digitalt projeciering av människoskelett som visas på en digital skärm

Guidad visning av Hyper Human

2024-04-15 - 2024-06-30
Alla dagar: kl. 20.15-21.00
Samling vid utanför Hyper Human
Varje dag kl. 20.15

Stig in i en värld där gränser suddas ut och mänsklighet möter teknikens framtid. Välkommen på guidad visning av Hyper Human. En utställning som väcker frågor, utmanar tankar och tar dig med på en tankeväckande resa genom det okända. På denna guidade visning får du utforska de spännande möjligheter som tekniken kan erbjuda.  

Vad händer när tekniken gör det möjligt att designa våra barn med geneditering? Var går gränsen mellan människa och maskin när vi kan förstärka och byta ut kroppsdelar? Vem har makten när vi låter artificiell intelligens ta beslut i avgörande livsval? Här i Hyper Human möts du av en värld där proteser inte bara återställer, utan förbättrar. Utforska de gränser som exoskelett och implantat kan förflytta och fråga dig själv: När blir vi inte längre bara människor, utan något mer? 

Upplev hur vi kan vi förändra våra inneboende egenskaper, till exempel vårt DNA och våra celler samt hur vi kan förbättra och förändra våra fysiska kroppar med hjälp av proteser, implantat eller exoskelett. Upptäck hur övervakning och artificiell intelligens bidra till bättre förutsättningar för mänskligheten och kanske när det har gått för långt. Övervakning och artificiell intelligens går ofta hand i hand och det finns många exempel på hur AI har använts för att utveckla övervakningssystem och teknik. Men om AI bidrar till bättre sjukvård och välmående är det då värt risken med det negativa som kommer med AI? 

En allt snabbare teknikutveckling kräver att vi stannar upp, får möjlighet att förstå och överblicka. Vi behöver alla vara med och ta ställning till hur vi vill att vår framtid ska se ut. Det handlar inte bara om vad som är tekniskt möjligt, utan även om vad som är etiskt rätt utifrån till exempel jämlikhet, hållbarhet och rättvisa. 

Hyper Human är en utställning där du inte bara följer med på en resa genom teknikutvecklingen, du stiger även in i en dialog med din egen framtid. Du som besökare kommer under din tid i utställningen att engagera dig i flera olika etiska frågor, där varje val får konsekvenser. Vad är priset för att bli skapare och redigerare av vårt eget öde? 

Praktisk information 

Tid: ca 45 minuter
När: kl 20.15
Var: Samling kl 20.15 utanför Hyper Human. 

Senast uppdaterad 16 april 2024.