Tekniskas restaurang
Konceptet för Tekniskas restaurang bygger på framtid, innovation och hållbarhet. Grundtanken är att använda förnybara resurser, ta vara på hela råvarorna och minimera matsvinnet
Innovation genomsyrar verksamheten
Restaurangen söker ständigt efter nya och innovativa sätt att få tillgång till närproducerat även i stadsmiljö för att hålla nere transporterna. Genom att välja säsongsråvaror minskas förbrukningen av energi i exempelvis växthus eller onödiga transporter. Därför jobbar restaurangen med levande menyer.
Restaurangen jobbar även med att minimera matsvinnet och inspirera besökare till att göra grönare och mer klimatmedvetna val genom att se hur mycket matsvinn som slängs eller följa vatten- och värmeförbrukningen som går åt.
Från svinn till bränsle
Om det mot förmodan blir rester kvar på din tallrik så hanteras det av vår avfallskvarn, matglufsen. Glufsen ser till att svinnet blir till biobränsle genom Stockholm stad. Biobränslet kan till exempel bli till drivmedel för många av våra innerstadsbussar.
Mer om Tekniskas hållbarhetsarbete



Senast uppdaterad 11 maj 2023.