Utställningar

tjej som tittar nyfiket bort från kameran

Öppet alla dagar 10 - 22

Med sina 12 000 kvadratmeter har Tekniska något för alla nyfikna.

loga på skogen med orange texten skogen.

Skogen

Skogen på Tekniska är en plats för att uppleva, reflektera och bara vara. Samtidigt är det en tankeväckande berättelse som ställer frågor och ger perspektiv på hur vi ska få skogen att räcka till allt som vi vill ha den till.

Upptäck Skogen
Hand i bakgrunden som leker med lekfulla kugghjular. I bilden visas utställningen Teknolekets logga.

Teknoleket

Teknoleket är en spännande miljö för små nyfikna med lust att upptäcka. Här finns roliga, utvecklande saker att testa och utforska, framförallt för de yngsta barnen som får leka och lära sig om mekanik, ljud och ljus.

Om Teknoleket

Trädocka som illustrera en manlig gruvarbetare från förr. I bilden visas utställningens Gruvans logga.

Gruvan

Gruvan bjuder på en resa genom trånga och mörka gruvgångar där du får se hur det en gång så farliga arbetet i underjorden gick till. Se även hur dagens moderna gruvmiljöer har växt fram.

Om Gruvan

Föremål i metall som skymtas i bakgrunden. Framför visas logga för utställningen MegaMind med texten upplev och utforska.

MegaMind

MegaMind är platsen där du utforskar och experimenterar dig till nya smarta idéer. Här kan du måla med ögonen, styra med tankekraft, och forma i luften. Finns nästan 50 stationer att utforska.

Om MegaMind

Klätterställning i metall skymtas i bakgrunden och framför visas Matematiksträdgårdens logga med texten Lekfull matte.

Matematikträdgården

I Matematikträdgården blir matematik till en fartfylld lek. Här kan du upptäcka att matematik finns överallt – i naturen, konsten och tekniken i form av mönster, symmetri och gyllene proportioner.

Om Matematikträdgården

Animerad motorväg med person i mitten som springer mot en stad. Texten i bilden visar utställningens Zero Citys logga med texten framtidens stad.

Zero City

Välkommen till framtidens hållbara stad. Ta en tur i en självkörande buss, dansa fram skogar, kryp genom avloppstunneln och se innovationer som är viktiga steg mot en fossilfri framtid.

Om Zero City

En digitaliserad kropp och skelett som visas i bakgrunden. Framför visas loggan för utställningen Hyper Human med texten människa och maskin.

Hyper Human

Med en omslutande upplevelse väcker Hyper Human nyfikenhet, ställer frågor och fascinerar. Utforska symbiosen mellan människa och maskin och några av de etiska utmaningar som teknikutvecklingen ställer oss inför.

Om Hyper Human

Gröna kablar i bakgrunden med loggan för utställningen Subject:hello med texten en uppkopplad värld.

Subject: Hello

Subject: Hello berättar om hur människor har tagit hjälp av teknik för att kommunicera de senaste 200 åren, från den optiska telegrafen till dagens uppkopplade samhälle.Där nutid kopplas ihop med historia och framtid.

Om Subject:Hello

Digitaliserad bild på en kvinna med logga för utstllningen Galleri AI och texten teknik eller konst.

Galleri AI

Galleri AI är en unik och spännande upplevelse som utforskar möjligheterna med AI inom konst- och kulturvärlden. Utforska konstverk som skapats utan mänsklig inblandning till stor del.

Om Galleri AI

Grön kontrollpanel syns i bildens bakgrund. I bilden visas utställningen Salong energis logga med texten Ågesta kärnkraftverk.

Salong Energi

I en utställning som väcker frågor kring kärnkraft, innovation, samhällsfenomen och kulturarv, kan du nu förflytta dig till en plats som få människor har besökt och som inte längre finns.

Om Salong Energi

Blåa hörlurar med utställningen Play Beyond Plays logga.

Play Beyond Play

Play beyond Play är Tekniska museets stora dataspelssatsning. En totalupplevelse med en 1 000 kvadratmeter stor våning tillägnad till alla typer av spelupplevelser du kan tänka dig.

Om Play Beyond Play

Ett rött litet tågmodell gjort av trä med texten modelljärnvägen

Modelljärnvägen

Uno Miltons unika modelljärnväg har och fortsätter vara älskad av både stora och små sen modelljärnvägen ställdes ut början av 1960-talet. Se tågen troget tuffa fram genom 50 meter räls och genuina hantverk.

Om Modelljärnvägen

Senast uppdaterad 21 maj 2024.