Kurser på helger och skollov

Med anledning av de skärpta råden från Folkhälsomyndigheten håller museet stängt och planerna att bedriva kursverksamhet för barn under jullovet har ställts in.

Vi hoppas att så snart som möjligt kunna återgå till att glädja alla små genier och öka barns kunskap om bl.a. programmering.

Flyttad kurs

Programmera ett spel

Då museet är stängt from och med fredag 30 oktober med anledning av Covid-19 och Folkhälsomyndighetens skärpta råd i Stockholms län, så har kursen fått ett nytt, preliminärt datum 27 mars.

Med roliga uppgifter får barnen skapa ett eget spel i programmet Scratch. Under en dag lär vi oss att koda både självständiga och spelarstyrda karaktärer. Du får även skapa ljud- och grafiska effekter till ditt spel, dessutom lär du dig grundläggande logik.

Ingen förkunskaper krävs, men om du har programmerat hos oss tidigare så är det bara en fördel. Du deltar utan föräldrar eller andra familjemedlemmar och två pedagoger leder kursen.

27 mars

Kurstid: klockan 10–15