Kurser på helger och skollov

Vi ordnar kurser för barn och ungdomar under helger och på skolloven i programmering, speldesign, robotstyrning och media.

Vad gör dina barn i sommar? Boka en riktigt rolig sommarkurs där de tillsammans med nya kompisar lär sig att programmera ett spel eller får prova på att skapa TV, radio och animeringar. Vi ordnar också helgkurser för barn och ungdomar i robotstyrning, programmering och speldesign.

Programmera en legorobot

Legorobot som står på en bana.

Testa att programmera en legorobot så att den utför tuffa uppdrag i Robotlabbet. Du får en kort instruktion om hur robotarna fungerar, sedan är det bara att köra på. Anmäl på plats genom att skriva upp dig på listor utanför Robotlabbet (ett pass tar ca 40 minuter).

Sommaruppehåll, nästa tillfälle 2–3 september

Helgkurser i programmering

Barn vid datorer som programmerar.

Med roliga uppgifter får barnen skapa ett eget spel i programmet Scratch. Under en dag lär vi oss att koda både självständiga och spelarstyrda karaktärer. Du får även skapa ljud- och grafiska effekter till ditt spel. Dessutom lär du dig grundläggande logik.

Håll utkik efter nya programmeringskurser i höst.

Digital Creation – lär dig speldesign

Propellerplan i grafik

En helgkurs med fem tillfällen för dig som är 13–18 år och vill lära dig verktyget Maya och vidareutveckla dina kunskaper inom 3D-grafik och speldesign.

Läs mer om speldesignskursen

Sommarkurs – gör TV, radio och animeringar

Två flickor och en filmkamera

Är du 10–15 år och vill göra något riktigt roligt i sommar? Under några inspirerande dagar skapar vi tillsammans TV- och radioprogram och nosar på de verktyg som används inom dagens medieproduktion i en riktig studiomiljö. Dessutom har vi väldigt roligt tillsammans.

Läs mer om sommarkurser i Studion

Sommarkurs – programmera spel

Barn vid datorer visar upp sina spel på stor skärm

Med roliga uppgifter får barnen skapa ett eget spel i programmet Scratch. Under fyra dagar lär vi oss att koda både självständiga och spelarstyrda karaktärer. Du får även skapa ljud- och grafiska effekter till ditt spel. För barn 8–12 år.

Läs mer om sommarkurser i spelprogrammering

Stärkt digital kompetens i skolan

Programmering med littleBits.

Redan i höst ska regeringens nya direktiv för läroplanerna börja implementeras. Här kan du läsa mer om ändringarna och hur vi kan hjälpa dig att stärka dina elevers digitala kompetens.

Stärk dina elevers digitala kompetens

Jeanette Sandberg

Administratör skolbokningar/kurser

+46 8 450 56 74

Mejla

Senast uppdaterad 19 juni 2017.