Kurser på kvällar, helger och skollov

Vi ordnar kurser för barn och ungdomar under helger och på skolloven i programmering, spelutveckling, robotstyrning och media.

Grundkurser i speldesign och spelutveckling

Är du över 13 år och vill lära dig att koda spel och skapa speldesign? Tekniska museets kurser kan bli ditt första steg mot en framtida karriär inom spelbranschen!

Läs mer och boka:

Programmera en legorobot

Legorobot som står på en bana.

Varje lördag och söndag kan du testa att programmera en legorobot så att den utför tuffa uppdrag i Robotlabbet. Du får en kort instruktion om hur robotarna fungerar, sedan är det bara att köra på. Anmäl på plats genom att skriva upp dig på listor utanför Robotlabbet (ett pass tar ca 40 minuter).

Se nästa tillfälle

Kvällskurs i Studion

Pojke i kontrollrum med TV-studion i bakgrunden.

Den 8 november startar en kvällskurs i museets Studio. Under fem onsdagskvällar kommer vi tillsammans att jobba med produktion för TV, radio och video. Det kommer att vara spännande och roliga kvällar. Vi planerar också att sända programmen på riktigt! Läs mer och anmäl dig här.

Helgkurser och lovkurser i programmering

Barn vid datorer som programmerar.

Med roliga uppgifter får barnen skapa ett eget spel i programmet Scratch. Under en dag på helgerna, eller tre-fyra dagar på loven, lär vi oss att koda både självständiga och spelarstyrda karaktärer. Du får även skapa ljud- och grafiska effekter till ditt spel. Dessutom lär du dig grundläggande logik.

Se aktuella datum och anmäl dig till helgkurser och lovkurser här.

Stärkt digital kompetens i skolan

Programmering med littleBits.

Redan i höst ska regeringens nya direktiv för läroplanerna börja implementeras. Här kan du läsa mer om ändringarna och hur vi kan hjälpa dig att stärka dina elevers digitala kompetens.

Stärk dina elevers digitala kompetens

Jeanette Sandberg

Administratör skolbokningar/kurser

+46 8 450 56 74

Mejla

Senast uppdaterad 23 oktober 2017.