somrig bild på Tekniskas fasad

Äntligen sommarlov – massor av aktiviteter!

2022-07-04 - 2022-08-21
Tekniska museet, museivägen 7, norra Djurgården. Buss 69 till hållplats Museiparken
Experiment och roliga utmaningar utomhus, konst och framtidsworkshops inomhus. Välj efter väder.

Sommaren är äntligen här och på Tekniska har vi laddat upp med aktiviteter för både dag och kväll som hela familjen kan utforska inomhus så väl som utomhus.

Svenska sommaren bjuder på både sol och regnskurar, därför ser vi till att fylla sommaren med roliga aktiviteter som vattenraketer, utomhuspussel, pop-up shower och möjligheten att spela nya Nintendo Switch Sports.

Hitta hit

Observera att mellan 30 juni – 4 juli är vägarna avstängda. Detta innebär att du inte kan komma till museet med bil och att buss 69 ställs in från kl. 17:30-trafikdygnets slut. Under dessa dagar tar du dig lättast hit med buss eller åker spårvagnslinjen 7 till Djurgårdsbron. Därefter är det bara en 10 – 12 minuters promenad till museet.
Läs mer om hur du tar dig hit

Vattenbana Sphero

Sphero inspirerar till nyfikenhet, kreativitet och uppfinningar genom att kombinera lek och fysik. Eftersom sol och bad är ett måste under sommaren, ska även vår egna lilla robot få svalka sig i en spännande vattenbana.

Var: utomhus, vid flaggstången
Tid: 12.30, 15.00 och 16.00
När: alla dagar

Konstworkshop och utomhuspussel

konstverk på djurgården som linar ett tyg som flyger med vinden

Spendera sommardagarna med att skapa färggranna mönster på vår kreativa konstworkshop. För varmt för att vara inomhus? Ingen fara, du kan även upptäcka symbiosen mellan matematik och konst i vårt utomhus-pussel!

Konstworkshop

Workshopen riktar sig till alla besökare över 8 års ålder.

Var: Garage inne i utställningen Zero City
När: onsdag – söndag mellan 29 juni och 14 augusti
Tid: 11, 13, 14 och 15.

Utomhus-pussel

Var: utanför Tekniska, matematikträdgården
När: onsdag – söndag mellan 4 juli och 14 augusti
Tid: 11 – 16

Nintendo Switch Sports

Testa din skicklighet eller utmana vänner på en match inom badminton, tennis och bowling. Samla vänner och familj, det är dags att visa vem som är bäst när du svingar, sparkar och smashar dig fram till segern i tre olika sporter. Vem som helst kan vinna och alla kan vara med.

Var: Cosplay labbet (vån 4)
Tid: 17.30 – 21.30
När: alla dagar

Pop-up shower

I våra pop-up shower får du lära dig mer om föremål som finns i våra samlingar. Se och hör historien bakom Metoo telefonen, Piratebay servern och fotografier från Andrées polarexpedition. Pop-up vagnen kommer spontant poppa upp i museet under hela dagen. Det blir en glädjande överraskning vart, när och vilket föremål som visas.

Var: lite här och där – med andra ord, en överraskning!
Tid: under hela dagen från 10 – 21.30
När: alla dagar

Vattenraketer

Med brak och dunder kan du se hur vi skjuter upp vattenraketer i luften och se hur långt upp i luften raketen flyger iväg.

Tid: 10.45 & 12,45
Var: Möts utanför museet huvudentrén
När: alla dagar

Tips från butiken

Tekniska museets butik.

Butiken har laddat med sommarpresenter till dig själv eller någon du tycker om. Du kan bland annat köpa ett färdigt experimentkit och testa skjuta vattenraketer hemma. Titta in i vår välsorterade butik när du besöker Tekniska, eller handla i vår webbshop när som helst.

Köp årskort

Köp årskort och kom hit många gånger i sommar! Det lönar sig redan efter tredje besöket och har massor av fördelar. Årskortet köper du online och det gäller i ett år från dagen du köper det.

Utforska mer

Zero Emission City är en ny, egenproducerad utställning från Tekniska museet. Den handlar om hur man kan planera framtidens klimatsmarta och behagliga stad.
Del av utställningen med skelett på väggarna
Med avstamp i nya utställningen Hyper Human utforskar vi etiska frågor kring innovation, teknikens konsekvenser, digitalisering, upptäckter inom biologi och geneditering samt samhällets behov av lagstiftning.
Grön flerformig musikmaskin
MegaMind är platsen där du utforskar och experimenterar dig till nya smarta idéer. Här kan du måla med ögonen, styra med tankekraft och forma i luften.

Senast uppdaterad 1 juli 2022.