Kurser på kvällar, helger och skollov

Vi ordnar kurser för barn och ungdomar på helger och skollov i programmering, spelutveckling, speldesign, robotstyrning och media.

Helg- och lovkurser i programmering

Med roliga uppgifter får barnen skapa ett eget spel i programmet Scratch. Under en dag lär vi oss att koda både självständiga och spelarstyrda karaktärer. Du får även skapa ljud- och grafiska effekter till ditt spel! Dessutom lär du dig grundläggande logik. För barn 8–12 år.

Nya kurstillfällen planeras till våren. Skicka gärna intresseanmälan till skolbokning@tekniskamuseet.se.

Lovkurserna håller på i tre eller fyra dagar (jullovskursen är fulltecknad). Där fördjupar vi oss i programmering och det blir mer tid till eget kreativt arbete.

Fortsättningskurs i programmering

Programmering pågår - förhandsvisning på skärm

Du som redan har gått vår grundkurs i programmering har du nu möjlighet att anmäla dig till vår nya fortsättningskurs. Du kommer få bekanta dig med det nya populära programmeringsverktyget micro:bit och även det några år äldre Ev3 Mindstorms-robotarna från LEGO. Fokus under veckan kommer att ligga på verktyget Defold, som är en spelmotor precis som Scratch, men för mer avancerade spel. Passar dig som är 11–14 år.

Nästa kurstillfälle planeras till våren. Skicka gärna intresseanmälan till skolbokning@tekniskamuseet.se.

Helgkurs i Studion – gör TV och video

Pojke i kontrollrum med TV-studion i bakgrunden.

Tillsammans jobbar vi med produktioner för TV och video i museets fullt utrustade mediastudio. Passar dig som är 11–14 år. Under denna tvådagarskurs kommer du att få arbeta med:

• Tv-produktioner i museets livestudio
  • Testa Green Screen-teknik
  • Videoreportage

Kurser i spelutveckling och spelgrafik

Vi erbjuder kurser i grundläggande och mer avancerad spelutveckling och spelgrafik. Detta är ett samarbete med Peter Ekorre och yrkeshögskolan FutureGames, en av Sveriges ledande utbildningar för spelutvecklare.

FutureGames i vitt mot svart bakgrund

Kurser i spelutveckling – Unreal Engine

Är du över 13 år och vill lära dig att koda och skapa spel? I denna intensivkurs får du under två dagar lära dig grunderna i hur du använder plattformen Unreal Engine, med många praktiska övningar. Det finns även en fyra dagars fördjupningskurs, för dig som redan kan grunderna.

Nästa grundkurs planeras till våren. Skicka gärna intresseanmälan till skolbokning@tekniskamuseet.se.

Läs mer och anmäl till fördjupningskurs i spelutveckling

Kurser i spelgrafik – Maya

Är du över 13 år och vill lära dig att att skapa spelgrafik, 3D och bygga ihop spel? Då ska du gå vår grundkurs i Maya – verktyget bakom spel som Battlefield och filmer som Frost, Game of Thrones och Avatar. Våra kurser kan bli ditt första steg mot en framtida karriär inom spelbranschen. Vi har även en fördjupningskurs för dig som redan kan grunderna, då vi lär oss ännu fler funktioner i Maya.

Nästa kurstillfällen planeras till våren. Skicka gärna intresseanmälan till skolbokning@tekniskamuseet.se.

Stärkt digital kompetens i skolan

Programmering med littleBits.

Vi har workshops för elever och lärarfortbildningar i programmering kopplade till läroplanerna. Tipsa din skola!

Jeanette Sandberg

Administratör skolbokningar/kurser

Mejla

Senast uppdaterad 11 december 2018.