Vad handlar MegaMind om?

Idéer är svaret på alla frågor och lösningen på alla problem. Utan människor som gör verklighet av sina grymma idéer skulle vi varken ha mobiltelefoner, Minecraft eller mikroskop. Men frågan är hur du får en bra idé? Här kan du vara med om hur det går till. Du kan också träna din hjärna att bli ännu påhittigare.

Samla

Alla idéer börjar med intryck. Allt vi ser, hör och känner blir material för idéer. Ungefär som ingredienser när du lagar mat eller bakar. En person kanske har superbra hörsel, en annan är jättebra på att känna dofter och en tredje ser lika bra som en örn. Om ni samarbetar så kan ni samla in ännu bättre material.

Koppla

För att kunna göra något av dina intryck måste din hjärna först förstå och sortera intrycken. Sen kopplar hjärnan ihop det nya med sånt som du redan vet. Ungefär som om du skulle baka en kaka utan recept. Då blandar du ihop alla ingredienser och gräddar din skapelse i ugnen. Där händer saker av sig självt och du kan inte helt styra vad det blir.

Skapa

Resultatet blir dina tankar och idéer. Det kanske låter som trolleri, men allt det här sköter din smarta hjärna. Det börjar med ett problem, sen kopplar din hjärna ihop det som du redan vet med de nya intrycken och vips så har du fått en idé och början på en lösning! Här kan du använda dina idéer för att bygga, klura och skapa.

Inspiration

En bra idé kan bli något riktigt stort, kul och viktigt. Men då får den inte stanna i ditt huvud! Här kan du träffa andra påhittiga personer och se vad de gjort av sina idéer. Kolla in deras smarta påhitt och fundera över vilka problem du själv vill lösa nu och i framtiden.

Framtidslabb

Varför vänta? Ta dina bästa idéer, bygg en modell, plocka isär och gör om. Testa helt nya lösningar eller gör något gammalt bättre. Här finns labb för alla som vill mecka, bygga, packa och hacka. Dessutom finns tips och hjälp för dig som vill göra verklighet av din idé. Vi visar hur den kan bli till något bra som många behöver.

Framtidslabben är en central del av MegaMind och består av tre labb med olika teman. Labben är öppna för alla på helger och lov och för dig som bokat på övriga tider.

Kontakt och mer information

Mariana Back

Mariana Back

Intendent

+46 8 450 57 57

Mejla

Senast uppdaterad 7 december 2021.