Konceptskiss för utställningen Zero City

Zero City

Zero City är en 1200 kvadratmeter interaktiv och utmanande utställning där besökarna tillsammans planerar transporter av människor och gods för morgondagens fossilfria stad för att klara klimatmålet.

Zero City öppnar på Tekniska museet i mars 2022.

Utmaningen i utställningen är att skapa en stad där den fossildrivna bilen försvunnit, där behovet av transporter minskat radikalt, där det man behöver finns inom räckhåll. En stad där man bekvämt och säkert kan gå och cykla, använda effektiva allmänna transporter och ta sig fram med delade och självgående fordon som drivs av elektricitet och förnyelsebara bränslen. Det är en stad som är säkrare, tystare, renare och där ytor som idag är reserverade för bilar kan användas till annat.

Följ med till hamnen, kraftverket, köpgatan, bakgatan, torget och de andra delarna och möt olika aspekter av hur man kan planera framtidens klimatsmarta och behagliga stad.

Konceptskiss för utställningen Zero City

Europeiskt samarbete

Utställningen Zero City är Tekniska museets bidrag i ett konsortium tillsammans med DASA i Dortmund, Tekniska museet i Wien och Parque del las Ciencias i Granada. Idén är att producera egna utställningar på temat hållbarhet och sen låta dem turnera sinsemellan.

Sponsorer

Tack till vår huvudpartner Ericsson och vår hållbarhetspartner NIBE.

 

 

Senast uppdaterad 7 december 2021.