Kurser på kvällar, helger och skollov

Vi ordnar kurser för barn och ungdomar på helger och skollov i programmering, spelutveckling, speldesign, robotstyrning och media.

Helg- och lovkurser i programmering

Flickor med hörlurar vid datorer

Med roliga uppgifter får barnen skapa ett eget spel i programmet Scratch. Under en dag på helgerna, eller tre-fyra dagar på loven, lär vi oss att koda både självständiga och spelarstyrda karaktärer. Du får även skapa ljud- och grafiska effekter till ditt spel. Passar dig som är 8–12 år.

Fortsättningskurs i programmering

Programmering pågår - förhandsvisning på skärm

Du som redan har gått vår grundkurs i programmering har du nu möjlighet att anmäla dig till vår nya fortsättningskurs. Du kommer få bekanta dig med det nya populära programmeringsverktyget micro:bit och även det några år äldre Ev3 Mindstorms-robotarna från LEGO. Fokus under veckan kommer att ligga på verktyget Defold, som är en spelmotor precis som Scratch, men för mer avancerade spel. Passar dig som är 11–14 år.

Helg- och kvällskurser i Studion

Pojke i kontrollrum med TV-studion i bakgrunden.

Tillsammans jobbar vi med produktion för TV, radio/pod och video i museets fullt utrustade mediastudio. Du kan välja att gå en tvådagars helgkurs eller en kvällskurs vid fem tillfällen. Passar dig som är 11–14 år. Oavsett vilket upplägg som passar dig bäst så kommer du att få arbeta med:

  • Tv-produktioner i museets livestudio
  • Testa Green Screen-teknik
  • Videoreportage
  • Producera radioprogram och POD-radio i museets radiostudio

Läs mer och anmäl

Kurser i spelutveckling

Är du över 13 år och vill lära dig att koda och skapa spel? I denna intensivkurs får du under två dagar lära dig grunderna i hur du använder plattformen Unreal Engines spelutvecklingsverktyg, med många praktiska övningar. Det finns även en fördjupningskurs, för dig som redan kan grunderna, då vi dyker djupare ner i alla funktioner.

Kurser i spelgrafik

Är du över 13 år och vill lära dig att att skapa 3D för spel och bygga ihop spel? Välkommen till denna grundkurs i Maya – verktyget bakom exempelvis spelet Battlefield och filmer som Frost, Game of Thrones och Avatar. Tekniska museets kurser kan bli ditt första steg mot en framtida karriär inom spelbranschen. Det finns även en fördjupningskurs för dig som redan kan grunderna, då vi lär oss ännu fler funktioner i Maya.

Programmera en legorobot

Legorobot som står på en bana.

Varje lördag och söndag kan du testa att programmera en legorobot så att den utför tuffa uppdrag i Robotlabbet. Du får en kort instruktion om hur robotarna fungerar, sedan är det bara att köra på. Anmäl på plats genom att skriva upp dig på listor utanför Robotlabbet (ett pass tar ca 40 minuter).

Stärkt digital kompetens i skolan

Programmering med littleBits.

Vi har elevprogram och lärarfortbildningar i programmering och källkritik kopplade till läroplanerna. Läs mer om hur vi kan vara ett stöd för din skola och om hur du kan teckna skolavtal.

Jeanette Sandberg

Administratör skolbokningar/kurser

+46 8 450 56 74

Mejla

Senast uppdaterad 15 februari 2018.