Utställningar

två tjejer tittar på en stor skärm gemensamt

Kliv in framtidens hållbara stad

Zero City är en 2 000 kvadratmeter interaktiv och utmanande utställning om framtidens stad, och med en världsunik fordonssamling med några av de bäst bevarade exemplaren som finns av ikoniska fordon.

Zero City - Staden är i rörelse

Museets utställningar

Zero Emission City är en egenproducerad utställning från Tekniska museet som visar framtidens hållbara stad.
Play beyond Play är Tekniska museets stora dataspelssatsning – en totalupplevelse med spelstationer och fantasifulla spelmiljöer för barn och unga.
närbild på kärnkraftsverks kontrollpanel med röda och vita knappar
I en utställning som väcker frågor kring kärnkraft, innovation, samhällsfenomen och kulturarv, kan du nu förflytta dig till en plats som få människor har besökt och som inte längre finns.
unga tjejer står framför en digital skärm
I utställningen Hyper Human utforskar vi AI, geneditering, artificiella kroppsdelar och drömmen om evigt liv samt de etiska frågor som detta medför.
Den här utställningen berättar om hur människor har tagit hjälp av teknik för att kommunicera de senaste 200 åren, från den optiska telegrafen till dagens uppkopplade samhälle.
Grön flerformig musikmaskin
MegaMind är platsen där du utforskar och experimenterar dig till nya smarta idéer. Här kan du måla med ögonen, styra med tankekraft och forma i luften.
Tåg kommer ut ur tunnel i Modelljärnvägen.
Uno Miltons unika modelljärnväg från början av 1960-talet med 50 meter räls och ett naturtroget landskap, uppskattat av så väl stora som små.
Teknoleket är en spännande miljö för alla små nyfikna med lust att upptäcka. Här kan de yngsta leka och lära om mekanik, ljud, ljus och tid.
en maskin som plockar grus i en gruva
Gruvan, en av våra mest populära utställningar får nya överraskningar, effekter och en ny del med simulatorer, spel, sprängladdningar och mäktiga maskiner.
En kupol inuti en träkupol

Wisdome Stockholm - en arena för omslutande 3D-upplevelser

På Tekniska museets innergård växer nu Wisdome Stockholm fram. På utsidan en spektakulär träbyggnad som tänjer på gränserna för vad som är tekniskt möjligt. På insidan världsledande teknik som tar dig längre bort, närmare inpå och djupare ned än du någonsin varit.

Se alla kommande utställningar
Matematikträdgården på Tekniska museet
I Tekniska museets nya lekpark blir matematik till en fartfylld lek där du upptäcker att matematik finns överallt – gratis och öppen för alla dygnet runt.
Man lyssnar på sändningar i amatörradiostation.
I Tekniska museets amatörradiostation kan du lära dig mer om hur amatörradio och radiotrafik med olika trafiksätt fungerar – telegrafi, telefoni, digitala protokoll och bildöverföring.

Senast uppdaterad 17 april 2023.