En person har vr-glasögon på sig och håller i kontroller
Gruvdag på Geologins dag.
Foto: Luleå tekniska universitet

Geologins dag – Gruvdag på Tekniska museet

2019-09-14
Lör: kl 10.00-17.00

Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till hållplats Museiparken

Visningar i Gruvan

Utforska gamla gruvgångar och moderna gruvmiljöer i Tekniska museets utställning Gruvan.

Besök en gruva med VR

Gå ner i den virtuella underjordsgruva som forskare vid Luleå tekniska universitet skapat. Upplevelsen för dig tusen meter under jord och du kan självständigt röra dig mellan schakt och gångar. Med VR-glasögon på näsan och kontroller i händerna kan du röra dig i gruvan både ovan jord och även på själva produktionsnivån. Det är på den nivån i gruvan där man borrar, spränger, laddar, skrotar, lastar och förstärker berg – en plats få besökare har möjlighet att uppleva i verkligheten.

Workshop – bli en mineraldetektiv

Bli en mineraldetektiv och lär dig mer om metaller när Vetenskapens Hus besöker Tekniska museet.

Författarträff och boksignering

Författaren till bokserien ”underjorden” som utspelar sig i gruvmiljö (inspirerad av Sala silvergruva) Sofia Jarlo kommer och har författarträff. Hon kommer ha boksignering och extra bra pris på sina böcker under dagen.

Mellan 12-14 signerar Sofia böcker

Senast uppdaterad 5 augusti 2019.