Eldsprutande drake ramar in logotypen för Tekniskas rollspelsklubb, Slay Beyond Slay.

Rollspelskvällar på Tekniska

2024-05-30
Tors: kl. 17.00-22.00
Tekniska museet
Tekniskas rollspelsklubb Slay Beyond Slay (+18 år)

Postapokalyptiska världar, underjordens mörka tunnlar och alviska riddare är bara några av de fantasirika platserna du kan utforska i Tekniskas nya rollspelsklubb Slay Beyond Slay Club.

Slay Beyond Slay Club är tillbaka våren 2024 med ännu fler rollspel, temakvällar och coola gäster. 30 maj kör vi nästa gång och då är temat skog. Fler har redan börjat anmäla spel, så om du vill spelleda, anmäla dig här längst ner på sidan via formuläret. Deadline för att anmäla sig som SL för nästa tillfälle är 20 maj

PROGRAM 30 maj  – TEMA SKOG 

Människor i siluett i en skog vid en måne

Wisdome Stockholm och Skogen gäller under nästa SBS! 
Allt kommer vara som vanligt förutom att vi nu startar upp panelsamtalen och kör en del av rollspelen i Trähallen vår helt nya byggnad där Wisdome Stockholm öppnat. Taket i Trähallen är unikt och består av ett böljande rutnätssystem i fem lager av träbalkar som når en spännvidd på 48 meter – helt utan pelare. Arkitektur i världsklass och ni får också mölighet att besöka vår helt nya utställning ”Skogen”. Baren är alltid öppen med – Slay!
Plats: Trähallen

17-22 Barhäng, tärningstävlingar och rollspelssnack!
Kasta högst och vinn fina priser, ta en öl eller bara sitt ner och träffa lite nya rollspelsvänner eller starta ett spel spontant.
Plats: Trähallen

 

18.00 Linda & Gabbi hälsar alla välkomna och går igenom kvällen! 
Linda Sandberg, Tekniska museet, grundare av Slay Beyond Slay och Gabrielle de Bourg, medarrangör av Slay Beyond Slay säger hej. Vi går tillsammans igenom kvällens alla aktiviteter och spel. Här finns också möjlighet för spelledare att berätta kort om sitt spel och om en har platser över vid sitt spelbord.
Plats: Trähallen

Nordiskt väsen kikar upp över vattenytan.

18:30 Rollspelsskaparworkshops – Nordiska Väsen special! 

Vi kommer ha tre olika workshops på Slay Beyond Slay: äventyrsskrivande, illustrationer och kartritande, som kommer utgå från Nordiska Väsen. Ni som vill kan därför vara med som grupp, eller para ihop er och få testa på alla delar av rollspelsskapande. I alla workshopsen får ni själva testa på och får handledning av olika rollspelsskapare.

Innan slutet vid 21:30 håller alla som vill en presentation av vad de har skapat under kvällen.

18:30 Workshop – Illustrera för rollspel (Drop-in)
Anton Vitus, illustratör för bl a Nordiska Väsen och Drakar och Demoner, lär ut knep för att illustrera rollspel, där ni själva får testa på att illustrera.

18.30 Workshop – Skriv ett Nordiska Väsen-äventyr (Drop-in)

Gabrielle de Bourg, rollspelsexperten och äventyrsskribent till bland annat Nordiska Väsen, lär er att skriva ett Väsen-äventyr. Ni får genomgång av upplägg och handledning där ni får skriva själva.

18.30 Workshop – Rita kartor för rollspel (Drop-in)

Christian Lindqvist, kartritare, lär ut sina bästa knep för att göra en bra rollspelskarta. Kanske till Nordiska Väsen och kanske med lite knep kring hur en planerar, en skog, region eller kanske en hel värld.

Plats: Trähallen, Anton, Gabbi och Christian möter upp er direkt efter introduktionen av kvällen.

SLAY! <3

Linda & Gabbi

 

Anmäl rollspel till 30 maj - tema skog (sista anmälningsdag är 20 maj)

grön drake som flaxar med sina vingar. Ovanför syns texten drakar och demoner i rött.

Blodskogens hemlighet

Under århundraden har Blodskogen varit en avskydd plats omgärdad av höga murar, vaktad av den stolta släkten Ravnöga. Ättens fäste, ett torn kallat Ravnes spira, ligger nu i ruiner och deras ståndaktiga riddare är som slukade av jorden.

Det påstås att folk i de kringliggande bygderna försvinner spårlöst och att mardrömslika varelser rör sig över fallna murar. Från skogen sprids en fasansfull böldpest som ödelägger hela byar. Men det värsta är inte den dödliga farsoten, utan att de som dör av dess plågor reser sig ur sina gravar och hemsöker de levande.

Baronessan Isadonia av Bolidsborg ber er att ge er in i den blodfärgade skogen för att finna roten till det onda och hitta ett botemedel mot den röda soten. Vad döljer sig i skogens hjärta, och vilka faror måste ni övervinna för att avslöja dess hemlighet?

Äventyr: Blodskogens hemlighet 
Spelledare: John Park
Speltid: 3 timmar
Antal spelare: Max 5 spelare
Anmälan: Drop-in på plats om det finns plats kvar, säkrast är att föranmäla sig direkt till  john-edvard.park@outlook.com
Starttid & Plats: 18.30, Trähallen, vid Wisdome Stockholm  

Bild på rollspelet Mouse Guard

Mouse Guard RPG

Gå med i Mouse Guard och försvara musterritorierna mot rovdjur och faror, i detta rollspel för den hyllade Mouse Guard-serieserien! Spelare bildar sin egen musvaktspatrull och försöker slutföra uppdrag medan Game Master tar på sig rollerna som vädret, djuren och vildmarken som alla försöker omintetgöra de orädda mössen.

Spelledare: Oskar Huzelius
Speltid: 2-3 timmar
Anmälan: Föranmälan görs via osk.huz@gmail.com
Starttid & Plats: 18.30 i Trähallen, Oskar möter upp er direkt efter kvällens introduktion som sker på samma plats.  

 

Nordiskt väsen kikar upp över vattenytan.

Nordiska Väsen - Skog, skräck och nordisk folktro

Spelledare: Daniel Lindroth
Speltid: 2-3 timmar
Antal spelare: Max 4 spelare
Tema och spelstil: Landsbygsmysterium, skog, skräck och nordisk folktro
Anmälan: Föranmälan görs via Daniel.Lindroth@tekniskamuseet.se Om det finns plats kvar på kvällen, kan en få hoppa in, men säkrast att maila spelledaren.
Starttid & Plats: 19.00 i gruvan. Jag möter upp er i Trähallen direkt efter panelsamtalet, så går vi tillsammans ner i gruvan. 

 

Eldsprutande drake ramar in logotypen för Tekniskas rollspelsklubb, Slay Beyond Slay.

Sentima: Sundered wilds

Ett helt nytt system och en ny värld att upptäcka där man får spela olika insektoider och möta en vild värld fylld med natur och resurser. Äventyrare får använda förnuft, lärd kunskap och ingredienser de plockat längst vägen för att skapa allt de behöver för sina eventuella möten med Öarnas gigantiska Behemoths.

Spelledare: Elena Marenitch
Speltid: 2-3 timmar
Anmälan: Föranmälan görs via elena@yubisadventures.com
Starttid & Plats: 18.30 i Trähallen, Elena möter upp er direkt efter kvällens introduktion som sker på samma plats.  

Datum Slay Beyond Slay 2024

  • 8 februari – tema Arkitektur & AI
  • 30 maj – tema Skog
  • 10 oktober – tema Skräck
  • 28 november – tema ”HEMLIGT” (släpps senare…)

Sugen på att spelleda?

Vi ser gärna äventyr som är runt 2 timmar, eller ännu kortare. Men är det längre går det bra det med. Ha gärna äventyr som är vänliga för nybörjare, men de ska för den delen inte alls vara tråkiga för inbitna spelare.

Om du vill spelleda ett spel under kvällen gör du det nedan via vårt formulär. För frågor kan du maila Linda Sandberg. Du får en bekräftelse inom 2 vardagar på om du fått ett bord. Antagna spelledare får fri entré. 

Vi kommer lägga upp olika spel, aktiviteter och spelledare kontinuerligt.

Ja, jag vill anmäla mig som spelledare!

Senast uppdaterad 23 maj 2024.