First Lego League på Tekniska

2022-04-01 - 2022-11-12
Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till Museiparken

Vi på tekniska håller nu för andra gången världens största teknik- och vetenskapstävling för barn och ungdomar från årskurs 4 till 9 på museet som en del av Maker Road Tour. First Lego League sträcker sig lokalt fram till finaldagen 12 november.

Tävlingen engagerar både lärare och elever under större delen av läsåret och låter eleverna utveckla sina kunskaper i programmering, problemlösning och robotteknik. Tävlingen har flera moment: teknik, innovation och marknadsföring. De flesta lag bildas på skolor, men vem som helst kan bilda och anmäla ett lag.

Museet kommer under projektets gång erbjuda lärare och teamleaders workshops samt ge lag möjlighet att komma och öva hos oss!

Anmäl era lag här från och med 1 april eller kontakta oss om ni har några frågor!

Läs mer om tävlingen!

Praktisk information

Från och med 15 maj kan man beställa challenge set hos First Scandinavia partner och där kan även robotar beställas om ni inte har eller lånar.

Årets uppdrag är än så länge hemligt och släpps först 8 veckor innan delfinalen.

Anmälningsavgiften ligger på 2600SEK per lag och där ingår ingår tolv stycken T-shirts, tillgång till årets uppdrag och lagsidan på Hjernkraft.org.

Samarbete

Logotyp för Lekolar

Senast uppdaterad 20 april 2022.