Kurser på helger och skollov

Kurser 2022

Här finner ni alla aktuella kurser Se till att titta hit ofta då vi släpper nya kurstillfällen regelbundet.

Sommarlovskurser

Upptäcka, utforska och programmera – det är sommaren på Tekniska.

Koda och skapa

Lär dig grunderna i programmering genom att koda med olika grafiska och taktila programmeringsverktyg. Upplägget är anpassat efter barnen och beroende på ålder så arbetar vi med lite olika material. Programmeringsverktyget Scratch är dock gemensamt för alla.

När: 20 – 22 juni , 27 – 29 juni, 8 – 10 augusti och 15 – 17 augusti

Python – lär dig programmeringsspråket

Lär dig att koda med programmeringsspråket Python. Vad sägs om att koda din egen chatt- eller mattebot eller ett helt eget textbaserat spel? Vi erbjuder just nu en grundkurs och en fortsättningskurs för dyk som vill djupdyka i programmeringsspråket.

Grundkurs: 16 – 17 juni
Fortsättningkurs: 30 juni – 1 juli
Kurs för unga tjejer: 11 – 12 augusti

Kurs med FutureGames

Spelutveckling

Är du över 12 år och vill lära dig att koda och skapa spel? En grundkurs i Unreal Engine kan bli ditt första steg mot en framtida karriär inom spelutveckling. I denna kurs får du lära dig grunderna i hur du använder plattformens spelutvecklingsverktyg, med många praktiska övningar.
När: 9 – 11 augusti

Spelgrafik

Få en grundkurs i Maya – verktyget bakom spel som Battlefield och filmer som Frost, Game of Thrones och Avatar. Under två intensiva dagar får du en introduktion till Maya och genom praktiska övningar lär du dig att använda plattformens grundläggande verktyg samt att skapa 3D-modeller.

När: 2 – 3 juli

två tjejer sitter bredvid varandra
Måndag Tisdag Onsdag
Lär dig grunderna i programmering genom att koda med olika grafiska och taktila programmeringsverktyg.
Torsdag Fredag
Vad sägs om att koda din egen chatt- eller mattebot eller ett helt eget textbaserat spel? I den här kursen lär du dig grunderna till textbaserad programmering genom lek och kreativa övningar, samtidigt som vi upptäcker museet tillsammans.
Spelvärld - pampig hall i gammalt hus
Tillfället har passerat.
Lördag Söndag
Få en grundkurs i Maya – verktyget bakom spel som Battlefield och filmer som Frost, Game of Thrones och Avatar.
Datorspel med trähus uppe på berg
Tisdag Onsdag Torsdag
En grundkurs i Unreal Engine kan bli ditt första steg mot en framtida karriär inom spelutveckling. I denna kurs får du lära dig grunderna i hur du använder plattformens spelutvecklingsverktyg, med många praktiska övningar.
unga tjejer står framför en digital skärm
Tillfället har passerat.
Torsdag Fredag
Lär dig ett nytt språk, ett programmeringsspråk. Koda din egen chatt eller mattebot, eller varför inte ett helt eget textbaserat spel? I augusti har du möjlighet att lära dig grunderna.

Senast uppdaterad 17 juni 2022.