höstig bild tagen utomhus på tekniska exteriör

Helgvisningar

2021-10-01 - 2021-12-31
Lör, Sön: kl. 10.00-22.00
Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till Museiparken
Entrébiljetter köps online.

Unna dig en helg med familj och vänner genom att åka till mars, se platser vi sällan ser men alla ansvarar för eller utforska människans symbios med tekniken. Vi erbjuder visningar i våra populära utställningar Moving to Mars, Antropocen och Hyper Human från morgon till kväll under helgerna. En visning varar cirka 30 min.

Moving to Mars

Besök den röda planeten och upplev hur livet på mars skulle vara. Kritikerrosade rymdutställningen, Moving to Mars, har landat på Tekniska. The Design Museum i London har skapat en upplevelse som tar dig dit med alla sinnen, där du inte bara kan känna lukten, ljuset, och sanden under dina fötter utan även kliva in i en fullskalig boendemiljö.

När: lör – sön
Tid: 11.30, 13.30, 14.30, 15.30, 16.30, 18.30, 19.30 och 20.30

Allt om Moving to Mars

Antropocen

Upplev människans påverkan på naturen i den kanadensiska fotoutställningen, Antropocen. Fotoutställningen tar dig till platser som vi alla är ansvariga för men som vi annars sällan ser. Från betongskyddsvallar som täcker 60% av Kinas kust och kalciumkarbonatgruvor i Rysslands Uralberg, till skövling av kanadensisk urskog och en av världens största soptippar i Dandora, Kenya.

Allt om Antropocen

När: Alla dagar
Tid: 20.00

Hyper Human

Utforska frågor som geneditering, symbiosen mellan människa och teknik samt drömmen om evigt liv. Med en omslutande upplevelse väcker Hyper Human nyfikenhet, ställer frågor och fascinerar.

Allt om Hyper Human

När: Alla dagar
Tid: 12.00, 15.00, 19.00 och 21.00

Alla små geniers favoriter

Megamind, som är ett av barnens favoritutställning på muséet, går numera att kvällsbesöka. Teknoleket och Gruvan har öppet framtill klockan 18.00 men men förblir en spännande miljö för små nyfikna genier med lust att upptäcka.

MegaMind – nöje för nyfikna

Barn spelar dataspel på en interaktiv klättervägg

Idéer är svaret på alla frågor och lösningen på alla problem. Men hur får du en bra idé, och hur kan den bli till något verkligt som fler kan använda? I MegaMind utforskar du hur det funkar och hur du kan träna din hjärna att bli ännu påhittigare. Måla med ögonen, styr med tankekraft och forma i luften – här kan du göra saker du inte trodde var möjligt. Utforska nästa 50 stationer och upplev ett av Europas mest kreativa museum.

Tid: 10 – 22

Allt om MegaMind

Teknoleket

Flicka utforskar färgglada kugghjul.

I Teknoleket kan de yngsta barnen leka och lära om mekanik, ljud, ljus och tid. Med spännande kulbanor och färgglada kugghjul som barnen sätter samman och får att fungera, växer nyfikenheten för teknik och mekanik fram.

Tid: 10 – 18

Allt om teknoleket

Gruvan

Dockor med gamla verktyg i gruvmiljö från förra sekelskiftet

Gruvan, en av våra första utställningar, har genom alla tider varit en av de mest populära attraktionerna på Tekniska museet. Följ med på en resa genom trånga, mörka gruvgångar där du får uppleva hur det en gång så farliga arbetet i underjorden gick till hundratals år tillbaka i tiden.

Tid: 10 – 18

Allt om Gruvan

Senast uppdaterad 18 november 2021.

Relaterat innehåll