Två personer skjuter iväg en vattenraket ute i gräset

Äntligen sommarlov – massor av aktiviteter!

Tillfället har passerat.

Tekniska museet, museivägen 7, norra Djurgården. Buss 69 till hållplats Museiparken

Experiment och roliga utmaningar utomhus, konst och framtidsworkshops inomhus. Välj efter väder.

På Tekniska museet råder rymdfeber. Den internationella succéutställningen Moving to Mars är nämligen på besök hos oss. Hur är det att leva och bo ute i rymden, egentligen? Skulle du åka själv åka iväg om du fick möjlighet? Gå vårt astronautspår och testa astronautövningar och skjut iväg rymdvattenraketer.

Förutom rymden har vi några gamla favoriter och även några helt nya workshops i Hyper Human och i vårt livbojskonstprojekt. Häng på!

Programmet är preliminärt, och kan komma att förändras beroende på restriktioner och coronaläget. Programaktiviteterna är till för museets besökare.

Astronaut springer på Mars

Läs mer om Moving to Mars

Hur ser din livboj ut?

”Hur ser din livboj ut?” är en kreativ workshop inspirerad av konstverket Life Rings, där du får fundera över vem, vad, eller vilka som står dig närmast. I workshoppen får du gestalta din egen livboj. Kanske är det din mormor? Mobilen? Eller en fotboll?

Plats: Makerlabbet, men vi möts utanför butiken.

Tid: 15.00-16.00 onsdagar och söndagar. Ingen föranmälan krävs. Max 8 personer, på grund av corona-restriktioner.

Bland såpbubblor och vattenraketer!

Testa att skapa gigantiska såpbubblor eller följ med oss när vi skjuter iväg vattenrymdraketer på Gärdet. Våra explainers förklarar och genomför aktiviteterna tillsammans med er. Det är bara att haka på!

Plats: Såpbubblor: Matematikträdgården. Vattenraket: Gärdet

Tider: Vattenraketer 14 & 17, såpbubblor 11 & 16, alla dagar

Mattekluringbanan

Två barn firar ett de löst ett matteproblem

För mindre än ett år sedan öppnade Tekniska museet ”mattekluringbanan” i Hågelbyparken. Idén kommer från Tekniska museets populära Maker Tour-projekt och förenar matematik, teknik och naturvetenskap. Chiffer, kubpussel och kodplankor är några av stationerna på den spännande banan som riktar sig till våra besökare. Kul och klurigt givetvis!

Plats: Gräsmattan vid flaggstången utanför Tekniska

Sinnenas skog

Sinnenas internet

Nästa digitala revolution rör våra sinnen. Med teknik som låter dig smaka, känna och lukta över nätet. I Sinnenas skog i Hyper Human blir ni våra framtidsspanare. Slå er ner, ta ett kort och låt samtalen flöda i vår workshop! Avsluta med att hänga en tygremsa i skogen med samma färg som det sinne du helst vill använda på nätet. Max två sällskap i taget i AI-skogen.

Plats: Hyper Human (våning 3)

Tid: 11.00, 13.00, 17.00 ons-sön

IronHand

Har du någonsin funderat över hur det skulle vara att förstärka delar av din kropp? Att bli lite snabbare, smidigare, eller starkare? Med hjälp av exoskelett är det möjligt!

I utställningen Hyper Human kan du prova det mjuka exoskelettet IronHand. Det är en superhandske som är skapad för att ge din hand en extra styrkeboost, så kom förbi och testa hur stark teknik kan göra just dig!

Plats: Hyper Human (våning 3)

Tid: 15.00 – tors-lör

Flera spännande utställningar

Utöver Moving to Mars så har vi såklart flera spännande utställningar i huset. Konstutställningen Antropocen tar oss nära platser som människan förändrat för alltid – och som vi sällan annars kan besöka. Vår turnerande utställning Sjukt smart – innovation i kampen mot Corona finns under sommaren i huset innan den drar vidare under hösten.

Tips från butiken

Tekniska museets butik.

Butiken har laddat med sommarpresenter till dig själv eller någon du tycker om. Titta in i vår välsorterade butik när du besöker Tekniska, eller handla i vår webbshop när som helst.

Köp årskort

Köp årskort och kom hit många gånger i sommar! Det lönar sig redan efter andra besöket och har massor av fördelar. Årskortet köper du online och det gäller i ett år från dagen du köper det.

Senast uppdaterad 16 juli 2021.