Lär dig mer

Lär dig mer om teknikhistorien och hur tekniken har utvecklats fram till idag. Vi berättar också om kända och mindre kända svenska uppfinnare genom tiderna.

Bild inifrån Ågestaverket
Tekniska museet dokumenterar avvecklingen av Ågesta kärnkraftverk, Sveriges första kommersiella kärnkraftverk, 15 km söder om Stockholm.
en bil från tuidigt 1900-tal med två passagerare
Tekniska museet har låtit medborgarna välja de 100 viktigaste innovationerna genom tiderna. Vuxna samt skolelever i årskurs 6 har röstat.
Här presenterar vi några viktiga svenska uppfinnare som finns representerade i våra samlingar och vars livsverk haft betydelse för många människor.
Buzz Aldrin på månpromenad
Här hittar du en massa information om rymden, om hur våra rymddrömmar började och hur resan fram till idag har sett ut. Läs också om rymdturismen.
Datorn har haft många skepnader och användningsområden under sin relativt korta historia. Här presenterar vi en översikt om datorns utvecklingshistoria.
Industrialiseringen inleddes i England i slutet av 1700-talet och innebar att arbetstillfällen flyttade från jordbruk till städernas industrier.
Fluorescerande bokstäver
Den här teknikhistoriska tidslinjen listar årtal för några viktiga händelser i människans historia och annat som kan vara kul att veta om teknikhistorien.

Senast uppdaterad 21 februari 2024.