barn som stirrar ut och ser inspirerad ut över ny forskning

Skolbesök på egen hand

Utforska, upptäck och upplev allt som museet har att erbjuda tillsammans med din klass. För att underlätta har vi utformat material som du kan använda före, under och efter besöket.

När du besöker museet på egen hand har du tillgång till 12 000 kvadratmeter och tolv utställningar. Tillsammans med din klass kan ni se skolbänken komma till liv och själva välja vad ni vill titta på, hur länge ni vill stanna och vad ni vill göra. Museet är öppet mellan 10 och 22 och har en restaurang där ni kan fylla på med energi inför er dagsutflykt. Det finns även möjlighet att värma mat i museets matsäcksrum.

Pris

Entréavgiften är 60 kr per elev från 7 år, och det är gratis för lärare och medföljande föräldrar. För förskolebarn och pedagoger är inträdet också gratis, men det är viktigt att ni ändå bokar ert skolbesök.

På egen hand material

Just nu har vi material för fem av våra tolv utställningar.

Zero City

Zero City är en 2 000 kvadratmeter interaktiv och utmanande utställning där besökarna tillsammans planerar transporter av människor och gods för morgondagens fossilfria stad för att klara klimatmålet. Utställningen visar hur framtidens stad, med hjälp av teknik och innovation, skulle kunna se ut men tar även besökarna bakåt i tiden för att visa hur bilsamhället har växt fram.

Subject:Hello

Utställningen utgår från vår allra mest vardagliga teknik – mobiltelefonen, och en uppkopplad värld som vi vant oss vid att ständigt ha i fickan. Med över 600 föremål ur samlingarna kan du upptäcka hur tekniken utvecklas och fungerar – från 200 år gamla binära system för optiska telegrafer till framtidens supersnabba uppkoppling för människor, robotar, bilar och andra smarta prylar.

Play beyond Play

Upptäck gränslösa världar och kreativa spelmiljöer på Tekniska museets stora dataspelssatsning – Play Beyond Play. Ett helt våningsplan, 1 000 kvadratmeter stort, fyllt med spännande spelstationer och en fantasifull dataspelsutställning.

Ta mig till lektionsmaterialet

MegaMind

Ta dig an roliga uppdrag i MegaMind, platsen där du utforskar och experimenterar dig till nya smarta idéer. Vi rekommenderar att arbeta i små grupper där eleverna kan med hjälp av uppdragen utforska utställningen.

Ta mig till uppdragen

Matematikträdgården

Matematikträdgården bjuder på en rolig upplevelse där du kan upptäcka att matematik finns överallt – i naturen, konsten, musiken och tekniken i form av mönster, symmetri, gyllene proportioner, talserier och fraktaler.

Boka

Senast uppdaterad 22 februari 2024.