Background Image

Blir du inte klok på att den första specialeffekten i film är från 1895?

Hisnande äventyr med visualiseringsteknik i världsklass

Med 360° omslutande 3D tar vi dig längre bort, djupare ned och närmre inpå än du någonsin tidigare varit. Åk med på en hisnade resa och upplev föreställningarna Making Magic 3D och Stort 3D eller interaktiva rymdäventyret för hela familjen OpenSpace.

röd planet

STORT 3D – En kosmisk resa genom tid och rum

Rymden är ofattbart stor. Tack vare vår nyfikenhet och strävan efter kunskap har vi människor drivits till att utforska rymden och lärt oss mer om universum.

Boka

Publik som sitter framför en bildprojektor som visar rymden

OpenSpace för hela familjen: Ett interaktivt rymdäventyr

Vår rymdpilot tar dig och hela familjen på ett äventyr ut från jorden, förbi månen och andra himlakroppar i och utanför vårt solsystem och lär oss mer om människans utforskning av universum.

Boka

Publik som sitter framför en bildprojektor som visar rymden

Making Magic 3D – A Visual Effect Story

I de visuella effekternas magiska värld kan vad som helst hända. Making Magic är berättelsen om hur programkod förvandlas till otroliga äventyr i film och datorspel.

Boka

Delad bild som till höger visar en fluga och till vänster visar en astronaut.

Upptäck universum i 3D

Med våra explainers vid spakarna utforskar vi galaxen som en öppen värld, helt byggd på de senaste bilderna från NASA:s och ESA:s satelliter. Här kan vi upptäcka världen runtom oss i 3D, precis som vi gör i verkligheten. Upplevelsen och innehållet i Wisdome Stockholm anpassas efter besökarna – för barnfamiljer, gymnasieungdomar, vuxna kvällsbesökare eller företagsgäster.

tjej som har på sig vr-glasögon och tittar ut mot månen i 3d

Hisnande äventyr

I den sfäriska domen omsluts du helt av högupplösta 3D-projektioner – hela vägen runtom och ovanför dig. Sex laserprojektorer i 8K-upplösning och ett avancerat 10.1-ljudsystem skapar en upplevelse så verklig att du varken tror ögon eller öron.

No description found for the image gettyimages-140892243-1024x512

Rör dig fritt genom tid och rum

Här kan vi upptäcka världen runtom oss i 3D, precis som vi gör i verkligheten. Genom att kunna skala upp och ned och röra oss fritt genom tid och rum kan vi ta ett grepp om enorma avstånd, mikroskopiska mått, händelseförlopp under miljontals år eller på en tusendels sekund.

För företagsevent

tjej som står framför en visualiseringsdome som projicerar en bild på månen i realtid.

Domeupplevelse

Ta kollegorna på en spektakulär konferens, en hisnande after work eller inspirerande kick off i domen. Wisdome Stockholm och Tekniska museet är mötesplatsen för innovation och hållbar framtid.

Läs mer
närbild på en träbyggnad

Trähallen

Stig in i en prisbelönad arkitektur av världsklass med ett spåntak täckt av 120 000 bitar av kärnfuru som klär den böljande konstruktionen. Wisdome Stockholm är ingen vanlig byggnad.

Läs mer
No description found for the image wisdome-fingeravtryck-henrietta-1

Upplevelser för skola

Med prisbelönta pedagogiska föreställningar som komplement till klassrumsundervisningen, tar Wisdome dig och hela klassen längre bort, närmare inpå och djupare ned än du någonsin varit.

Boka ditt nästa skolbesök till Wisdome

Bli klok på Wisdome Stockholm

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Samarbeten och finansiering

Satsningen finansieras med Stora Enso som huvudpartner och Vectura som partner för byggprojektledning för projektet samt NIBE som hållbarhetspartner och Ericsson som huvudpartner till Tekniska. Genomförandet är möjligt tack vare stöd från Wallenbergstiftelserna, Teknikföretagen, Erling-Perssons Stiftelse, Stora fonden och Fritz Öst fond för elektroteknik.