piratbayserver med loggan för Digitalidag

Futuregames och Internetstiftelsen lär oss allt om digitalisering, kultur och spel

2022-10-14 - 2022-10-15
Tekniska museet, Museivägen 7, Norra Djurgården. Buss 69 till Museiparken

Spendera helgen med att utforska om internethistoria, föremål som lämnat avtryck på digitaliseringen och testa nästa generationens spel. Tekniska museet medverkar i Digitalidag och den 14 – 15 oktober kommer Internetstiftelsen och Futuregames vara på plats.

Futuregames satsar på tillgänglighet och visar upp nästa generations spel

Med nästan 25 års erfarenhet har Futuregames konsekvent rankats som en av de bästa spelutbildningarna i världen och våra studenter utgör 11% av den svenska spelindustrin som arbetar med spelkonst, design, programmering och marknadsföring.

Inför Digitalidag ska våra spelstudenter designa, programmera och skapa engagerande och tillgängliga spelupplevelser med speciella kontroller så att ännu fler kan uppleva spelupplevelser på plats. Oavsett hur mycket eller lite eller  kanske inte alls har spelat tidigare, så är detta ett magiskt tillfälle att prova på och samtidigt träffa studenterna. Game on!

När: 15 oktober
Var: Eventrummet, Tekniska museet
Tid: Släpps i början av september

Från Napster till NFT – Hur digitaliseringen har utvecklat och påverkat kulturen

Hur har digitaliseringen av olika tekniker och medium påverkat och utvecklat kulturen? Hur har det påverkat hur människor tar till sig och nyttjar kultur? Vad var Napster och Jens of Sweden? Varför blev Pirate Bay så stora? Vad finns kvar i arvet från Napster och Pirate Bay i Spotify? Tekniska Museet tillsammans med Internetstiftelsen bjuder in besökarna till ett spännande samtal kring digitalisering, internetshistoria och föremål som har haft en betydande roll i utvecklingen kring hur människor konsumerar kultur och media. Eftermiddagen den 14 oktober kommer inledas med ett kort seminarie av Tekniska och Internetstiftelsen för att sedan gå över till ett panelsamtal med gäster och publiken.

Under eftermiddagen kommer det även vara visning av utvalda föremål, bland annat en av servrarna från The Pirate Bay. Mer information kring eventet kommer i september.

När: 14 Oktober, eftermiddag
Var: Stora Hörsalen på Tekniska Museet
Tid: Släpps i början av september

Alone Together – Dansa i VR tillsammans!

Robin Jonsson har låtit danspubliker världen över interagera med Nao-Roboten Alex och skapat virtuella danser. Nu kommer Robin tillsammans med en proffessionell dansare till Tekniska. Alone Together utspelar sig i en virtuell verklighet som vi tillsammans kliver in i med hjälp av VR-glasögon. Ni får inte bara uppleva hur det är att dansa i VR. Utan blir medskapare i ett virtuellt performance äventyr! Missa inte detta unika tillfälle!

Plats: Eventrummet
Datum: 15-16 oktober
Tider: släpps i september, anmälan sker på plats.

Senast uppdaterad 29 juni 2022.