Skolprogram

I priset för skolprogrammet ingår entréavgift och alla utställningar på museet för de elever/pedagoger ni bokar för. I filtreringen nedan kan du enkelt leta fram årskurs, tema och kategori som passar din klass allra bäst. 

Workshop
Vi pratar om bilens utveckling och hur dagens bilar klarar av att göra allt fler saker själva, samt om utvecklingen av självstyrda fordon.
Visning
Här får eleverna i uppdrag att utforska framtidens stad. Genom att besöka de olika stadsdelarna får eleverna kunskap om aktuella miljöfrågor och vad olika aktörer gör för att påverka dem.
Workshop
Workshoppen utforskar hur vi, med teknik, forskning och nya vanor kan komma en bra bit på vägen mot en hållbar stad med minskade utsläpp. Eleverna arbetar med metoder för idéutveckling och föreslå lösningar som kan bidra till en hållbar framtid.   
unga tjejer står framför en digital skärm
Visning
Vi gör en guidad vandring genom utställningen kombinerat med uppgifter och interaktivitet. Vi behandlar etiska och filosofiska frågor ur både individens och samhällets perspektiv.
spike-robot-programmering
Workshop
Lär dig att programmera en Spike-robot, den senaste plattformen från Lego Education. Workshopen ger en inblick i robotteknik, och hur programmerade rutiner byggs upp för att bli robusta och pålitliga.
Pojke i kontrollrum med TV-studion i bakgrunden.
Workshop
Skolprogrammen i Tekniska museets kompletta livestudio ger eleverna en unik workshop där de skapar nyhetssändningar.
Workshop
Ett tillfälle för skolgrupper med olika funktionsvariationer att besöka museet i lugn och ro. I en trygg miljö med extra många pedagoger finns gott om plats för att leka och experimentera sig fram.
Händer som bygger en legokonstruktion.
Workshop
I detta skolprogram lär sig eleverna hur man kan utnyttja olika krafter för att tillsammans bygga en händelsebana.
Här har du en översikt på de digitala skolprogram vi erbjuder för vårterminen 2022.
Vattenhjul byggt av färgglada plastdelar
Workshop
Vad är det egentligen som gör att en konstruktion håller och en annan rasar ihop? Här får eleverna utforska vad som skapar hållfasthet i en konstruktion.
Barn och pedagog sitter på matta och provar olika material
Workshop
Sinneslabbet är en lärorik miljö för småbarn och barn med funktionsvariationer. Framtaget för att stimulera nyfikenhet, lust och lärande.
Händer placerar ut blåa lappar i en cirkel
Upplev lustfyllt lärande kring matematik i Sinneslabbet. Vi undersöker mönster, symmetri och geometri - med kropp och sinne - under en lekfull lektion, då nyfikenhet och intresse stimuleras.

Senast uppdaterad 7 november 2022.