En person har vr-glasögon på sig och håller i kontroller
Gruvdag på Geologins dag.
Foto: Luleå tekniska universitet

Geologins dag – Gruvdag på Tekniska museet

Tillfället har passerat.

Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till hållplats Museiparken

Visningar i Gruvan

Utforska gamla gruvgångar och moderna gruvmiljöer i Tekniska museets utställning Gruvan.

Besök en gruva med VR

Gå ner i den virtuella underjordsgruva som forskare vid Luleå tekniska universitet skapat. Upplevelsen för dig tusen meter under jord och du kan självständigt röra dig mellan schakt och gångar. Med VR-glasögon på näsan och kontroller i händerna kan du röra dig i gruvan både ovan jord och även på själva produktionsnivån. Det är på den nivån i gruvan där man borrar, spränger, laddar, skrotar, lastar och förstärker berg – en plats få besökare har möjlighet att uppleva i verkligheten.

Workshop – bli en mineraldetektiv

Bli en mineraldetektiv och lär dig mer om metaller när Vetenskapens Hus besöker Tekniska museet.

Författarträff och boksignering

Författaren till bokserien ”Underjorden” som utspelar sig i gruvmiljö (inspirerad av Sala silvergruva) Sofia Jarlo kommer och har författarträff. Hon kommer ha boksignering och extra bra pris på sina böcker under dagen.

I Sofias spännande debutbok ”Underjorden” får vi följa Ellie som kommer ner i Underjorden, där hon är väntad av de underjordiska kungarna. Det visar sig att deras fiende nummer ett, Elakingen, är på fri fot och hela den undre världen är i fara. Böckerna passar barn i ålder 6-12 år

Sofia signerar böcker mellan 12-14

Senast uppdaterad 2 september 2019.