kvinna utklädda till detektiver i rött och blått gömmer sig bakom några träd i upplevelsen Skogen.

[ SUPERHELG ] Maxat för familjen

2024-05-25 - 2024-05-26
Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till Museiparken
Aktiviteten ingår i entrébiljetten som köps online. Om du vill besöka Wisdome tillkommer en kostnad.

En helg utöver de vanliga som bjuder på premiär för Skogsdetektiverna, interaktiv teater för de minsta i vår nya utställning Skogen, shower och hisnande upplevelser i Wisdome Stockholm. En perfekt helg som har något för alla i familjen.

Möt Skogsdetektiverna

Man och kvinna utklädda till detektiver i rött och blått gömmer sig bakom några träd i upplevelsen Skogen.

Följ med Skogsdetektiverna på kluriga äventyr i skogsutställningen! Skogen kanske ser lugn ut på ytan, men det prasslar i bladen och rör sig under marken, plötsligt går larmet hos skogsdetektiverna, de har ett nytt skogsfall att lösa. Möt fiffiga Teknis och skarpa Skogsdoktorn som driver Skogsdetektiverna och behöver din hjälp att lösa Skogens mystiska gåtor och äventyr.

Skogsdetektiverna är en interaktiv teaterupplevelse som drivs av Faktasifull. Här får du vara en del av äventyret och delta i en interaktiv teater där tillsammans med karaktärerna Teknis och Skogsdoktorn löser mysterier. Det är olika luriga mysterier och rafflande äventyr som pågår under dagen, och det går lika bra att delta på bara en men ännu roligare om du går på samtliga då inget äventyr är sig lik. Kom och bli en skogsdetektiv du också!

När: lördag
Tid:
13.30, 15.00 och 16.00. Varje detektivutmaning tar ungefär 20 minuter
Samling:  vid caféet i trähallen
Passar: från 4 år

Fartfyllda luftshower

Tjej klädd i vit rock med säkerhetsglasögon som utför ett experiment.

I luftens värld finns mycket att upptäcka. I vår experimentshow tar våra explainer dig genom Leidenfrost och Bernoullis princip på en resa med slutstation rymden. På vägen utforskar vi hur hög- och lågtryck, som till exempel dikterar väder och vind. Begränsat antal platser, skriv upp dig på lista utanför hörsalen en timme innan showen börjar.

När:

  • lördag kl. 12.00.
  • söndag kl 12.00 och 14.30. 

Se modelljärnvägen som tog 3 500 timmar att bygga

Närbild på ett rött tåg som kör hastigt förbi

Se tågen köra i Uno Miltons unika modelljärnväg med 50 meter räls och ett naturtroget landskap. Uno Miltons modelljärnväg finns utställd på Tekniska museet sedan början av 1960-talet. Arbetet med den påbörjades 1948 och det tog 3 500 arbetstimmar under sju år att bygga den. Alla detaljer är gjorda för hand, sånär som på lokens motorer, som köptes färdigbyggda.

När: lördag – söndag
Tid:
17.15

Hisnande äventyr i 3D

tjej med vr-glasögon som tittar mot kameran

Making Magic 3D

I de visuella effekternas magiska värld kan vad som helst hända. Making Magic är berättelsen om hur programkod förvandlas till otroliga äventyr i film och datorspel – och hur de påverkas av naturlagarna som styr den verkliga världen.

Köp biljett

röd planet

STORT 3D

Rymden är ofattbart stor. Tack vare vår nyfikenhet och strävan efter kunskap har vi människor drivits till att utforska rymden och lärt oss mer om universum. I domföreställningen STORT 3D beger vi oss iväg på en kosmisk resa genom tid och rum.

Köp biljett

Tjej klädd i astronautdräkt som pekar med fingret upp mot luften och håller i en mikrofon.

OpenSpace: Ett interaktiv rymdäventyr

Upplev rymden som aldrig förr! Kliv ombord på rymdfarkosten Wisdome Stockholm, sätt på 3D-glasögonen och gör dig redo för ett äventyr genom Universum med en pilot och en navigatör som bjuder på en stjärnspäckad rymdshow.

Köp biljett

Senast uppdaterad 16 maj 2024.