Bild ur spelet med många olika spelfigurer
© Nintendo

Nordisk final i European Smash Ball Team Cup

Tillfället har passerat.

Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till hållplats Museiparken

Tävlingen pågår på stora scenen i utställningen 100 innovationer.

Lördag 13 april är det dags för Nintendos turnering European Smash Ball Team Cups nordiska final, som i år kommer att vara hos oss på Tekniska museet. Det blir magiskt för alla som älskar Super Smash Bros eller bara är nyfikna på hur det ser ut när de bästa av de bästa tävlar.

Vill du spela själv så går det också bra, Nintendo laddar med en hel del roliga spel. Sedan har vi ju också vår egna spelutställning Play Beyond Play fylld med 1000 kvadratmeter spel och nominerad till Årets utställning 2018.

Om tävlingen

De som tävlar är från tolv år och folkbokförda i ett nordiskt land. De tävlar i team bestående av tre spelare. Det är tillåtet att ha en fjärde spelare som reserv, men inget krav. Två lag från varje kval går vidare och kommer mötas i den nordiska finalen 13 april på Tekniska museet.

I slutet av dagen, när de knockats ut en efter en, kommer en vinnare, i det här fallet, ett team från ett land att ta hem den nordiska pokalen. Vinnaren går sedan vidare till den stora finalen där kontinentens vinnare kommer att krönas.

Läs mer om European Smash Ball Team Cup

Senast uppdaterad 8 april 2019.