Datoriserat ansikte på stor skärm
Lydiga besökare, ordning och reda – det är målet för den artificiella intelligensen Simone. Foto: Anna Gerdén

Invigning: Digital Now #3 – Simone says

Inga planerade tillfällen.

Tekniska museet, Museivägen 7. Buss 69 till Museiparken.

Inbjudan är öppen för alla. Fri entré från kl 17.00.

Kom och fira öppningen av Simone says och träffa det enorma digitala ansiktet som ska styra museibesökarna i en utställning om artificiell intelligens. Vi bjuder på tilltugg och dryck samt hoppas på många givande diskussioner om artificiell intelligens och framtidens samhälle.

Simone ingår i en ny utställning om artificiell intelligens, AI, som är framtagen av forskning.se. Förutom att interagera med Simone kan du även kika in i den artificiella intelligensens ”hjärna” och lära dig mer om hur AI fungerar.

Den gigantiska projektionen är ett konstverk skapat av Fredrik Josefsson, Danil Lundbäck, Sharada Prasanna Mohanty och Bengt Sjölén. Verket är den tredje och senaste delen i Digital Now, Tekniska museets satsning på att visa konst som skapats med digital spjutspetsteknik.

Läs mer och anmäl dig på Facebook.

Senast uppdaterad 24 augusti 2017.