Flickor i rum med text skrivet på mörka väggar.

Uppdrag i MegaMind: Smarta idéer

I uppdraget Smarta idéer i MegaMind får eleverna med hjälp av uppdragskort och stationer i utställningen utmana sin hjärna på olika sätt, testa andras smarta lösningar och fundera över vilka problem de vill lösa nu och i framtiden.

Centrala teman: Hjärnan, Idé- och innovationsprocessen, entreprenörskap, ny teknik

Uppdraget består av en introduktion i cirka 10–15 minuter samt uppgifter som eleverna löser på egen hand. Räkna med totalt en timme för detta uppdrag.

Vad lär vi oss och hur lär vi oss detta?

Hjärnan

  • Genom att prova och utmana vår hjärna med hjälp av uppgifter och teknik lär vi oss om vår hjärna – dess funktion, förmågor och användbarhet när det kommer till att skapa idéer.
  • Vi lär oss även hur olika förutsättningar kan påverka vår idékraft. Detta genom att lösa uppdrag i olika miljöer, situationer etc.

Innovationsprocessen

  • Vi lär oss om idé- och innovationsprocessen olika steg – från sinnesintryck till faktisk innovation.
  • Vi lär oss genom att lyssna, titta och prova olika tekniska innovationer om dess historiska, nutid och framtid, och hur de påverkar vår vardag.
  • Vi ser närmare på några andra innovatörer och deras centrala drivkrafter för att lösa problem och skapa innovationer och provar vilka problem vi själva vill lösa för framtiden.
Visa mer

Boka uppdraget

Årskurs 4–Gymnasiet
Max 32 elever
Uppdrag och introduktion: 1 500 kr

Boka

Boka Funkis

För elever med funktionsvariationer
Max 12 elever
Pris: 500 kr + 50 kr/elev

Boka

Kopplingar till läroplaner

Åk 4-6

Åk 7-9

Gymnasiet

Senast uppdaterad 10 oktober 2018.