Pojke tittar på något med kikare

Uppdrag i MegaMind: Samla på sinnen

I uppdraget Samla på sinnen får eleverna med hjälp av olika uppdragskort och stationer i MegaMind testa och utmana sina sinnen, fundera över vilka intryck de samlar och vilka uppfinningar som hjälper eller ersätter våra sinnen.

Centrala teman: Hjärnan & våra sinnen, Tekniska hjälpmedel, Funktionsförutsättningar

Uppdraget består av en introduktion i cirka 10–15 min samt uppgifter som eleverna löser på egen hand indelade i grupper. Totalt beräknad tidsåtgång är en timme.

Eleverna får tillfälle att utveckla sina kunskaper om hur hjärnan fungerar kopplat till våra sinnen syn, hörsel, känsel och doft, samt vilken roll de spelar i vår vardag. Detta sker i en interaktiv och lekfull Science Center-miljö.

Vad lär vi oss och hur lär vi oss detta?

Hjärnan & Sinnen

  • Vi lär oss om vår hjärna och våra sinnen – dess funktion, förmågor och användbarhet. Genom att prova och utmana våra sinnen med hjälp av t ex teknik.
  • Vi lär oss vad det finns för olika tekniska lösningar som hjälper vår hjärna och våra sinnen. Genom att samtala om och titta på exempel på tekniska hjälpmedel.
  • Vi lär oss hur avsaknad/förstärkning av olika sinnen kan påverka vår vardag och vårt samhälle. Genom att prova att genomföra olika aktiviteter med/utan vissa sinnen.

Innovationsprocessen

  • Vi lär oss om hur vi med hjälp av våra sinnen samlar intryck som sedan kan skapa idéer. Genom att samtala och testa hur vår hjärna och våra sinnen samlar intryck som sedan blir till idéer.

Begrepp

  • Vi lär oss om begrepp som sinnesintryck, nervsystem, synvilla.
Visa mer

Boka uppdraget

Årskurs F–6
Max 32 elever
Uppdrag och introduktion: 1 500 kr

Boka

Uppdrag Funkis

För elever med funktionsvariationer
Max 12 elever
Pris: 500 kr + 50 kr/elev

Boka

Erbjudande – Röda avgångar

Nu lanserar vi Röda avgångar med halva priset på alla skolprogram måndagar efter klockan 13 (gäller ej Studion). Boka och genomför till och med 17 december 2018. Ange kampanjkod RÖDAVGÅNG18 när du bokar – observera att rabatten syns först i bokningsbekräftelsen.

Kopplingar till läroplaner

Åk 1–3

Åk 4–6

Senast uppdaterad 10 oktober 2018.