Tekniska museets fasad kvällstid med blå-lila belysning

Kvällsöppet

2021-10-01 - 2021-12-31
Alla dagar: kl. 10.00-22.00
Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till Museiparken
Glöm inte att förköpa din biljett.

Kvällsmys på Mars, AW med AI eller en ovanligt smart dejt? Upplev Tekniska på kvällen, nu har vi förlängt våra öppettider till kl 22.00. Höstens kvällsutbud är fullmatat med visningar, temabarer, spännande utställningar och en barmeny med god mat och dryck av Tekniska by Pontus.

Från 1 oktober kan du köpa dagsbiljett till Tekniska museet. Förköp din biljett innan besöket och scanna den vid entrén. Som årskortsmedlem behöver du inte förboka ditt besök utan du scannar din QR-kod. Glöm inte att boka dagsbiljetter till barnen även om de är under 7 år och går in gratis.

Från kl. 18:00 – 22.00 är följande utställningar tillgängliga:

  • Moving to Mars
  • Antropocen
  • Hyper Human
  • Play beyond play
  • Digitala modeller

Efter kl. 18 stänger Megamind, Teknoleket och Gruvan.

Köp biljett

Visningar

I samband med att vi utökar våra öppettider erbjuder vi kvällsvisningar alla dagar. På helgerna finns det även visningar under dagen. En visning varar cirka 30 min. Välj om du vill åka till Mars, se människan påverkan på naturen eller utforska människans symbios med tekniken.

Moving to Mars

Besök den röda planeten och upplev hur livet på mars skulle vara. Kritikerrosade rymdutställningen, Moving to Mars, har landat på Tekniska. The Design Museum i London har skapat en upplevelse som tar dig dit med alla sinnen, där du inte bara kan känna lukten, ljuset, och sanden under dina fötter utan även kliva in i en fullskalig boendemiljö.

När: Alla dagar
Vardagar: 18.30, 19.30 och 20.30
Helg: 11.30, 13.30, 14.30, 15.30, 16.30, 18.30, 19.30 och 20.30

Allt om Moving to Mars

Antropocen

Upplev människans påverkan på naturen i den kanadensiska fotoutställningen, Antropocen. Fotoutställningen tar dig till platser som vi alla är ansvariga för men som vi annars sällan ser. Från betongskyddsvallar som täcker 60% av Kinas kust och kalciumkarbonatgruvor i Rysslands Uralberg, till skövling av kanadensisk urskog och en av världens största soptippar i Dandora, Kenya.

Allt om Antropocen

När: Alla dagar
Vardagar & helg: 20.00

Hyper Human

Utforska frågor som geneditering, symbiosen mellan människa och teknik samt drömmen om evigt liv. Med en omslutande upplevelse väcker Hyper Human nyfikenhet, ställer frågor och fascinerar.

Allt om Hyper Human

När: Alla dagar
Vardagar: 19.00 och 21.00
Helg: 12.00, 15.00, 19.00 och 21.00

Kvällsbar

Kombinera din kvällsupplevelse med en god drink och mat från vår restaurang, Tekniska by Pontus.

Meny

Kantarelltoast med Sallad från Cubegreens – 155kr
Matjesill, Krondill & Friterad Potatis – 125kr
Jordärtskocksoppa med Grillat Bröd – 125kr
Älgfärsbullar, Gräddsås & Lingon – 165kr

Temabar

I höst kommer vår kvällsbar ha tre olika teman där Space Bar är först ut, följt av Climate Bar och Bio Bar. Under dessa kvällar kan du bland annat kombinera författarsamtal, brädspel, quiz, audiovisuella performance och andra roliga aktiviteter med en god drink och mat.

Space Bar 25/9

Det råder rymdfeber hos Tekniska och kanske lite extra just den 25 september. Vi kommer ha öppet från 10 – 22 och fira astronomins dag och natt. På kvällen har vi premiär för spacebar – räkna med rymdfilmsquiz, audiovisuella performances, brädspel på temat med grymma spelledare, drinkar och möjlighet att gå runt i utställningen ”Moving to Mars”.

Climate Bar 20/10

En kväll fylld med snack om biologisk mångfald och chans att lyssna på föremål som föds på nytt. Kvällen bjuder även på Live Performance med Annie Tådne som utmanar traditionella former för konst, musik och teknologi och missa inte chansen att skapa din egna musik med visuella medel.

Läs mer om Climate Bar

Bio Bar 10/11

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, eller? Mer information om Bio Bar kommer.

Senast uppdaterad 20 oktober 2021.