Den stora hallen fylld med innovationer som bilar och flygplan

Visning i 100 innovationer för skolan

Möt svenska folkets val av de viktigaste innovationerna i vår värld. Förstå vad som driver människor att bli nyskapande och ge dig själv chansen att gå in i rollen som innovatör. Under denna visning ger vi olika exempel på viktiga innovationer och den utveckling som lett fram till tekniken vi har omkring oss i dag.

När du och dina elever deltar i visningen av utställningen 100 innovationer kommer ni att upptäcka vad som driver på den tekniska utvecklingen i samhället och hur ni själva bidrar till det.

Eleverna får tillfälle att utveckla sin förståelse för innovationsprocessen och de förutsättningar som behövs för att en idé ska bli en produkt. När dagen är slut kommer ni att vara inspirerade till att sätta igång egna utvecklande arbeten.

Vad lär vi oss här och hur lär vi oss detta?

  • Vi ser vilka innovationer och föremål som människor i olika åldrar värdesätter högst, tack vare resultatet från omröstningen svenska folket gjort.
  • Genom att berätta om vägen från problem till idé och vidare till en produkt som går att köpa och använda lär vi oss om hur en innovation blir till en produkt. Eleverna får tillfälle att reflektera över sina egna vardagsproblem och hur de tror att de skulle kunna hitta lösningar på dem.
  • Vi kommer att lära oss om hur innovationer utvecklas över tid och blir till nya moderna uppfinningar. Med stöd av olika exempel på föremål i utställningen får eleverna möjlighet att se exempel på hur olika tekniska lösningar har utvecklats över tid, från att kännas väldigt gammaldags till att vara helt modernt.
Visa mer

Boka visningen

Årskurs 4–gymnasiet
Max 32 elever
Visning 60 min: 2 000 kr (inget inträde tillkommer)

Boka

Kopplingar till läroplaner

Åk 4-6

Åk 7-9

Gymnasiet

Senast uppdaterad 10 juni 2020.