Skolprogram

Man springer på mars
Workshop
I workshopen får eleverna skapa en hållbar koloni på den röda planeten Mars. Alla dagliga rutiner, så som att äta, gå på toa, sova, och klä på sig behöver omprövas och göras på nya sätt.
Kvinna framför bild från Mars
Visning
I skolprogrammet gör vi en guidad vandring genom utställningen Moving to Mars och lär oss mer om det arbete som görs för att en resa till Mars ska bli möjlig.
Futuristiskt ansikte och logotyp
Visning
Vi gör en guidad vandring genom utställningen kombinerat med uppgifter och interaktivitet. Vi behandlar etiska och filosofiska frågor ur både individens och samhällets perspektiv.
Workshop
Lär dig att programmera en Spike-robot, den senaste plattformen från Lego Education. Workshopen ger en inblick i robotteknik, och hur programmerade rutiner byggs upp för att bli robusta och pålitliga.
Pojke i kontrollrum med TV-studion i bakgrunden.
Workshop
Skolprogrammen i Tekniska museets kompletta livestudio ger eleverna en unik workshop där de skapar nyhetssändningar.
Fantasifull bild av MegaMind med lugn och avskalad miljö
Workshop
Ett tillfälle för skolgrupper med olika funktionsvariationer att besöka museet i lugn och ro. I en trygg miljö med extra många pedagoger finns gott om plats för att leka och experimentera sig fram.
Workshop
Klimatförändringarna är ett hot för samhället, naturen och miljön. Bli en del av lösningen genom att anmäla din klass till skolprogrammet. Gratis för skolklasser i vissa kommuner i Stockholmsregionen.
Händer som bygger en legokonstruktion.
Workshop
I detta skolprogram lär sig eleverna hur man kan utnyttja olika krafter för att tillsammans bygga en händelsebana.
Här har du en översikt på de digitala skolprogram vi erbjuder för höstterminen 2021.
Vattenhjul byggt av färgglada plastdelar
Workshop
Vad är det egentligen som gör att en konstruktion håller och en annan rasar ihop? I ”Hållfasthet och konstruktion” får...
Barn och pedagog sitter på matta och provar olika material
Workshop
Sinneslabbet är en lärorik miljö för småbarn och barn med funktionsvariationer. Framtaget för att stimulera nyfikenhet, lust och lärande.

Senast uppdaterad 22 oktober 2021.