Föräldralediga fredagar på Tekniska

Tillfället har passerat.
Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till Museiparken
Startar fredag 10 juni och gäller juni ut.

Nu slipper du klura på vad du ska göra på din föräldralediga fredag, för fredagar på Tekniska är till för alla föräldralediga som vill upptäcka världen tillsammans med sin bebis.

I sinneslabbet kan bebisarna utforska med alla sina sinnen och i framtidsstaden, Zero City, kan hela familjen dansa fram skogar och krypa genom avloppstunneln. Teknoleket är en annan spännande miljö för små nyfikna genier med lust att upptäcka. Runda av dagen med något gott att äta i vår restaurang eller föreviga upplevelsen med ett souvenir från butiken. Rabatt utlovas mot uppvisande av bebis.

Zero City – en stad för hela familjen

I den hållbara staden kan du tillsammans med din bebis krypa dig fram genom avloppstunneln, dansa fram skogar, ta en tur i en självkörande buss eller hjälpa till att packa lastcontainern. I framtidsstaden får du en tillsammansupplevelse med ditt barn som garanterar häftiga innovationer med interaktiva uppdrag för hela familjen.

Sinneslabbet – utforska med alla sinnen

Här hittar du en självservering på leksaker, nya intryck och skoj. Sinneslabbet är en rolig, trygg och lärorik miljö för barn utan och med funktionsvariationer. Det är framtaget för att stimulera nyfikenhet, lust och lärande. Genom lek och socialt samspel kan de i lugn och ro utveckla sin förmåga att utforska; testa, känna, lukta, se och lära med hjälp av alla sina sinnen. Sinneslabbet är öppet kl 10-12 på föräldralediga fredagar.

Teknoleket – en klassiker bland alla små genier

Flicka utforskar färgglada kugghjul.

Här finns roliga, utvecklande saker att testa och utforska inom mekanik, ljud, ljus och tid. Med spännande kulbanor och färgglada kugghjul som barnen sätter samman och får att fungera, växer nyfikenheten för teknik och mekanik fram. Teknoleket är en av Tekniska mest populära utställningar bland vår allra yngsta besökare.

Mat och fika

För att avrunda dagen eller fylla på med energi erbjuder vår restaurang 10% på fika. Fika inkluderar bryggkaffe, kakor, bullar och läsk och erbjudandet gäller kl 10-16 på fredagar.

Vill man föreviga dagen med en liten souvenir eller leksak så erbjuder även vår butik 20% rabatt för dig med årskort (gäller även dig som köper eller uppdaterar på plats).

Rabatterna ovan gäller mot uppvisande av bebis.

Allt gott behöver inte ha ett slut

Med ett årskort kan du ge dig själv och hela familjen ett helt år av smarta upplevelser.

Fler roliga äventyr

Grön flerformig musikmaskin
MegaMind är platsen där du utforskar och experimenterar dig till nya smarta idéer. Här kan du måla med ögonen, styra med tankekraft och forma i luften.
Labyrinterna i skuggan av träd
I Tekniska museets nya lekpark blir matematik till en fartfylld lek där du upptäcker att matematik finns överallt – gratis och öppen för alla dygnet runt.
En del av restaurangen med en hängande glaskruka med växter i förgrunden
Tekniska by Pontus är vår nya restaurang där Pontus Fritiof tillsammans med Nordrest serverar underbara menyer till stora och små finsmakare.

Senast uppdaterad 16 juni 2022.