bild tagen från ovan som visar en tävling där skolor bygger med lego

Foto: Alex Farnsworth

Skarpaste legobyggarna möts i mästerskap på Tekniska

Tillfället har passerat.
Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till Museiparken

Den 12 november avgörs delfinalen i världens största teknik- och vetenskapstävling för barn på Tekniska museet. Följ de rafflande matcherna vid banan eller ge dig på årets tema Superpowered och låt kreativiteten flöda när du själv bygger med lego.

Vi på tekniska håller nu för andra gången världens största teknik- och vetenskapstävling för barn och ungdomar från årskurs 4 till 9 på museet som en del av Maker Road Tour. First Lego League sträcker sig lokalt fram till finaldagen 12 november.

Tävlingen engagerar skolelever mellan 10 och 16 år i ett uppdrag som kräver styrka i innovation, teknologi, design och programmering. Det finns flera moment i tävlingen inom områden som teknik, innovation och marknadsföring.

Under helgen kan du heja på ditt favoritlag eller sätta dina skickligheter inom legobyggandet på prov. I Zero City, garagehyllan, kan du släppa loss din kreativitet och bygga en egen skapelse inspirerad av årets tema: Vindkraftverk, solpaneler, eller kanske en turbin? Är det du som är nästa legomästaren?

När: 12 november
Tid: 10.30 – 16.30

Trailer för First Lego League 2022

Praktisk information för de som tävlar

hand som rör en legorobot på ett bord

  • Från och med 15 maj kan man beställa challenge set hos First Scandinavia partner och där kan även robotar beställas om ni inte har eller lånar.
  • Årets tema är Super Powered, uppdraget är än så länge hemligt och släpps 17/9 kl.13.
  • Anmälningsavgiften ligger på 2600SEK per lag och där ingår ingår tolv stycken T-shirts, tillgång till årets uppdrag och lagsidan på Hjernkraft.org.

Samarbete

Senast uppdaterad 10 mars 2023.