Två unga tjejer går runt i sinnesskogen i utställningen Hyper Human

Framtidens människa – teknik och etik

Vad händer när maskiner och bioteknik integreras mer och mer i våra liv? När teknik kopplas in i våra kroppar? När allt kraftfullare AI tar över fler arbetsuppgifter och hanterar mer information om oss? När vi kan designa våra barns gener?

Den pedagogiska visningen i Hyper Human ger överblick och möjlighet till fördjupning av utställningens teman. Vi gör en guidad vandring genom utställningen kombinerat med uppgifter och interaktivitet. Vi behandlar etiska och filosofiska frågor ur både individens och samhällets perspektiv med utgångspunkt i historien, aktuell utveckling och framtida möjligheter. Eleverna utmanas att fundera självständigt och ta ställning i olika etiska och praktiska dilemman som kan uppstå med ny teknik. 

Nyckelord är sammanhang, nyansering, empati och fantasi. Hyper Human berör innehåll i kursplanerna för biologi, teknik, och samhällsvetenskap. Visningen anpassas efter åldersgrupp i innehåll och nivå.

Utställningen Hyper Human

I utställningen utforskar vi frågor som geneditering, gränsen mellan människa och maskin och drömmen om evigt liv. Vem har makten när vi låter artificiell intelligens ta beslut i avgörande livsval?

Läs mer om Hyper Human

Ingen möjlighet att åka in ?

Om du inte har någon möjlighet att åka in till museet så erbjuds det här skolprogrammet även på distans. Kontakta skolbokning på skolbokning@tekniskamuseet.se för mer information.

Våra paket

Boka

Årskurs 4–9 samt gymnasiet
Max 16 elever
Visning 60 min: 1 500 kr (inget inträde tillkommer)

Boka paketet

Senast uppdaterad 16 juni 2022.