Två personer står ute på fält och skjuter upp en vattenraket

Sommaraktiviteter för hela familjen

2017-07-03 - 2017-08-06, 10:00 - 17:00

Tekniska museet, museivägen 7. Buss 69 till Museiparken

Experiment och lödning utomhus har vi när vädret tillåter. Aktuella experiment bestäms samma dag och ropas ut i högtalare.

Äntligen sommarlov! På Tekniska museet provar vi olika experiment alla dagar och att löda utomhus när vädret tillåter. Dessutom har du ett helt upplevelsecenter för alla åldrar till familjens förfogande. Här lyfter vi några av alla spännande saker du kan göra hos oss i sommar.

Sommarprogram på Tekniska museet

Experimentera mera – visningar och workshops utomhus

Volontär löder robotar med barn

När vädret tillåter tar våra kluriga värdar med er på äventyr utomhus. Då händer olika saker varje dag, som till exempel flaskraketen, så funkar elektricitet, göra gigantiska såpbubblor och prova på att löda en blinkande robot. Om det regnar gör vi ett spännande experiment med elektricitet inomhus.

Värdarna ropar ut vilka experiment och vilken tid mellan klockan 12–16 i högtalare på museet.

Augmented reality – vandra med dinosaurier

Barn möter dinosaurie på en stor digital skärm

På den digitala scenen i 100 innovationer vandrar dinosaurier och astronauter omkring. De syns inte i verkligheten, men på en jättelik projicerad spegelbild står du plötsligt öga mot öga med en Tyrannosaurus eller får sällskap av en rymdfarare på en tyngdlös promenad.

Digital Art Stage i 100 innovationer på entréplan.

Klätterspelet – spela dataspel med hela kroppen

Barn spelar dataspel på en interaktiv klättervägg

Spel är kul, men ibland kan det bli lite för mycket stillasittande. På Tekniska museet kan du spela dataspel med hela kroppen. Till exempel det klassiska dataspelet Pong, där ni studsar en boll mellan varandra över hela klätterväggen. Eller Whack-a-bat, där det gäller att jaga små figurer som dyker upp på olika ställen på klätterväggen och fånga dem på kortast möjliga tid.

Klätterspelet hittar du vid hinderbanan i MegaMind på entréplan.

Femkamp i Winter Games

Barn och två vuxna testar skidskytte

 

Utmana familjen i femkamp i Winter Games, utställningen som sjuder av aktivitet och adrenalin. Här kan du även prova ett 20-tal olika vintersporter och lära dig mer om vad som krävs för att lyckas i olika grenar.

Winter Games hittar du på plan 3 och 4.

Nya Gruvan

Utforska en av våra mest populära utställningar som har fått nya spännande upplevelser i de gamla gruvgångarna och en helt ny del med moderna gruvmiljöer. Prova simulatorer, spel, sprängladdningar och mäktiga maskiner.

Gruvan hittar du på entréplan.

Mer kul på museet

Köp årskort

Köp årskort och kom hit många gånger i sommar! Det lönar sig redan från andra besöket och har massor av fördelar. Årskortet köper du på plats i entrékassorna och det gäller i ett år från dagen du registrerar det.

Senast uppdaterad 3 juli 2017.