Man med käpp vid glaciär
Handkolorerad skioptikonbild. Grotte du glaciér inférieur de Grindelwald, Suisse. Fotograf okänd, 1880.

Bilder

I Tekniska museets bildsamlingar hittar du över 1 000 000 bilder som speglar den tekniska utvecklingen och industrins framväxt i framför allt Sverige.

På grund av Coronapandemin har Tekniska museets avdelning Kunskap & Samlingar temporärt stängt sin externa service vad gäller förvärv, utlån, bildbeställningar, arkivbesök och besvarande av frågor kring samlingarna. Denna temporära stängning gäller från den 1 maj till den 31 augusti. Vänligen återkom till oss i september så hjälper vi er då.

Ordinarie information

I våra bildsamlingar kan du utforska hur vattenrallarna levde när de byggde kraftverk i norra Sverige. Hur såg arbetet som telefonist ut på 1920-talet, hur var det att arbeta i en gruva och mycket annat. Eller varför inte bege dig ut på en resa i förra sekelskiftets Europa.

Här finns fotosamlingar efter stora verkstadsindustrier men också efter enskilda fotografer. Du kan se bilder på bilar, cyklar, byggnader, uppfinningar, de stora Världsutställningarna, arbetare, telehistoria och mycket mer. Vi har också en stor samling bilder från Tekniska museets egen verksamhet.

Arbetet med att digitalisera våra bilder pågår hela tiden. Välkommen att söka i våra bildsamlingar via DigitaltMuseum. Hör av dig om du har frågor eller vill ha hjälp med att leta efter en bild.

Personuppgifter

Läs om hur vi hanterar personuppgifter i vår integritetspolicy.

Kontakt och mer information

Emilie Sabel

Intendent

+46 8 450 56 86

Mejla

Margareta Sundberg

Bildassistent

+46 8 450 57 58

Mejla

Besök arkiv och bibliotek

På grund av Coronapandemin och korttidspermittering har Tekniska museets avdelning Kunskap & Samlingar temporärt stängt sin externa service vad gäller förvärv, utlån, bildbeställningar, arkivbesök och besvarande av frågor kring samlingarna. Denna temporära stängning gäller från den 1 maj till den 31 augusti. Vänligen återkom till oss i september så hjälper vi er då.

samlingsinfo@tekniskamuseet.se

Senast uppdaterad 7 maj 2020.