digitalt projeciering av människoskelett som visas på en digital skärm

Framtidens människa i Hyper Human

Vad händer när maskiner och bioteknik integreras mer och mer i våra liv? När teknik kopplas in i våra kroppar? När allt kraftfullare AI tar över fler arbetsuppgifter och hanterar mer information om oss? När vi kan designa våra barns gener? I det här skolprogrammet utforskar vi frågor som geneditering, gränsen mellan människa och maskin och drömmen om evigt liv. 

Guidad vandring med interaktiva uppgifter

Den pedagogiska visningen i Hyper Human ger överblick och möjlighet till fördjupning av utställningens teman. Vi gör en guidad vandring genom utställningen kombinerat med uppgifter och interaktivitet. Vi behandlar etiska och filosofiska frågor ur både individens och samhällets perspektiv med utgångspunkt i historien, aktuell utveckling och framtida möjligheter. Eleverna utmanas att fundera självständigt och ta ställning i olika etiska och praktiska dilemman som kan uppstå med ny teknik. 

Nyckelord är sammanhang, nyansering, empati och fantasi. Hyper Human berör innehåll i kursplanerna för biologi, teknik, och samhällsvetenskap. Visningen anpassas efter åldersgrupp i innehåll och nivå.

Läs mer om Hyper Human

Våra paket

Boka halvklass

Årskurs: 7-9 och gymnasiet.
Pris: 1 500 kr (ingen inträdesavgift tillkommer).
Max: 16 elever

Boka skolprogram

Senast uppdaterad 18 oktober 2023.