svart playstationskontroll

Game Nights bjuder på brädspel och VR-spel

Tillfället har passerat.

Kvällarna på tekniska har nu blivit ännu roligare. Varje onsdagskväll står Game Nights på schemat. Vi drar fram massor med brädspel och öppnar upp VR-labbet i vår spelutställning Play Beyond Play. Den 23 februari har du också möjlighet att lära dig schackspelets grunder med Michael Wiander!

Brädspel i alla genrer

nio brädspel uppställda och frontade ovanpå ett bord

Precis som film och musik, så har alla en genre som lockar mer än den andra. Detsamma gäller brädspel. Våra kompisar hos brädspel.se har hjälpt oss med ett urval av brädspel som garanterar en lekfull och skojig kvällshäng med nära och kära.

Ta en paus från den digitala världen och kliv in i den sagolika och fantasifulla världen som är brädspelens värld.

När: varje onsdag (från 2 februari – 2 mars)
Var: Serviceytor
Tid: 18 – 21.30

Bli ett med spelvärlden

VR-spel med ljussablar
Foto: Mission IX

I vårt VR-labb kan du och ditt sällskap testa att spela ett roligt VR-spel. Om du gillar rytmbaserade spel, eller att veva runt med lasersvärd i största allmänhet, så är Beat Saber ett måste för alla små och stora jedis. I VR-labbet blir du ett med spelvärlden i en omslutande miljö. Det finns olika nivåer och du väljer själv vilken nivå du vill testa.

När: varje onsdag (från 2 februari – 2 mars)
Var: vån 3 i utställningen Play Beyond Play
Tid: 18-19, 19.30-21

Lär dig schackspelets grunder med Michael Wiander

Få en schack lektion från mästaren själv – Michael Wiander. Författaren och Stockholmsmästaren lär dig grunderna och du kan utmana honom i en simultantävling där han kan spela mot 20 personer samtidigt. Wiander är också författaren bakom nya äventyrrserien Schacklubben Draken där Lång Rockad är del ett i serien. Boken går att köpa redan nu på vår webshop.

Vinnaren i simultantävlingen, vinner inte bara ära och respekt, men också en signerad bok!

Ta mig till webshopen

När: 23 februari
Tid: kl. 18.00 börjar schack lektion och simultanschack kickar i gång kl. 19.00. Sedan är det fritt spel resten av kvällen.
Var: Lilla hörsalen och serviceytan

Senast uppdaterad 15 februari 2022.