Värdar experimenterar med stora spelkort

Sommaraktiviteter för hela familjen

Tillfället har passerat.

Tekniska museet, museivägen 7, norra Djurgården. Buss 69 till hållplats Museiparken

Experiment utomhus eller spännande experimentshower inomhus, beroende på vädret. Bestäms samma dag och ropas ut i högtalare.

Observera att 1 september börjar vårt höstprogram, vi uppdaterar hemsidan kontinuerligt så kika in med jämna mellanrum för att inte missa något roligt. Vi har öppet alla dagar 10-17, på onsdagar har vi förlängd öppettid till 19.

Äntligen sommarlov! På Tekniska museet råder Robot-feber då internationella utställningen Robots är på besök. Möt 100-tals robotar, testa robot-yoga, lär dig programmera eller lyssna på en saga som vår robot Charli läser. Ute i Matematikträdgården dukar vi upp med matteklurisar och roliga experiment när vädret tillåter.

Robots – ett kittlande äventyr

Skelettrobot med röda lysande ögon

Utforska vår nya spännande utställning Robots. Här kan du träffa och interagera med några av utställningens stjärnor: nyhetsuppläsaren Kodomoroid, roboten Pepper, som gärna ger dig en “fist-bump” och Robothespian, som citerar ur kända filmer. Läs mer om Robots

Visningar av Robots

Dagligen klockan 10.30, 13.00, 15.30 och 16.30
Visningar på engelska klockan 11.30, 13.30 och 17.30

Robot Zone – shower och yoga tillsammans med robotar

Roboten Charli uppträder för publik

 

I Robot Zone lär vi oss mer om robotar och gör saker tillsammans med robotar. Det handlar om att uppleva saker som en kanske inte tidigare har upplevt, genom sagor, shower och yogapass. Robot Zone är något som vi själva gjort och utvecklat och öppnar upp i samband med publiksuccén och utställningen Robots. Utställningen kommer från Science Museum i London som inleder sin världsturné på Tekniska museet 17 juli 2019.

Läs mer om  Robot Zone

Matteklurisar och experiment i Matematikträdgården

Värdar experimenterar med stora spelkort

När vädret tillåter tar museets kluriga värdar med er på äventyr utomhus. Då får du följa med och utforska matematiken bakom experimenten i museets Matematikträdgård. Om det regnar blir det en spännande experimentshow istället.

Klockan 13.00 och 18.00
Klockan 15.00 hålls showen på engelska

Spela HoloLens – testa nya AR-tekniken

Tjej spelar AR-spel med fingrarna i luften

Prova den allra senaste speltekniken – HoloLens. Med HoloLens förstärks verkligheten och människor, platser och föremål från den fysiska och digitala världen förs samman. Till skillnad från traditionella spel utnyttjar HoloLens det befintliga rummet, scannar av miljön och anpassar spelet efter den. HoloLens är kostnadsfritt, men du behöver boka en tid i entrén – begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

HoloLens hittar du i dataspelsutställningen Play Beyond Play.

Dagligen klockan 10.00–12.00 samt klockan 13.00–17.00

Gnugga geniknölarna i Matematikträdgården

Labyrinterna i skuggan av träd

Ta en paus i Matematikträdgården där du kan utforska matematik på olika sätt och upptäcka att matematik finns i allt – i naturen, musiken, dansen och mycket mer. Matematikträdgården är öppen dygnet runt och gratis att besöka.

Visningar i Modelljärnvägen

Tåg kommer ut ur tunnel i Modelljärnvägen.

Se tågen tuffa fram i vår unika modelljärnväg med 50 meter räls och ett naturtroget landskap medan vi berättar om hur den har byggts. Modelljärnvägen hittar du vid butiken på entréplan.

Visningar dagligen klockan 11.00 och 14.00

Ta en paus

En del av restaurangen med en hängande glaskruka med växter i förgrunden

I vår restaurang presenterar krögaren Pontus Frithiof och medarbetare ett matkoncept där framtid, innovation och hållbarhet är utgångspunkterna. Tillsammans med den lekfulla miljön blir ett besök i Tekniska by Pontus till en upplevelse för hela familjen.

Mer kul på museet

Tips från butiken

Tekniska museets butik.

Butiken har laddat med robotar och sommarpresenter till dig själv eller någon du tycker om. Titta in i vår välsorterade butik när du besöker Tekniska, eller handla i vår webbshop när som helst.

Köp årskort

Köp årskort och kom hit många gånger i sommar! Det lönar sig redan efter andra besöket och har massor av fördelar. Årskortet köper du på plats i entrékassorna och det gäller i ett år från dagen du köper det.

Senast uppdaterad 30 augusti 2019.