lodjur

Foto: Tomas Hulik/WWF.

Fira biologiska mångfaldens dag

Tillfället har passerat.
Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till Museiparken
Aktiviteten ingår i entrébiljetten som köps online.

Den 19 maj bjuder vi in till firande av biologiska mångfaldens dag med Världsnaturfonden WWF och Pandaklubben. Genom Pandaklubben kan du upptäcka djurens hemliga liv.

Upptäck djurens hemliga liv med WWF:s Pandaklubb

Spillkråka som kikar in till sitt bo i ett träd.
Foto: Ola Jennersten

Upptäck Pandaklubben, skapa din egen pandamask och delta i en spännande hackspettstävling för alla barn! Kom och utforska naturen med WWF:s experter som kan svara på alla dina frågor om djur och natur. Du kan också träffa Therese Wåtz, författaren bakom böckerna om Världens vilda djur, som kommer att läsa sagor och berätta roliga fakta om hur djur sover, äter och lever sina liv.

Glöm inte att öppna den stora rovdjursväskan fylld med spännande fakta om Sveriges rovdjur – björn, lo, järv och många fler arter! Det här blir ett äventyr du inte vill missa.

Sagostund med Thereze Wåtz: 13.30, 14.30 (vid vattnet i Skogen)
Drop-in aktiviteter: Utställningen Skogen
Tid: 13.00 – 16.00

Hand som bläddrar böcker.

Om biologiska mångfaldens dag

FN initierade den biologiska mångfaldens dag år 2002 för att öka förståelsen för en artrik natur. Trots 15 års arbete med att lyfta frågan och trots att forskare anser att vi befinner oss i den sjätte stora massutrotningen av arter får sällan biologisk mångfald den uppmärksamhet som skulle behövas.

Senast uppdaterad 30 april 2024.