Utställningar

Här presenterar vi de utställningar som visas nu på Tekniska museet.

Samtliga utställningar som är listade nedan är tillgängliga under dagen. Från 18:00 – 22.00 är det följande som fortsätter att vara tillgängliga:

Efter kl. 18 stänger Teknoleket och Gruvan.

Zero Emission City är en ny, egenproducerad utställning från Tekniska museet. Den handlar om hur man kan planera framtidens klimatsmarta och behagliga stad.
Del av utställningen med skelett på väggarna
Med avstamp i nya utställningen Hyper Human utforskar vi etiska frågor kring innovation, teknikens konsekvenser, digitalisering, upptäckter inom biologi och geneditering samt samhällets behov av lagstiftning.
Play beyond Play är Tekniska museets stora dataspelssatsning – en totalupplevelse med spelstationer och fantasifulla spelmiljöer för barn och unga.
Grön flerformig musikmaskin
MegaMind är platsen där du utforskar och experimenterar dig till nya smarta idéer. Här kan du måla med ögonen, styra med tankekraft och forma i luften.
Labyrinterna i skuggan av träd
I Tekniska museets nya lekpark blir matematik till en fartfylld lek där du upptäcker att matematik finns överallt – gratis och öppen för alla dygnet runt.
3D-visualiseringsbord i mitten av utställningen
I utställningen Digitala modeller kan du utforska ett urval ur våra samlingar, undersöka föremål i 3D och lära dig mer om den forskning på Tekniska museet.
Man lyssnar på sändningar i amatörradiostation.
I Tekniska museets amatörradiostation kan du lära dig mer om hur amatörradio och radiotrafik med olika trafiksätt fungerar – telegrafi, telefoni, digitala protokoll och bildöverföring.
en maskin som plockar grus i en gruva
Gruvan, en av våra mest populära utställningar får nya överraskningar, effekter och en ny del med simulatorer, spel, sprängladdningar och mäktiga maskiner.
Tåg kommer ut ur tunnel i Modelljärnvägen.
Uno Miltons unika modelljärnväg från början av 1960-talet med 50 meter räls och ett naturtroget landskap, uppskattat av så väl stora som små.
Teknoleket är favoritstället för små barn där de leker och lär - sätt ihop kugghjul och få dem att snurra, trampflygplan och mycket mer att upptäcka.
Tekniska Museets byggnad och Matematikträdgården
Här visar vi kommande utställningar som kommer att visas framöver på Tekniska museet. Det kan vara utställningar som kommer snart eller lite längre fram.

Senast uppdaterad 26 september 2022.