Skola

Fri entré till lärare!

Vi vet att ett lyckat skolbesök kräver god planering. Därför erbjuder vi nu alla lärare och pedagoger fri entré från 19 april – 30 september. Kom med en kollega, reka inför besöket, kolla tillgängligheten och få inspiration hos oss.

Läs mer

Skolprogram för stora och små

Workshop
Vi pratar om bilens utveckling och hur dagens bilar klarar av att göra allt fler saker själva, samt om utvecklingen av självstyrda fordon.
Workshop
Workshoppen utforskar hur vi, med teknik, forskning och nya vanor kan komma en bra bit på vägen mot en hållbar stad med minskade utsläpp. Eleverna arbetar med metoder för idéutveckling och föreslå lösningar som kan bidra till en hållbar framtid.   
Pojke i kontrollrum med TV-studion i bakgrunden.
Workshop
Skolprogrammen i Tekniska museets kompletta livestudio ger eleverna en unik workshop där de skapar nyhetssändningar.
Fantasifull bild av MegaMind med lugn och avskalad miljö
Workshop
Ett tillfälle för skolgrupper med olika funktionsvariationer att besöka museet i lugn och ro. I en trygg miljö med extra många pedagoger finns gott om plats för att leka och experimentera sig fram.
spike-robot-programmering
Workshop
Lär dig att programmera en Spike-robot, den senaste plattformen från Lego Education. Workshopen ger en inblick i robotteknik, och hur programmerade rutiner byggs upp för att bli robusta och pålitliga.
Barn och pedagog sitter på matta och provar olika material
Workshop
Sinneslabbet är en lärorik miljö för småbarn och barn med funktionsvariationer. Framtaget för att stimulera nyfikenhet, lust och lärande.

Inför skolbesöket

Den färgglada hinderbanan i MegaMind.
Här hittar du fakta och tips inför ditt besök med klassen som underlättar planeringen av en riktigt bra dag tillsammans på Tekniska museet.
Besök Tekniska på egen hand med din klass. Kom ihåg att du behöver förboka ditt besök. Här hittar du material som eleverna kan använda i våra utställningar.
Kvinna utforskar ny teknik i Play Beyond Play
Tekniska museet och Kairos Future släpper tillsammans trendrapporten Wow! Lustfyllt lärande - vägen till framtiden - läs om den här.

Senast uppdaterad 25 maj 2022.