No description found for the image familj-tekniska-bebis-vagn-foraldrarlediga-1600x600

Föräldralediga fredagar på Tekniska

2024-01-12 - 2024-06-28
Fre: kl. 10.00-13.00
Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till Museiparken
Aktiviteten ingår i entrébiljetten som köps online.

Nu slipper du klura på vad du ska göra på din föräldralediga fredag! På Tekniska är fredagar till för alla föräldralediga som vill upptäcka världen tillsammans med sin bebis.

I sinneslabbet kan bebisarna utforska med alla sina sinnen och i framtidsstaden, Zero City, kan hela familjen dansa fram skogar och krypa genom avloppstunneln. Teknoleket är en annan spännande miljö för små nyfikna genier med lust att upptäcka. Fredagsfikat med något gott att äta hittar du i vår restaurang och glöm inte att föreviga upplevelsen med en souvenir från butiken.

Zero City – en stad för hela familjen

pappa som stycker ut huvdet och tittar till barnen

I den hållbara staden kan du tillsammans med din bebis krypa dig fram genom avloppstunneln, dansa fram skogar, ta en tur i en självkörande buss eller hjälpa till att packa lastcontainern. I framtidsstaden får du en tillsammansupplevelse med ditt barn som garanterar häftiga innovationer med interaktiva uppdrag för hela familjen.

Sinneslabbet – utforska med alla sinnen

Här hittar du en självservering på leksaker, nya intryck och skoj. Sinneslabbet är en rolig, trygg och lärorik miljö för barn utan och med funktionsvariationer. Det är framtaget för att stimulera nyfikenhet, lust och lärande. Genom lek och socialt samspel kan de i lugn och ro utveckla sin förmåga att utforska; testa, känna, lukta, se och lära med hjälp av alla sina sinnen. Sinneslabbet är öppet kl 10.00 – 13.00 på föräldralediga fredagar.

Teknoleket – en klassiker bland alla små genier

Lek med kugghjul i Teknoleket

Här finns roliga, utvecklande saker att testa och utforska inom mekanik, ljud, ljus och tid. Med spännande kulbanor och färgglada kugghjul som barnen sätter samman och får att fungera, växer nyfikenheten för teknik och mekanik fram. Teknoleket är en av Tekniska mest populära utställningar bland vår allra yngsta besökare.

Mat och fika

Fredagsfikat hittar du i vår restaurang som erbjuder 10% på fika. Fika inkluderar bryggkaffe, kakor, bullar och läsk och erbjudandet gäller kl 10-16 på fredagar.

Vill man föreviga dagen med en liten present så har vår butik 20% rabatt för dig med årskort (gäller även dig som köper eller uppdaterar på plats).

De rabatterade priser gäller till alla föräldralediga föräldrar som kommer med bebis.

Allt gott behöver inte ha ett slut

Med ett årskort kan du ge dig själv och hela familjen ett helt år av smarta upplevelser.

Fler roliga äventyr

MegaMind är platsen där du utforskar och experimenterar dig till nya smarta idéer. Här kan du måla med ögonen, styra med tankekraft och forma i luften.
Matematikträdgården på Tekniska museet
I Tekniska museets nya lekpark blir matematik till en fartfylld lek där du upptäcker att matematik finns överallt – gratis och öppen för alla dygnet runt.
familj sitter ner i Tekniska familj och äter lunch tillsammans
I Tekniskas restaurang står hållbarhet, innovation och framtid i fokus. Restaurangen har öppet kl. 10.00 – 22.00 alla dagar.

Senast uppdaterad 8 mars 2024.