Kurser på helger och skollov

Vi ordnar kurser för barn och ungdomar på helger och skollov i programmering, spelutveckling, speldesign, robotstyrning och media.

Endagskurser i programmering på helger

Med roliga uppgifter får barnen skapa ett eget spel i programmet Scratch. Under en dag lär vi oss att koda både självständiga och spelarstyrda karaktärer. Du får även skapa ljud- och grafiska effekter till ditt spel! Dessutom lär du dig grundläggande logik. För barn 8–12 år.

Läs mer och anmäl till höstens helgkurser

Nyhet! Koda och skapa – lovkurs i programmering för barn

Barn programmerar robotar

Foto: Truls Nord

Under tre till fyra dagar får barnen lära sig grunderna i programmering genom att koda med olika grafiska och taktila programmeringsverktyg. Vi arbetar bland annat med robotar och olika konstruktionsmaterial. Konceptet kommer från vår populära Maker tour-verksamhet och uppmuntrar till samarbete och kreativitet. För barn 7–9 år och 10–12 år.

Läs mer och anmäl till sommarlovskurs

I Maker Tour – programmering i skolan, besöker Tekniska museet mellanstadieskolor i utsatta områden i Stockholm för att stärka den digitala kompetensen. Elever som deltar i projektet kan kostnadsfritt delta i våra lovkurser i programmering. Läs mer om Maker Tour – programmering i skolan här.

Helgkurs och sommarkurs i Studion – gör TV och video

Pojke i kontrollrum med TV-studion i bakgrunden.

Tillsammans jobbar vi med produktioner för TV och video i museets fullt utrustade mediastudio. Passar dig som är 11–14 år. Under denna kurs kommer du att få arbeta med:

  • Tv-produktioner i museets livestudio
  • Testa Green Screen-teknik
  • Videoreportage

Läs mer och anmäl till nästa helgkurstillfälle
Läs mer och anmäl till sommarkurs

Summer maker camp

Är du 12-16 år och gillar du att bygga, mecka, pyssla och hitta på nya lösningar? Häng med och greja med oss på Tekniska museets Summer maker camp, där du får experimentera och förverkliga idéer i vårt kreativa Maker Space. Läs mer om Summer maker camp

Kurser i spelutveckling och spelgrafik

Vi erbjuder kurser i grundläggande och mer avancerad spelutveckling och spelgrafik. Detta är ett samarbete med Peter Ekorre och yrkeshögskolan FutureGames, en av Sveriges ledande utbildningar för spelutvecklare.

FutureGames i vitt mot svart bakgrund

Kurser i spelutveckling – Unreal Engine

Är du över 13 år och vill lära dig att koda och skapa spel? I denna intensivkurs får du under två dagar lära dig grunderna i hur du använder plattformen Unreal Engine, med många praktiska övningar. Det finns även en fyra dagars fördjupningskurs, för dig som redan kan grunderna.

Nya kursdatum för hösten lanseras i september.

Kurser i spelgrafik – Maya

Är du över 13 år och vill lära dig att att skapa spelgrafik, 3D och bygga ihop spel? Då ska du gå vår grundkurs i Maya – verktyget bakom spel som Battlefield och filmer som Frost, Game of Thrones och Avatar. Våra kurser kan bli ditt första steg mot en framtida karriär inom spelbranschen. Vi har även en fördjupningskurs för dig som redan kan grunderna, då vi lär oss ännu fler funktioner i Maya.

Nya kursdatum för hösten lanseras i september.

Stärkt digital kompetens i skolan

Programmering med littleBits.

Vi har workshops för elever och lärarfortbildning i programmering kopplade till läroplanerna. Tipsa din skola!

Jeanette Sandberg

Administratör skolbokningar/kurser

Mejla

Senast uppdaterad 12 juli 2019.