Skola

No description found for the image barn-hyper-human

Skolbänken kommer till liv

Ta med klassen på en spännande upplevelse som blir ett minne för livet! Hos oss kommer teknik, programmering och kreativitet till liv genom interaktiva visningar och workshops där eleverna får reflektera, ställa frågor och skapa tillsammans.

Visning
Här får eleverna i uppdrag att utforska framtidens stad. Genom att besöka de olika stadsdelarna får eleverna kunskap om aktuella miljöfrågor och vad olika aktörer gör för att påverka dem.
Pojke i kontrollrum med TV-studion i bakgrunden.
Workshop
Skolprogrammen i Tekniska museets kompletta livestudio ger eleverna en unik workshop där de skapar nyhetssändningar.
spike-robot-programmering
Workshop
Lär dig att programmera en Spike-robot, den senaste plattformen från Lego Education. Workshopen ger en inblick i robotteknik, och hur programmerade rutiner byggs upp för att bli robusta och pålitliga.

Inför skolbesöket

Den färgglada hinderbanan i MegaMind.
Här hittar du fakta och tips inför ditt besök med klassen som underlättar planeringen av en riktigt bra dag tillsammans på Tekniska museet.
Gå på egen hand i museet
Besök Tekniska på egen hand med din klass. Kom ihåg att du behöver förboka ditt besök. Här hittar du material som eleverna kan använda i våra utställningar.
Kvinna utforskar ny teknik i Play Beyond Play
Tekniska museet och Kairos Future släpper tillsammans trendrapporten Wow! Lustfyllt lärande - vägen till framtiden - läs om den här.

Senast uppdaterad 17 oktober 2022.