barn som stirrar ut och ser inspirerad ut över ny forskning

Skolbesök på egen hand

Utforska, upptäck och upplev allt som museet har att erbjuda tillsammans med din klass. För att underlätta har vi utformat material som du kan använda före, under och efter besöket.

När du besöker museet på egen hand har du tillgång till 12 000 kvadratmeter och tolv utställningar. Tillsammans med din klass kan ni se skolbänken komma till liv och själva välja vad ni vill titta på, hur länge ni vill stanna och vad ni vill göra. Museet är öppet mellan 10 och 22 och har en restaurang där ni kan fylla på med energi inför er dagsutflykt. Det finns även möjlighet att värma mat i museets matsäcksrum.

Pris

Entréavgiften är 60 kr per elev från 7 år, och det är gratis för lärare och medföljande föräldrar. För förskolebarn och pedagoger är inträdet också gratis, men det är viktigt att ni ändå bokar ert skolbesök.

På egen hand material

Vi vill ge dig en helhetsupplevelse med tydlig koppling till läroplanen. Därför har vi tagit fram lärarhandledningar och elevuppgifter som ni kan arbeta med i klassrummet före, under och efter skolbesöket. Just nu har vi material för åtta av våra tolv utställningar.

Läs mer och ta del av lektionsmaterial

Boka

 

Senast uppdaterad 18 april 2024.