Årskurs 4 – 6

Pojke med VR-glasögon tittar på en föreställning i en dome, Wisdome Stockholm.

Pixlar och galaxer

Från små organismer till hela vida universum. Hos oss hittar du ett brett utbud i diverse ämnen och olika prisklasser. Vi hjälper dig att göra undervisningen lekande lätt, inspirerande och med tydlig koppling till läroplanen.

Se hela utbudet

Wisdome Stockholm

Publik som sitter framför en bildprojektor som visar rymden

Vi gör det begripligt.

Wisdome Stockholm är ett planetarium där vi tillsammans kan utforska rymden, men också ett förstoringsglas till världens minsta organismer.

Tjej klädd i astronautdräkt som pekar med fingret upp mot luften och håller i en mikrofon.

Kliv ombord på farkosten

Sätt på 3D-glasögonen och gör dig redo för ett äventyr genom Universum med en pilot och en navigatör som bjuder på en stjärnspäckad rymdshow.

gröna kablar på en svart bakgrund

Ettor och nollor

Med våra skräddarsydda skolprogram kan du komma igång emd programmering och digitalt skapande i skolan. Alltid med koppling till läroplanen.

Programmering med Spike och Scratch

Hållfasthet och konstruktion

Vad är det egentligen som gör att en konstruktion håller och en annan rasar ihop? Här får eleverna utforska vad som skapar hållfasthet i en konstruktion.

Läs mer

Hållbar utveckling i skolan

två tjejer tittar på en stor skärm gemensamt

Framtidens stad

Zero City är en utställning som väcker frågor kring hur vi människor kommer att leva, äta och bo i framtiden. I det här skolprogrammet får eleverna möjlighet att självständigt värdera och komma på lösningar till existerande miljöproblem, samt identifiera framtidens stora hållbarhetsutmaningar. 

Läs mer och boka

Närbild på massa 3d-hus i blå färg som visas på en skärm i utställningen Zero CIty.

Hållbar vision: Stad

Om vi ska nå FN:s Globala mål och få bättre städer att leva i, måste vi göra stora förändringar. I det här skolprogrammet ges eleverna möjlighet att bli en del av lösningen i en workshop som utforskar hur vi med teknik, forskning och nya vanor kan bygga en hållbar stad med minskade utsläpp.

Läs mer och boka

 

barn som tittar mot ett blått ljus i Hyper human

På egen hand

Utforska, upptäck och upplev allt som museet har att erbjuda tillsammans med din klass. För att underlätta har vi utformat material som du kan använda före, under och efter besöket.

Skolbesök på egen hand

Senast uppdaterad 6 maj 2024.