Två unga tjejer går runt i sinnesskogen i utställningen Hyper Human

Framtidens människa – teknik och etik

Vad händer när maskiner och bioteknik integreras mer och mer i våra liv? När teknik kopplas in i våra kroppar? När allt kraftfullare AI tar över fler arbetsuppgifter och hanterar mer information om oss? När vi kan designa våra barns gener? I det här skolprogrammet utforskar vi frågor som geneditering, gränsen mellan människa och maskin och drömmen om evigt liv. 

Det här får du

Den pedagogiska visningen i Hyper Human ger överblick och möjlighet till fördjupning av utställningens teman. Vi gör en guidad vandring genom utställningen kombinerat med uppgifter och interaktivitet. Vi behandlar etiska och filosofiska frågor ur både individens och samhällets perspektiv med utgångspunkt i historien, aktuell utveckling och framtida möjligheter. Eleverna utmanas att fundera självständigt och ta ställning i olika etiska och praktiska dilemman som kan uppstå med ny teknik. 

Nyckelord är sammanhang, nyansering, empati och fantasi. Hyper Human berör innehåll i kursplanerna för biologi, teknik, och samhällsvetenskap. Visningen anpassas efter åldersgrupp i innehåll och nivå.

Läs mer om Hyper Human

Kostnadsfria visningar – först till kvarn

Tillsammans med Sandvik kan vi nu erbjuda 20 kostnadsfria visningar av skolprogrammet. Varje visning är för max 16 elever så är det helklass behöver ni boka två visningar. Visningarna ska ske under augusti 2023, så se till att boka nu.

Så bokar du

För att bli en av klasserna som får ta del av gratiserbjudandet så mejlar du skolbokning@tekniskamuseet.se. Vi återkopplar så snart som möjligt om just din klass är en av de klasser som kan ta del av erbjudandet.

Mejla redan idag, först till kvarn gäller. Max en klass (två visningar) från samma skola kan boka erbjudandet. Önskar skolan boka fler klasser går det bra att boka ytterligare visningar till en kostnad av 1 500 kr per visning.

Våra paket

Boka halvklass

Årskurs: 7-9 och gymnasiet.
Pris: 1 500 kr (ingen inträdesavgift tillkommer).
Max: 16 elever

Boka skolprogram

Senast uppdaterad 15 augusti 2023.