar via DigitaltMuseum. Hör av dig om du har frågor eller vill ha hjälp med att leta efter en bild.

Personuppgifter

Läs om hur vi hanterar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Kontakt och mer information

Emilie Sabel

Intendent

+46 8 450 56 86

Mejla

Margareta Sundberg

Bildassistent

+46 8 450 57 58

Mejla

Besök vårt arkiv och bibliotek

Vi tar emot förbokade besök onsdagar klockan 12.30–16.30. Kontakta oss i så god tid som möjligt så förbereder vi ditt besök på bästa sätt och plockar fram materialet.

Tel: 08-450 57 16
arkiv@tekniskamuseet.se

Senast uppdaterad 10 augusti 2018.