Karta

Hos museets nedervåning hittar du både museets äldsta utställning men också en spännande miljö för alla små nyfikna med lust att upptäcka.
Gruvan

Gruvan - Historia och innovation

Följ med på en resa genom trånga, mörka gruvgångar där du får uppleva hur det en gång så farliga arbetet i underjorden gick till hundratals år tillbaka i tiden. Utställningen visar även hur dagens moderna gruvmiljöer har växt fram med hjälp av teknik och innovationer.

Teknoleket - Lek och lär

Teknoleket är en spännande miljö för små nyfikna med lust att upptäcka. Här finns roliga, utvecklande saker att testa och utforska, framförallt för de yngsta barnen.

Museets våning 0 är museets entréplan och den våning du går in via huvudentrén. Här hittar fem populära utställningar och även upplevelserarenan Wisdome Stockholm som med 360° omslutande 3D tar vi dig längre bort, djupare ned och närmre inpå än du någonsin tidigare varit.
Matematikträdgården

Matematikträdgården - Lekfull matte

I Matematikträdgården blir matematik blir till en fartfylld lek – den är gratis och öppen dygnet runt. Här kan du upptäcka att matematik finns överallt – i naturen, konsten och tekniken i form av mönster, symmetri och gyllene proportioner.

Modelljärnvägen

Uno Miltons unika modelljärnväg har och fortsätter vara älskad av både stora och små sen modelljärnvägen ställdes ut början av 1960-talet. Se tågen troget tuffa fram genom 50 meter räls och ett hantverk som tog över 3 500 timmar att slutföra.

Zero City - Framtidens stad

Välkommen till framtidens hållbara stad. Ta en tur i en självkörande buss, dansa fram skogar, kryp genom avloppstunneln och se innovationer som är viktiga steg mot en fossilfri framtid.

Wisdome Stockholm

Wisdome tar dig till platser långt bortom vår vardag. Låt oss ta dig med på en hisnande resa där vi utforskar platser långt bortom det vi känner till, närmare inpå än någonsin tidigare och ger dig en djupare insikt i vår fantastiska värld. 

Skogen - En livsviktig upplevelse

I vår nya upplevelse promenerar du längs stigar som slingrar fram kring träd och böljande kullar. Slå dig ner på en lugn plats, hör skogens musik och se solen gå ned över sjön. Skogen på Tekniska är en plats för att uppleva, reflektera och bara vara.

MegaMind - Upplev & Utforska

MegaMind är platsen där du utforskar och experimenterar dig till nya smarta idéer. Måla med ögonen, styr med tankekraft och forma i luften – här kan du göra saker du inte trodde var möjligt.

Hos museets tredje våning hittar du fyra samhällsaktuella utställningar som visar dåtidens teknik och innovation men kastar även ett ljus över framtidens utmaningar och hållbara lösningar.
Hyper Human

Hyper Human - Människa och maskin

Med en omslutande upplevelse väcker Hyper Human nyfikenhet, ställer frågor och fascinerar. Utställningen visar symbiosen mellan människa och maskin och några av de etiska utmaningar som teknikutvecklingen ställer oss inför.

Galleri AI - Teknik eller konst

Galleri AI är en unik och spännande upplevelse som utforskar möjligheterna med AI inom konst- och kulturvärlden. I utställningen kan du utforska konstverk som skapats utan mänsklig inblandning till stor del.

Salong Energi - Ågesta kärnkrafteverk.

I en utställning som väcker frågor kring kärnkraft, innovation, samhällsfenomen och kulturarv, kan du nu förflytta dig till en plats som få människor har besökt och som inte längre finns.

Subject: Hello - En uppkopplad värld

Den här utställningen berättar om hur människor har tagit hjälp av teknik för att kommunicera de senaste 200 åren, från den optiska telegrafen till dagens uppkopplade samhälle.

Aktuella evenemang och aktiviteter i avdelningen Subject: Hello

Museets andra våning är helt dedikerad till spelvärlden. Det är en 1 000 kvadratmeter stor våning tillägnad till alla typer av spelupplevelser du kan tänka dig, kombinerat med spelutvecklingens historia och framväxt.
Play Beyond Play

Play Beyond Play - En total spelupplevelse

Play beyond Play är Tekniska museets stora dataspelssatsning – en totalupplevelse med spelstationer och fantasifulla spelmiljöer för barn och unga.