somrig bild på Tekniskas fasad

Spendera sommaren på Tekniska

Entrébiljetten ger dig inträde till museet och våra utställningar. Den är giltig hela dagen.

Köp entrébiljett

Äntligen sommarlov – massor av aktiviteter

Tillfället har passerat.
Tekniska museet, museivägen 7, norra Djurgården. Buss 69 till hållplats Museiparken
Experiment och roliga utmaningar utomhus och inomhus. Välj efter väder.

Sista sommarlovsveckan fortsätter med vi med extra roliga aktiviteter som hela familjen kan utforska tillsammans både ute och inne.

Glassroboten BonBot

Glassrobotarm som serverar barn glass.

BonBot är glassroboten som i sitt containerliknande kök outtröttligt levererar glassar på löpande band. Genom att knappa in val av glass, sås och topping i en app kan besökare skräddarsy sin glasskomposition exakt som de vill ha den.

Var: utanför entrén i Matematikträdgården
Tid: Kl 11.00-19.00
När: tisdag – söndag

Nintendo Switch Sports

Testa din skicklighet eller utmana vänner på en match inom badminton, tennis och bowling. Samla vänner och familj, det är dags att visa vem som är bäst när du svingar, sparkar och smashar dig fram till segern i tre olika sporter. Vem som helst kan vinna och alla kan vara med.

Var: Cosplay labbet (vån 4)
Tid: 17.30 – 21.30
När: alla dagar

Pop-up shower

I våra pop-up shower får du lära dig mer om föremål som finns i våra samlingar. Se och hör historien bakom Metoo telefonen, Piratebay servern och fotografier från Andrées polarexpedition. Pop-up vagnen kommer spontant poppa upp i museet under hela dagen. Det blir en glädjande överraskning vart, när och vilket föremål som visas.

Var: lite här och där – med andra ord, en överraskning!
Tid: under hela dagen från 10 – 21.30
När: alla dagar

Vattenraketer

Med brak och dunder kan du se hur vi skjuter upp vattenraketer i luften och se hur långt upp i luften raketen flyger iväg.

Tid: 10.45 & 12,45
Var: Möts utanför museet huvudentrén
När: alla dagar

Vattenbana och konstworkshop på Kulturfestivalen

Den 17 augusti till 21 augusti flyttar vår vattenrobot och konstworkshop till Kulturfestivalen. Kom förbi Kungsträdgården och testa själv och se vår sprakande show för de mindre barnen. Vi dansar och hoppar och lär oss samtidigt hur människokroppen fungerar.

Tips från butiken

Butiken har laddat med sommarpresenter till dig själv eller någon du tycker om. Du kan bland annat köpa ett färdigt experimentkit och testa skjuta vattenraketer hemma. Titta in i vår välsorterade butik när du besöker Tekniska, eller handla i vår webbshop när som helst.

Köp årskort

Köp årskort och kom hit många gånger i sommar! Det lönar sig redan efter tredje besöket och har massor av fördelar. Årskortet köper du online och det gäller i ett år från dagen du köper det.

Utforska mer

Zero Emission City är en ny, egenproducerad utställning från Tekniska museet. Den handlar om hur man kan planera framtidens klimatsmarta och behagliga stad.
unga tjejer står framför en digital skärm
Med avstamp i nya utställningen Hyper Human utforskar vi etiska frågor kring innovation, teknikens konsekvenser, digitalisering, upptäckter inom biologi och geneditering samt samhällets behov av lagstiftning.
Grön flerformig musikmaskin
MegaMind är platsen där du utforskar och experimenterar dig till nya smarta idéer. Här kan du måla med ögonen, styra med tankekraft och forma i luften.

Senast uppdaterad 18 augusti 2022.