No description found for the image forskaren-vectura-1600x600

The Cell – Tekniska museets satsning i Forskaren

Tekniska museet är inte enbart ett museum vi är även en arena för vetenskap, innovation och entreprenörskap som nästa år fyller 100 år. Ända sedan start 1924 har vi haft siktet inställt på framtiden och visat hur nyfikenhet, kreativitet och samarbete över gränser kan lösa även de till synes mest omöjliga utmaningar som vi ställts inför. Precis som då för 100 år sedan befinner vi oss i en omvälvande tid med stora utmaningar. Vår ambition är att vi ska engagerar människor i sin egen och vår gemensamma framtid. 

Om The Cell 

I Forskarens entréplan planerar Tekniska museet tillsammans med Karolinska Institutet att bjuda på utställningar, labb, och möten med aktuella namn inom life science-området. På vardagar blir platsen en resurs för skolelever och lärare, medan helger och kvällar kan bjuda på allt från intressanta samtal till kreativa musik- och konstupplevelser kopplade till ämnet. Målet är att få fler att intressera sig och vilja lära sig mer, och att fler unga ska välja en karriär inom life science – särskilt från grupper som idag är underrepresenterade på utbildningarna. 

Det här är inte bara ett fönster för att kika in, utan en öppen dörr där du välkomnas att utforska, upptäcka och delta i utvecklingen av framtidens life science. 

Tekniska museet har i snart 100 år arbetat för att göra det svårbegripliga lite lättare att förstå genom att ge nya perspektiv och skapa engagerande upplevelser kring naturvetenskap. 

The Cell öppnar på Hagaplan 1 den 18 april 2024.  

 

Om Forskaren

Forskaren ligger mitt i hjärtat av ett av världens främsta områden för life science – Hagastaden. En innerstadsdel där Stockholm och Solna möts. Inom en radie om fem kilometer finns hälften av regionens life science-företag och ledande universitetssjukvård. Här bedrivs också världsledande utbildning och forskning av Karolinska Institutet. 

På Hagaplan 1 bjuder Forskaren in yrkesverksamma genom kontor, laboratorium och co-working såväl som en nyfiken allmänhet genom bland annat Tekniska museet och Urban Delis etablering på entréplan, Forskaren är en satsning av Vectura fastigheter. 

Vill du veta mer om The Cell?

E-post(Obligatoriskt)
Integritet(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

 

Samarbeten

Tack till Vectura – huvudpartner till Tekniska i Forskaren.

Senast uppdaterad 7 november 2023.