Gymnasium

tjej som tittar nyfiket bort från kameran

Pixlar och galaxer

Från små organismer till hela vida universum. Hos oss hittar du ett brett utbud i diverse ämnen och olika prisklasser. Vi hjälper dig att göra undervisningen lekande lätt, inspirerande och med tydlig koppling till läroplanen.

Se hela utbudet

Wisdome Stockholm

tjej som har på sig vr-glasögon och tittar ut mot månen i 3d

Vi gör det begripligt.

Wisdome Stockholm är ett planetarium där vi tillsammans kan utforska rymden, men också ett förstoringsglas till världens minsta organismer. Koppla upp klassen mot rymden i domeföreställningen Stort 3D eller museets egenproducerade OpenSpace: interaktiv rymdäventyr.

Dinosaurie som springer mot skärmen

Ett pedagogiskt verktyg.

I Making Magic 3D kan eleverna utforska matematikens värld i 3D och upptäcka hur programkod förvandlas till otroliga äventyr i film och datorspel. I Wisdome Stockholm skapar vi lustfyllt lärande – alltid med direkt koppling till läroplanen.

Gränsen mellan människa och maskin

I utställningen Hyper Human har vi skapat ett skräddarsytt skolprogram som tar eleverna på en resa genom etiska dilemman och framtidsspaningar.

Fler skolprogram

två tjejer tittar på en stor skärm gemensamt

Zero City – uppdrag i en hållbar stad

Här får eleverna i uppdrag att utforska framtidens stad. Genom att besöka de olika stadsdelarna får eleverna kunskap om aktuella miljöfrågor och vad olika aktörer gör för att påverka dem.

Läs mer
spike-robot-programmering

Programmering med Spike och Scratch

Lär dig att programmera en Spike-robot, den senaste plattformen från Lego Education. Workshopen ger en inblick i robotteknik, och hur programmerade rutiner byggs upp för att bli robusta och pålitliga.

Läs mer
Två kameror och en gigantisk tv-skärm med tekniska logga som star framför en grön skärm.

Medieprogram i studion

Idag är det inte ovanligt att fakta ifrågasätts och alternativ fakta, falska nyheter och deepfake får större spridning och ibland större trovärdighet. I vårt utbildningspaket för elever åk 6 – gymnasiet ger vi kunskap och verktyg för att utveckla sin källkritiska förmåga.

Läs mer och boka

Senast uppdaterad 6 maj 2024.