Barn skapar och kodar med olika verktyg

Koda och skapa – helgkurs i programmering för barn

2022-10-01 - 2022-10-02
Lör, Sön: kl. 10.00-15.00

2022-11-26 - 2022-11-27
Lör, Sön: kl. 10.00-15.00
Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till Museiparken

Lär dig grunderna i programmering genom att koda med olika grafiska och taktila programmeringsverktyg.

Inga förkunskaper krävs, men eftersom vi arbetar med blockkod är det bra med grundläggande läsförståelse. Du deltar i kursen utan vuxna eller andra familjemedlemmar.

Upplägget är anpassat efter barnen och beroende på ålder så arbetar vi med lite olika material. Programmeringsverktyget Scratch är dock gemensamt för alla. Under de här dagarna får barnen testa olika roliga verktyg som stärker deras kunskaper om programmering, mekanik och konstruktion. Vi använder museets bärbara datorer, men ta med hörlurar och egen datormus.

Praktisk information

Inga förkunskaper krävs, men eftersom vi arbetar med blockkod är det bra med  grundläggande läsförståelse. Du deltar i kursen utan vuxna eller andra familjemedlemmar.

Ta med mellanmål och egen lunch som vi äter tillsammans.
Vi använder museets bärbara datorer, men ta med hörlurar och egen datormus.

Kurstillfällen

Helgkurs

Datum: 1-2 okt och 26-27 nov
Ålder: 8-11 år
Tid: 10.00-15.00
Pris: 900 kr, betalas i samband med anmälan

En grundkurs i Unreal Engine kan bli ditt första steg mot en framtida karriär inom spelutveckling. I denna kurs får du under tre dagar lära dig grunderna i hur du använder plattformens spelutvecklingsverktyg, med många praktiska övningar.

Senast uppdaterad 6 september 2022.